Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Πρώτοι με προσεκτικά βήματα…

Πρώτοι με προσεκτικά βήματα…

italyΣτα 105 χρόνια ιστορίας, στο Κάρπι έζησαν τρεις πτωχεύσεις, 32 χρόνια στη Γ’ κατηγορία και μια άνοδο στην Σέριε Β. Πέρυσι… πανηγύρισαν, όταν ο ιδιοκτήτης Στέφανο Μπονατσίνι αποφάσισε να μην φύγει προς Βερόνα πλευρά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην Ιταλία μια ομάδα ανεβαίνει δύο διαδοχικές κατηγορίες. Στην Κάρπι ονειρεύονται, πιστεύουν στο θαύμα. «Την επόμενη σεζόν θα παίξουμε το ντέρμπι με τη Σασσουόλο», φώναζαν οι οπαδοί στο τέλος της «κόντρας» με τη Μόντενα. Η ισχνή νίκη 1-0 με γκολ του Μπακόγκου, αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη σε έξι βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρώτου γύρου.

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», παραδέχεται ο «πατρόν», Μπονατσίνι, ο πρώτος στην Ιταλία που… μυρίστηκε τα θετικά της παγκοσμιοποίησης, καθώς το 1993 μετέφερε τις επιχειρήσεις σε Ουκρανία και Ρουμανία. Ρούχα και αξεσουάρ παράγει η εταιρία του, «Gaudi», όπως οι γονείς των περισσότερων κατοίκων της πόλης των 70.000 ψυχών.

Τυχαία η ανάμειξη με το ποδόσφαιρο, όμως ήταν ο μοναδικός τρόπος να επενδύσει στην Ιταλία. Η… νέα Κάρπι του έμπειρου προπονητή, Καστόρι, τρέχει σερί 11 θετικών αποτελεσμάτων. Ασυνήθιστο για μικρής εμβέλειας ομάδα.

Οι αναλυτές, πριν από την έναρξη της σεζόν περίμεναν να ξεχωρίσουν οι Μπολόνια, Κατάνια, Λιβόρνο, Πεσκάρα, Λατίνα, όμως στην πορεία προέκυψε η Κάρπι και μάλιστα «πατάει» στην κορυφή. Οπως συνέβη πέρυσι με την σημερινή αντίπαλο της Λαντσιάνο. Στα βουνά του Αμπρούτσο λειτουργεί άλλη ομάδα μοντέλο της κατηγορίας.

Μικρό μπάτζετ, έξυπνες κινήσεις και ηρεμία, προϊόν της πολιτικής της οικογένειας Μάιο που δημιούργησε την περιουσία της ανακυκλώνοντας σκουπίδια. Ο Μποντασίνι πουλάει τα ρούχα του σε όλο τον κόσμο, η πρόεδρος Βαλεντίνα Μάιο καθαρίζει τα απομεινάρια της περιοχής. Θα μπορούσαν να μην «μπλεχτούν» με το ποδόσφαιρο, ωστόσο οι αλλαγές κανονισμών (μικρά ρόστερ, όχι περισσότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο συμβόλαια) από τη Λίγκα, ευνόησε τους προσεκτικούς επιχειρηματίες.

Κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι στις πρώτες 5 θέσεις της Σέριε Β, βρίσκονται τρεις ομάδες με μικρό μπάτζετ όπως Κάρπι, Φροζινόνε και Λαντσιάνο.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

114 ΟΣ – ΓΙΟΝΓΚ ΤΒΕΝΤΕ 2   (4,75)
121 ΜΠΡΙΣΤΟΛ Ρ. – ΓΚΕΪΤΣΧΕΝΤ 2  (2,65)
123 ΑΒΕΛΙΝΟ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ 2   (2,60)

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.