Είστε εδώ : Αρχική > Σαν Σήμερα > Σαν σήμερα στον αθλητισμό (24 Ιουνίου)

Σαν σήμερα στον αθλητισμό (24 Ιουνίου)

1883: Ο Ρίτσαρντ Χάιαμ γίνεται ο πρώτος διαιτητής που αποβάλλεται από το πρωτάθλημα του μπέιζμπολ λόγω κακής διαιτησίας.

1928: Ο Παναθηναϊκός νικά 3-1 τη Μικτή Ολυμπιακού και ΑΕΚ, σε φιλικό αγώνα που διεξάγεται στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

1935: Η Ελλάδα εξέρχεται ισόπαλη με τη Ρουμανία 2-2 για το 5ο Βαλκανικό Κύπελλο που φιλοξενείται στη Σόφια, με σκόρερ τον Χούμη.

1956: Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, η ΑΕΚ νικά τον Ολυμπιακό 2-1.

1960: Ο Αμερικανός Τζον Τόμας πετυχαίνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος με 2,18 μ. στο Μπέικερσφιλντ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 2,17 μ. που κατείχε ο ίδιος από τις 30 Απριλίου του ίδιου χρόνου στη Φιλαδέλφεια.

1965: Ο Απόλλων Καλαμαριάς απειλεί τον Παναθηναϊκό ότι δεν θα του παραχωρήσει τον Στράτο Σακελλαρίδη, εάν οι πράσινοι δεν νικήσουν στον τελευταίο αγώνα τους τη Νίκη Βόλου, με την οποία μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το ίδιο, όμως, αξιώνουν και οι Βολιώτες για τη μετεγγραφή του Χρήστου Ζαντέρογλου.

1972: Ο Παναγιώτης Κελεσίδης αγωνίζεται ακόμα στον Πανσερραϊκό και το όνομα του εμπλέκεται σε περίπτωση δωροδοκίας. Στη Λάρισα συλλαμβάνονται δύο άτομα που έδωσαν 300.000 δραχμές στον αδελφό του για να χαλαρώσει στα παιχνίδια που ακολουθούν, καθώς ΑΕΛ και Σέρρες διεκδικούν από κοινού την άνοδο στην Α’ Εθνική.

1980: Το περίφημο άλογο Affirmed κερδίζει την κούρσα του Hollywood Cup αξίας 500.000 δολαρίων και γίνεται το πρώτο άλογο που τα κέρδη του ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

1988: Εκδίδεται η εγκύκλιος των μετεγγραφών στο ελληνικό μπάσκετ, βάσει της οποίας δίνεται για πρώτη φορά το δικαίωμα στις ομάδες να χρησιμοποιούν έναν αλλοδαπό παίκτη στο πρωτάθλημα. Εννέα από τις δέκα ομάδες του πρωταθλήματος κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος.

1996: Ο Μάικλ Τζόνσον σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μ. σε χρόνο 19,66 δευτερόλεπτα.

2009: Αποφεύγεται η διάσπαση στη Φόρμουλα 1, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και η Ένωση Ομάδων του πρωταθλήματος (FOTA) καταλήγουν σε συμφωνία, βάζοντας έτσι τέλος στο ενδεχόμενο να διεξαχθούν το 2010 δύο ανταγωνιστικές διοργανώσεις. Η FIA και η FOTA βρίσκονταν εδώ και αρκετές εβδομάδες «στα μαχαίρια», με αφορμή τους κανονισμούς της Formula 1 για το 2010, οι οποίοι όριζαν, μεταξύ άλλων, πλαφόν ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στους προϋπολογισμούς των ομάδων, με αντάλλαγμα μεγαλύτερη τεχνική ελευθερία. Το σημείο αυτό αποτελούσε «αγκάθι» για τις ομάδες της FOTA, οι οποίες απειλούσαν ότι θα δημιουργούσαν ένα ανταγωνιστικό προς τη Formula 1 πρωτάθλημα από το 2010.

2009: Τα αδέλφια Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποκτούν και τυπικά την ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς κατά τη συνάντηση που έχουν με τον Σωκράτη Κόκκαλη ολοκληρώνεται η διαδικασία μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Έτσι, η ΚΑΕ αλλάζει χέρια έπειτα από 18 χρόνια και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι διαθέτουν πλέον το 90% των μετοχών.

2011: Έφυγε από τη ζωή ο Τόμισλαβ Ίβιτς, διακεκριμένος Κροάτης προπονητής ποδοσφαίρου. Την περίοδο 1987-1988 εργάστηκε για λίγους μήνες στον Παναθηναϊκό, αλλά έφυγε ως αποτυχημένος.

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.