Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Η επιστροφή του Στέφενς

Η επιστροφή του Στέφενς

stevensΣτις αρχές Φεβρουαρίου, ο Χουμπ Στέφενς αισθάνθηκε ότι είχε τελείωσε η καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Η εντός έδρας από τη Μπενφίκα στο Γιουρόπα Λιγκ άνοιξε το δρόμο της απόλυσης, η οποία επιβεβαιώθηκε μετά το 2-2 του Ηρακλείου κόντρα στην Εργοτέλη. Το χαρακτήρισαν “άχρηστο”, όμως στον σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το σκηνικό αλλάζει με ταχύς ρυθμούς.

Πόσοι παίκτες ή προπονητές διώχθηκαν κακήν κακός από ομάδες, φτιάχνοντάς την τύχη των επόμενων εργοδοτών που τους εμπιστεύθηκαν; Σε ορισμένους δεν ταιριάζει το κλήμα, σε άλλους το σύστημα, ο πρόεδρος, οι οπαδοί, υπάρχει επίσης μια μερίδα παικτών που δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα στα αποδυτήρια. Μια εβδομάδα έμεινε ο Χουμπ Στίβενς χωρίς δουλειά.

Στις 2 Μαρτίου τον απέλυσαν από τον ΠΑΟΚ, στις 9 Μαρτίου ανακοινώθηκε από τη Στουτγάρδη. Στον ΠΑΟΚ τον προσέλαβαν να κάνει πρωταθλητισμό, στην πόλη όπου εδρεύει η Μερσέντες, να σώσει από τον υποβιβασμό μετά από 39 συναπτά χρόνια παραμονής στη Μπουντεσλίγκα. Ελειπαν 10 αγώνες όταν ο Στέβενς ανέλαβε την Στουτγάρδη, όμως ο Ολλανδός έκανε το θαύμα τους. Οι 13 βαθμοί σε 10 αγώνες ήταν αρκετοί να κρατήσουν την ομάδα στην Κατηγορία, όχι όμως τον ίδιο στο πάγκο. Η φετινή σεζόν άρχισε με τον Αρμίν Φε στο πάγκο. Μεγάλες οι προσδοκίες, απογοητευτικά τα αποτελέσματα.

Οι μόλις 9 βαθμοί σε 12 αγώνες, υποχρέωσαν τη διοίκηση να δώσουν τέλος συνεργασίας με τον Αρμιν Φε. Μάλλον είχαν έτοιμη τη λύση, καθώς την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε στη Στουτγάρδη ο “σωτήριας”, Χουμπ Στέφενς. Στην 28χρονη προπονητική καριέρα του, δυο φορές έμπλεξε ο 61χρονος προπονητής σε υποθέσεις υποβιβασμό. Την άνοιξη του 2007 είχε σώσει το Αμβούργο που βρισκόταν στην τελευταία θέση με 18 βαθμούς όταν έλειπαν 14 αγωνιστικές.

Το τέλος του πρωταθλήματος θα βρει τη μοναδική ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στην ιστορία της στην 7η θέση του πίνακα με 45 βαθμούς, μετά από συγκομιδή 27 βαθμών σε 14 αγώνες. Μάλιστα το Αμβούργο προκρίθηκε στο ξεχασμένο Κύπελλο Ιντερτότο, κερδίζοντας θέση στο Κύπελλο UEFA.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
129 ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ Χ 3,40
107 ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ – ΕΞΕΤΕΡ 2 2,65
145 ΝΑΓΚΟΓΙΑ – ΟΜΙΓΙΑ 2 2,85

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.