Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Οι παρενέργειες της υποτίμησης…

Οι παρενέργειες της υποτίμησης…

russia world cup logoΗ ραγδαία υποτίμηση στο ρούβλι , εκτός από την πίεση στην οικονομία της Ρωσίας, ώθησε τον δυτικό Τύπο να κάνει λόγο για προβλήματα στην διοργάνωση του Ποδοσφαιρικό Κύπελλο 2018 που έχει αναλάβει η Ρωσία.

«Καμία επιτροπή δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι υπάρχει καθυστέρηση στα έργα. Η υποτίμηση του νομίσματος, δεν έχει καμία σχέση με τις κατασκευές, καθώς η πρώτη ύλη είναι τοπικό προϊόν» – αντέδρασε η οργανωτική επιτροπή.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η υποτίμηση του ρουβλιού, μείωσε κατά 9 δις τον προϋπολογισμό του Μουντιάλ. Φαίνεται ότι το πρόβλημα θα μεταφερθεί στις διάφορες συμμετοχές αθλητών σε διοργανώσεις που διεξάγονται ανά τον κόσμο, όμως στα χειμερινά σπορ. Η υποτίμηση θα δυσκολέψει αρκετά τις μετεγγραφές επαγγελματικών ομάδων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χόκεϊ επί πάγου.

Ηδη η Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, άλλαξε τους κανονισμούς συμμετοχής παικτών στους αγώνες πρωταθλήματος.

Από την επόμενη σεζόν, κάθε ομάδα θα έχει μεν το δικαίωμα να δηλώσει 10 ξένους παίκτες, όμως στον αγωνιστικό χώρο θα δεν μπορούν να παίξουν παραπάνω από έξι. Σε δυο εβδομάδες, όταν ανοίξει το μετεγγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, θα έχουν την πρώτη ένδειξη.

Αρκετές ρωσικές ομάδες θα βρουν την ευκαιρία να μοσχοπουλήσουν παίκτες, κερδίζοντας από τη διαφορά που προκύπτει στην ισοτιμία δολαρίου – ρουβλιού. Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι οι μεγάλες ομάδες όμως Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ, Ντιναμό και Σπαρτάκ, οι οποίες βασίζονται σε ενεργειακούς κολοσσούς, θα δυσκολευτούν να αγοράσουν καλούς παίκτες, όμως αρκετές μικρομεσαίες ίσως βρουν την ευκαιρία να βγάλουν χρήμα.

Εξάλλου, η αλλαγή πολιτικής της Ομοσπονδίας θα τις υποχρεώσει σε δυο χρόνια να μειώσουν περισσότερα τους ξένους, προτιμώντας τα εγχώρια ταλέντα που θα εφοδιάσουν την Εθνική ομάδα ενόψει τελικής φάσης του Μουντιάλ. Προβλήματα μπορεί να προκύψουν επίσης στις ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπάσκετ. Ναι μεν ο κανονισμός της επιτρέπει να ενισχυθούν λίγες ημέρες πριν αρχίσουν τα Πλέι Οφ, όμως θα το σκεφτούν δυο φορές να ξοδέψουν τα δολάρια τους.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

152 ΚΠΡ – ΓΟΥΣΤ ΜΠΡΟΜ 1   (2,25)
153 ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΕΒΕΡΤΟΝ 2    (2,90)
183 ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ – ΜΟΡΚΑΜ 2   (6,25)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.