Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Grand Prix Ευρώπης: Ο νόμος της pole position

Grand Prix Ευρώπης: Ο νόμος της pole position

Στη Βαλένθια είδαμε, ίσως, τις θεαματικότερες φετινές κατατακτήριες δοκιμές, με τους πιλότους να δίνουν μεγάλη μάχη για την pole position ως το τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου. Κι επειδή το Grand Prix αυτό είναι ένα από εκείνα που η πρωτιά στην εκκίνηση είναι ζωτικής σημασίας, η επιτυχία του Σεμπάστιαν Φέτελ σαφώς και… χαράζει την πορεία των προβλέψεων.

Ο Γερμανός της Red Bull (η οποία έχει πολλές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο) πήρε την τρίτη του συνεχόμενη pole στην ισπανική πόλη και 33η της καριέρας του, γεγονός που τον φέρνει στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας όλων των εποχών, μαζί με τους Τζιμ Κλαρκ και Αλέν Προστ.   Στην πρώτη θέση είναι φυσικά ο Μίκαελ Σουμάχερ με 68, ενώ δεύτερος ο Άιρτον Σένα με 65, που προφανώς είναι και ο επόμενος στόχος του Φέτελ.

Πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή θα εκκινήσουν το μεσημέρι (15:00) της Κυριακής οι Χάμιλτον, Μαλντονάντο, Γκροζιάν, Ραϊκόνεν, Ρόζμπεργκ, Κομπαγιάσι, Χούλκενμπεργκ, Μπάτον και Ντι Ρέστα (η πρώτη δεκάδα), με τη διαφορά του πρώτου από τον δέκατο, να είναι μόλις εννέα δέκατα!

Στο κομμάτι των προβλέψεων-εκτιμήσεων, θα κινηθούμε σε τρεις άξονες. Το «λογικό» ποντάρισμα, το ρίσκο και την έκπληξη, έτσι ώστε όλοι σας να βρείτε και να παίξετε αυτό που σας ταιριάζει (κι αν όχι για νίκη, τότε για βάθρο), ενώ θα υπάρξει μια πρόταση ακόμα που αποφάσισα να ονομάσω «όνειρο θερινής νυκτός», για προφανείς λόγους…

Άντε και καλή μας επιτυχία!

File:2011 Singapore GP - Vettel.jpg

Το ποντάρισμα: Σεμπάστιαν Φέτελ
Απόδοση: 1,70
Ο λόγος: Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη Βαλένθια μέχρι στιγμής, αφού από τους τέσσερις αγώνες που έχουν διεξαχθεί εκεί, μετρά δύο pole και δύο νίκες. Ήδη τρίτωσε τις pole, οπότε… Επιπλέον, μόλις μια φορά ο poleman δεν κατάφερε να κερδίσει στην ισπανική πόλη, το 2009.

Το ρίσκο: Ρομέν Γκροζιάν
Απόδοση: 10,00
Ο λόγος: Ο οδηγός της Lotus προέρχεται από μια εξαιρετική εμφάνιση που του έδωσε τη δεύτερη θέση στον Καναδά και παρότι είναι ασταθής μέχρι στιγμής, έχει δείξει πως αν του πάνε καλά από την αρχή τα πράγματα μπορεί να αποδώσει. Το μονοθέσιό του είναι ταχύτατο και όπως είπε και ο ίδιος πριν από μερικές ημέρες… «Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο».

Η έκπληξη: Παστόρ Μαλντονάντο
Απόδοση: 22,00
Ο λόγος: Ο νικητής του φετινού ισπανικού GP στη Βαρκελώνη φαίνεται ότι έχει καλή σχέση με τις πίστες της ιβηρικής χώρας, αφού και η παρουσία του μέχρι στιγμής στη Βαλένθια είναι εξαιρετική. Ο πιλότος από τη Βενεζουέλα έχει ανεβάσει σε άλλα στάνταρ τη Williams, η οποία στα χέρια του υπάρχουν φορές που γίνεται εξαιρετικά ανταγωνιστική. Ίσως λοιπόν το ευρωπαϊκό GP να είναι μια από τις αυτές τις φορές.

Το όνειρο θερινής νυκτός: Νίκο Ρόζμπεργκ
Απόδοση: 25,00
Ο λόγος: Η ταχύτητα της Mercedes σε συνδυασμό με τη σταθερότητα του Γερμανού. Ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, απλά αν κάτι πάει στραβά με τους πρωτοπόρους, ο Ρόζμπεργκ ίσως να είναι σε θέση να το εκμεταλλευτεί.

Στείλτο :

Ένα σχόλιο to “Grand Prix Ευρώπης: Ο νόμος της pole position”

  1. Ο/Η Mpoumpis Tsinkakis λέει:

    Χίλια μπράβο Ιωάννα, εξαιρετικό κείμενο. Και μου αρέσει για Γκροζιάν η απόδοση, θα σε ακολουθησω!