Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > «Κάηκαν» οι ήρωες του Μουντιάλ…

«Κάηκαν» οι ήρωες του Μουντιάλ…

neuerΕναν Ευρωπαίο και τέσσερις Λατίνους συμπεριλάμβανε η λίστα των καλύτερων τερματοφυλάκων με τη λήξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Νικητής ο Γερμανός, Μάνουελ Νόιερ. Δεύτερος ο Αργεντινός, Σέρχιο Ρομέρο και τρίτος ο Κέιλορ Νάβας.

Η πεντάδα συμπληρώθηκε με τον Χιλιανό, Κλαόυντιο Μπράβο και τον Μεξικανό, Γκιγιέρμο Οτσόα. Επειτα από σχεδόν πέντε μήνες, μόνο οι Νόιερ και Κλάουντιο Μπράβο παίζουν βασικούς σε Μπάγερν και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας την κλάση τους.

Η μεταπήδηση του Μπράβο από τη Σοσιεδάδ στη Μπαρτσελόνα, έπεισε προπονητή και οπαδούς για την αξία του, σε αντίθεση με τους άλλους Λατίνους που διακρίθηκαν στη Βραζιλία. Το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε 10 εκατομμύρια ευρώ στη Λεβάντε να αποκτήσει τον Κέιλορ Νάβας, ήρωας στην πατρίδα του, αλλά δεύτερος με τη βούλα του Ικερ Κασίγιας.

Ο Σέρχιο Ρομέρο επέστρεψε στη Σαμπντόρια ως φιναλίστ του Μουντιάλ, ωστόσο ο προπονητής, Σίνισα Μιχάιλοβιτς, εμπιστεύτηκε τον Βιβιάνο. Χρειάστηκε ο τραυματισμός του τελευταίους στην Κάλιαρι για να ανοίξει την πόρτα στον Ρομέρο, ο οποίος επιβεβαιώνει κάθε αγωνιστική την αξία του.

Στη Βραζιλία παρακολουθήσαμε άλλους δυο Λατίνους “κίπερ” που άνοιξαν την όρεξη ευρωπαϊκών ομάδων. Η Αρσεναλ απέκτησε τον Κολομβιανό, Νταβίντ Οσπίνα με απώτερο στόχο να μεταφέρει πίεση στον βασικό, Σζέζνι.

Τρεις φορές είδαν από κοντά οι οπαδοί της Αρσεναλ τον Κολομβιανό που αποκτήθηκε με μεγάλες προσδοκίες από τη Νις. Τρεις φορές στο πάγκο, χωρίς λεπτό συμμετοχής, καθώς ο Οσπίνα συνεχίζει την αποθεραπεία του. Ο Μεξικανός, Μέμο Οτσόα, μετά την εξαιρετική παρουσία στο Μουντιάλ, όπου βραβεύτηκε δυο φορές ως καλύτερος παίκτη αγώνα, άφησε την Κορσική και την Αζαξιό, επιλέγοντας τη Μάλαγα.

Πέρασαν τρεις μήνες και 12 αγώνες πρωταθλήματος, όμως το είδωλο των Μεξικανών βλέπει τα παιχνίδια από το πάγκο. Ρομέρο, Οτσόα, Οσπίνα και Νάβας θα μπορούσαν να επιλέξουν άλλες ομάδες όπου θα είχαν θέση βασικού.

Προτίμησαν το χρήμα, εκτός αν το Ιανουάριο των μετεγγραφών δεχτούν τις αρκετές προτάσεις. Το Νάβας θέλει η Λίβερπουλ, ο Οτσόα μπορεί να επιτρέψει στη Γαλλία, ενώ ο Ρομέρο περιμένει εντολές από τη Σαμπντόρια.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
204 ΛΟΥΤΟΝ – ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ 2 4,00
214 ΓΚΕΪΤΣΕΝΤ – ΝΤΟΒΕΡ 2 3,75
217 ΜΠΑΡΝΕΤ – ΜΑΚΛΣΦΙΛΝΤ 2 5,00 Χ2 2,18
225 ΧΑΛΙΦΑΞ – ΑΛΦΡΕΤΟΝ 2 5,00 Χ2 2,18

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.