Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Φινάλε για πολλά… υπογλώσσια!

Φινάλε για πολλά… υπογλώσσια!

Τέτοιο φινάλε, σαν το σημερινό στο Κλαουσούρα της Αργεντινής δεν θα το… έγραφε ούτε ο Χίτσκοκ… Που να φανταστεί ότι θα βρεθεί ομάδα να παλεύει, ταυτόχρονα, την τελευταία αγωνιστική, για τον τίτλο και την αποφυγή του υποβιβασμού!

Αυτή είναι η Τίγκρε…

Που να φανταστεί ο… «Χίτσκοκ» ότι η ίδια ομάδα ακόμη και αν κερδίσει και τελικά κάνει τον γύρο του θριάμβου, την ίδια στιγμή θα καλείται να δώσει μπαράζ για την παραμονή της;

Φυσικά, ο καλύτερος σεναριογράφος «θρίλερ» θα αδυνατούσε να δημιουργήσει «υπόθεση» με ομάδα που θα καλούνταν σε διάστημα 10 ημερών να παίξει δύο μπαράζ: ένα για την κατάκτηση του τίτλου και ένα για την εξασφάλιση της παραμονής. Αυτή, πάλι, μπορεί να είναι η Τίγκρε...

Σήμερα, λοιπόν, στις 21.00 ώρα Ελλάδας διεξάγονται επτά αναμετρήσεις – φωτιά. Κρίνεται ο τίτλος και η σωτηρία στην Αργεντινή. «Πρωταγωνιστούν» εκτός από την Τίγκρε και οι: Αρσεναλ Σαραντί, Μπόκα, Ατλέτικο Ραφαέλα, Μπάνφιλντ, Ουνιόν Σάντα Φε, Σαν Λορέντζο και Σαν Μαρτίν. Θα προσπαθήσω με όσο το δυνατό λιγότερες λέξεις να σας «μεταφέρω» τι θέλει και τι δεν… θέλει κάθε ομάδα στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής…
Στο φινάλε θα δείτε τις επιλογές μου, θεωρώ ότι το «Χ» (ή «Χ ημίχρονο») στο Ουνιόν – Εστουδιάντες δύσκολα θα… χαλάσει. Πάμε να δούμε τι «θέλουν» και τι δε «θέλουν» οι 14 ομάδες που ότι και να συμβεί σήμερα θα δώσουν ένα εκρηκτικό φινάλε.

244. ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ – ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ

-Η Σαραντί αν κερδίσει και… γκελάρει η Τίγκρε κατακτά το πρωτάθλημα. Αν κερδίσει και η Τίγκρε θα «πάνε» σε μπαράζ. Αν Τίγκρε και Σαραντί φέρουν «Χ» και κερδίσει η Μπόκα θα γίνει «τριπλό» μπαράζ. Χωρίς άμεσους στόχους η Μπελγράνο.
-Η Σαραντί δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Αργεντινής. Με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο (Αλφαρο, φωτό) στον πάγκο πανηγύρισε το Σουνταμερικάνα το 2007!
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: 1 (1,40)

245. ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΖ – ΑΤΛ. ΡΑΦΑΕΛΑ

-Βαθμολογικά αδιάφορη η Γοδόι. Αν η Ραφαέλα κερδίσει σώζεται. Με «Χ» υπάρχει σενάριο που τη στέλνει σε μπαράζ πριν από τα πλέι άουτ. Με ήττα υποβιβάζεται αν κερδίσει η Σαν Λορέντζο. Με «Χ» της Σαν Λορέντζο και δική της ήττα, οι δύο τους θα πάνε σε μπαράζ για το ποια θα «πέσει» και ποια παίξει στα πλέι άουτ.
-Ο τεχνικός της Γοδόι, Ομάρ Ασάντ που έχει… κόντρα με τη Σαν Λορέντζο και τον προπονητή της Κ. Λομπάρντι την περασμένη Δευτέρα είπε ότι θα «βάλω τα δεύτερα και θα δώσω άδεια στους βασικούς». Τελικά με παρέμβαση της διοίκησης η οποία τον… απείλησε με απόλυση έκανε στροφή 180 μοιρών.
-Ο πρόεδρος της Σαν Λορέντζο Αμπντο δήλωσε χθες στην Ole ότι επικοινώνησε με τον Ασάντ (πέρσι θήτευσε στη «Σικλόν») και πήρε την… υπόσχεση ότι η Γοδόι θα κάνει τα πάντα για τη νίκη
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: Χ2 (3,20/2,00)

246. ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ – ΚΟΛΟΝ

-Η Μπάνφιλντ με νίκη σώζεται απευθείας αν επιβεβαιωθούν δύο από τα εξής: μη νίκη της Ραφαέλα, ήττα της Τίγκρε, ήττα της Σαν Μαρτίν. Με ήττα «πέφτει» απευθείας αν κερδίσει η Σαν Λορέντζο και δεν χάσει η Ραφαέλα. Αν δεν κερδίσει χρειάζεται ήττα της Ραφαέλα ή «γκέλα» της Σαν Λορέντζο για να παίξει πλέι άουτ. Με «Χ» της Μπάνφιλντ, νίκη της Σαν Λορέντζο και μη ήττα της Ραφαέλα οι δύο πρώτες παίζουν μπαράζ για το ποια θα πέσει και ποια θα παίξει πλέι άουτ. Βαθμολογικά αδιάφορη η Κολόν.
-Η Μπάνφιλντ έχει να κερδίσει εντός από τις 24 Οκτωβρίου 2011 (έκτοτε: 0-6-6). Στα τελευταία 10 ματς έχει ρεκόρ: 0-3-7. Με λίγα λόγια «σέρνεται»…
-Για τον εμβληματικό αρχηγό της Κολόν Εστεμπάν Φουέρτες, ο οποίος σήμερα θα παίξει για τελευταία φορά, αφού αποχωρεί από την ενεργό δράση, το ματς αποτελεί μια καλή ευκαιρία για… εκδίκηση! Θυμήθηκε ότι το 1993 η Μπάνφιλντ είχε κερδίσει σε μπαράζ την Κολόν.
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: GOAL – GOAL (1,65)

247. ΟΛ ΜΠΟΪΣ – ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ

-Χωρίς άμεσο στόχο η Ολ Μπόις. Η Μπόκα κατακτά το πρωτάθλημα αν κερδίσει και ταυτόχρονα ηττηθούν οι Τίγκρε και Σαραντί (ακραίο…). Αν ισοβαθμήσει στην κορυφή με μία εκ των Τίγκρε, Σαραντί ή και τις δύο θα γίνει μπαράζ.
-Πολλές απουσίες στην Ολ Μπόις: εκτός οι Καμπιάσο (κίπερ), Φεράντι (μπακ/1 γκολ), Ντομίνγκες (μπακ/2 γκολ), Κορονέλ (μπακ), Μπαριέντος (αμ. μέσος), Μάτος (φορ/13 γκολ).
-Με τα… δεύτερα η Μπόκα ενόψει του πρώτου τελικού του Λιμπερταδόρες με την Κορίνθιανς. Πάντως δεν είναι αμελητέα ποσότητα η «Μπόκα Β’»!
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: με ρίσκο 2 (1,90)

248. ΟΥΝΙΟΝ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ

-Η Ουνιόν σώζεται απευθείας με νίκη ή ισοπαλία. Με ήττα κινδυνεύει να παίξει πλέι άουτ. Επίσης με ήττα υπάρχει σενάριο που τη… στέλνει σε «τριπλό» μπαράζ με Τίγκρε και Σαν Μαρτίν για το ποιες θα σωθούν και ποια θα παίξει πλέι άουτ. Χωρίς άμεσους στόχους η Εστουδιάντες.
-Στην ενδεκάδα της Εστουδιάντες ο Βερόν για τελευταία φορά στην καριέρα του.
-Η Ουνιόν… έρχεται από 3 σερί 0-0 και 4 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ.
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: Χ ή Χ ημίχρονο (2,75/1,70)

249. ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ – ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ

-Η Σαν Λορέντζο με ήττα υποβιβάζεται. Δεν είναι εξασφαλισμένη ακόμη και με νίκη αφού «πέφτει» αν κερδίσει η Μπάνφιλντ και δεν χάσει η Ραφαέλα. Με νίκη παίζει πλέι άουτ, αν χάσει η Ραφαέλα ή η Μπάνφιλντ. Αν κερδίσει και κάνει «Χ» η Μπάνφιλντ (και δεν χάσει η Ραφαέλα) θα παίξει με τη Μπάνφιλντ μπαράζ για το ποια θα «πέσει» και ποια θα παίξει πλέι άουτ. Η Σαν Μαρτίν σώζεται απευθείας με νίκη. Υπό προϋποθέσεις σώζεται με «Χ» ή πάει σε μπαράζ με την Τίγκρε για το ποια θα «σωθεί» και ποια θα παίξει πλέι άουτ.
-Στις αρχές της εβδομάδας ο τεχνικός της Σαν Λορέντζο, Καρούσο Λομπάρντι (φωτό) κατηγόρησε τρεις βασικούς παίκτες (Ορτιγόσα, Αλβαράδο, Ρομανιόλι) ότι κάνουν ατομικό πρόγραμμα επειδή… φοβούνται να αγωνιστούν! Τελικά οι δύο πρώτοι παίζουν, ο Ρομανιόλι μένει στον πάγκο.
-50% μείωση στις τιμές των εισιτήριων έκανε η Σαν Λορέντζο, κατάμεστο αναμένεται το «Νουέβο Γκασόμετρο».
-Με τον… τρίτο γκολκίπερ Κόρτι η Σαν Μαρτίν για δεύτερο σερί ματς.
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: Χ1 (3,15/1,90)

Ο γκολεαδόρ «Τσίνο» Λούνα της Τίγκρε…

 

250. ΤΙΓΚΡΕ – ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ

*Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Τίγκρε: αν κερδίσει και… γκελάρει η Σαραντί κατακτά το πρωτάθλημα. Αν κερδίσει και ταυτόχρονα κερδίσει και η Σαραντί θα «πάνε» σε μπαράζ τίτλου (μπορεί και 3πλο μπαράζ αν ισοβαθμήσει με Μπόκα, Σαραντί στους 36β.). ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ η Τίγκρε κινδυνεύει να δώσει μπαράζ για την παραμονή: με νίκη σώζεται απευθείας αν δεν κερδίσει η Ραφαέλα ή χάσει η Σαν Μάρτιν. Με ισοπαλία σώζεται αν δεν νικήσει μία εκ των Μπάνφιλντ, Ραφαέλα ή ηττηθεί η Σαν Μαρτίν. Υπάρχει σενάριο που τη «σώζει» και με ήττα. Χωρίς άμεσο στόχο η Ιντεπεντιέντε.
-Ο βασικός φορ Μαγιόλιο (7 γκολ) λείπει από την Τίγκρε.
-Με… υπηρεσιακή άμυνα η Ιντεπεντιέντε αφού θα λείψουν οι στόπερ Γκ. Μιλίτο και Χ. Βελάσκες (1 γκολ).

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: 1 (1,40)

Αυτά είναι όλα. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να μη σας κουράσω. Τι θα ποντάρω σήμερα:

ΤΡΙΑΔΑ

244. ΑΡΣΕΝΑΛ Σ. – ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ 1 (1,40)
248. ΟΥΝΙΟΝ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ Χ (2,75)
250. ΤΙΓΚΡΕ – ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ 1 (1,40)

ΜΟΝΟ 1

248. ΟΥΝΙΟΝ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ Χ τελικό (2,75, στον ΟΠΑΠ) και Χ ημίχρονο (1,70 στον ΟΠΑΠ)

ΜΟΝΟ 2

247. ΟΛ ΜΠΟΪΣ – ΜΠΟΚΑ 2 (1,90)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.