Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σούπερ Καπ εκατομμυρίων…

Σούπερ Καπ εκατομμυρίων…

Juventus FC v SSC Napoli - 2012 Italian Super CupΤο ιταλικό Σούπερ Καπ… μεταναστεύει για 7η φορά. Δύο έγιναν στην Αμερική, ένα στη Λιβύη (της εποχής Καντάφι) και τρία στην μακρινή Κίνα. Σειρά έχει το Κατάρ, η… μικρή χώρα του Κόλπου που προσπαθεί μέσω της διπλωματικούς οδού να πείσει τον κόσμο ότι άξια ανέλαβε τη διοργάνωση της τελικής φάσης του παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Γιουβέντους και Νάπολι αποτελούν οι καλύτεροι πρεσβευτές του ποδοσφαίρου σε εποχές που αρκετοί αμφισβητούν τις «μεθόδους» των Σεΐχηδων. Με το αζημίωτο βέβαια, εκατομμύρια που ούτε η πλούσια οικογένεια Ανιέλι, ούτε ο μεγαλύτερος παραγωγών ταινιών, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, θα μπορούσαν να αρνηθούν.

Η επιλογή της Ντόχα προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών, καθώς ελάχιστοι θα ταξιδέψουν από την Ιταλία. Αυτό δεν εμποδίζει τους διοργανωτές να πωλήσουν τα 14.000 εισιτήρια. Οι σύνδεσμοι οπαδών της Γιουβέντους στις χώρες του Κόλπου ήδη αγόρασαν 4000 εισιτήρια, τα περισσότερα από το μεγαλύτερο fan club του Κουβεϊτ. “Αρχαίες παραδόσεις, ξεπουλημένα για μια χούφτα λεφτά” – έγραφε το πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της Νάπολι στη νίκη 2-0 με την Πάρμα.

Το Σούπρ Καπ ήταν ιδέα των οπαδών της Σαμπντόρια που ήθελαν το 1998 να αντιγράψουν το αντίστοιχο αγγλικό. Η Λίγκα δέχθηκε την πρόταση και το 1988 η πρωταθλήτρια Μίλαν κατακτούσε το τίτλο, νικώντας 3-1 την Κυπελλούχο, Σαμπντόρια. Η παράδοση ήθελε τον αγώνα να διεξάγεται στα τέλη Αυγούστου και στην έδρα της πρωταθλήτριας εγκαινιάζοντας τη νέα σεζόν.

Η αλλαγή πλεύσης ήρθε όταν άρχισαν να πέφτουν βροχή οι προτάσεις. Το Μίλαν – Τορίνο του Ουάσινγκτον (1983) ακολούθησαν το Γιουβέντους – Πάρμα 2-1 (2002) στο Τρίπολη της Λιβύης και το Γιουβέντους – Μίλαν 1-1 και 5-3 πεν. στη Νέα Υόρκη. Τρεις φορές διεκδίκησε στο εξωτερικό η Γιουβέντους τον τίτλο, ισάριθμες οι κατακτήσεις, η τελευταία τον Αύγουστο του 2012 κόντρα στη Νάπολι στο Πεκίνο, αγώνας (4-2 στην παράταση) που άφησε αρκετούς ανοικτούς λογαριασμούς ανάμεσα στους συλλόγους.

Σήμερα στο Κατάρ, ο Ράφα Μπενίτεθ, ο προπονητής των τελικών, έχει το δύσκολο έργο να κατεβάσει από το “άλογο” την καλύτερη ιταλική ομάδα.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
308 ΡΙΖΕΣΠΟΡ – ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ 1 1,95
307 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΝΑΠΟΛΙ OVER 1,75

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.