Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Προχειρότητα και παρατράγουδα

Προχειρότητα και παρατράγουδα

Qatar's women's basketball team leaves court after forfeiting their women's basketball game against Mongolia at Hwaseong Sports Complex during 17th Asian Games in IncheonΑν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θερινοί ή χειμερινοί, παραμένουν οι κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη, κάθε ήπειρος, εκτός της Ευρώπης, έχει την ευκαιρία να χαρεί τα δικά της αντίστοιχα… πανηγύρια.

Μεγάλες σε μέγεθος, μικρότερης εμβέλειας και σημασίας, ωστόσο αρκετές μικρές χώρες παίρνουν πολύ σοβαρά την υπόθεση. Ισως γιατί αδυνατούν να πρωταγωνιστήσουν σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

Κάθε μετάλλιο γιορτάζεται και αμείβεται δεόντως. Οι Ασιατικοί Αγώνες, όπως κάθε τέσσερα χρόνια, χαρακτηρίζονται από απίθανα παρατράγουδα, προϊόν αδιαφορίας και προχειρότητας.

Το ντόπινγκ σε αθλήματα όπως τένις, κολύμβηση, μπάντμιντον ή στίβος συνεχίζει να απασχολεί τους διοργανωτές. Φέτος προστέθηκε το πρόβλημα με τα θρησκευτικά «πιστεύω» της κάθε χώρας. Η γυναικεία ομάδα του Κατάρ αρνήθηκε να αγωνιστεί κόντρα στο Νεπάλ όταν οι διοργανωτές την απαγόρευσαν να παίξουν με το παραδοσιακό χιτζάμπ.

Ενας Ιάπωνας κολυμβητής «έκλεψε» τη φωτογραφική μηχανή από έναν Κορεάτη φωτογράφο. Αποβλήθηκε αμέσως. Η πιο σουρεαλιστική σκηνή έλαβε χώρα τη στιγμή βράβευσης της Ρουθ Τζέμπετ, Κενυάτισσας που δέχθηκε να αλλάξει διαβατήριο για τα λεφτά του Μπαχρέιν, νίκησε με άνεση τα 3.000 μέτρα μετ’ εμποδίων, καταρρίπτοντας το παλιό ρεκόρ κατά 24 δευτερόλεπτα!

Το δράμα της 17χρονης παίχθηκε όταν ήταν να ανέβει στο βάθρο, όπου οι δύο άλλες αθλήτριες είχαν ήδη κρεμάσει τα μετάλλια. Εκεί όλοι περίμεναν τον εκφωνητή να ανακοινώσει το όνομά της, ακούστηκε η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. «Η κούρσα της Τζέμπετ ακυρώνεται διότι είχε πατήσει εκτός πίστας στον 2ο γύρο»!

Το πολιτικό βάρος της ανερχόμενης δύναμης που ακούει στο όνομα Ινδία έπαιξε βασικό ρόλο για την τιμωρία της Ρουθ Ζαμπέτ, η οποία, στα επόμενα χρόνια, θα σπάσει όλα τα πιθανά και απίθανα ρεκόρ. Δυστυχώς, οι αγώνες διεξάγονται σε καθεστώς πλήρους αδιαφορίας, καθώς τα γήπεδα παραμένουν άδεια και η τηλεόραση μεταδίδει μόνο τα σημαντικότερα γεγονότα.

Η χαμηλή ποιότητα αποδεικνύεται από τα ομαδικά αποτελέσματα. Η ομάδα χάντμπολ γυναικών από τις Μαλδίβες ηττήθηκε 79-0 από την Ιαπωνία, ενώ η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της ίδιας χώρας έχασε 1-0 από την Ταϊλάνδη και 15-0 από την Ινδία.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
426 ΓΚΕΦΛΕ – ΕΡΕΜΠΡΟ 1 2,25
434 ΓΙΟΝΓΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΝΤΕΝ ΜΠΟΣ 2 2,25
442 ΠΑΛΕΡΜΟ – ΛΑΤΣΙΟ 2 2,20

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.