Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > «ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ»: Η γιορτή της μπάλας

«ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ»: Η γιορτή της μπάλας

COVERΤο «ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ», που κυκλοφορεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, προσφέρει όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα πρωταθλήματα του κουπονιού, έχοντας ανοιχτή γραμμή με 40 ανταποκριτές απ’ όλο τον κόσμο.

Για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η περίοδος των Χριστουγέννων είναι συνειφασμένη με την αποχή από την αγωνιστική δραστηριότητα. Στην Αγγλία, βέβαια, γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Παραδοσιακά στο «Νησί» το ποδόσφαιρο αποτελεί μέρος του εορταστικού κλίματος. Εδώ και χρόνια η λεγόμενη «Boxing Day» συνδυάζει την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων με… άφθονη μπάλα σε όλες τις κατηγορίες της Αγγλίας.

Η πιο δημοφιλής αναμέτρηση στην Πρέμιερ Λιγκ είναι το λονδρέζικο ντέρμπι Τσέλσι – Γουέστ Χαμ. Οι «μπλε» βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης και υποδέχονται το φιλόδοξο συγκρότημα του Σαμ Αλαρντάις, που τρέχει αήττητο 5 αγωνιστικών (4 νίκες) και αποτελεί μία από τις θετικές εκπλήξεις της φετινής σεζόν.

Από κοντά η Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχει επηρεαστεί από τις απουσίες που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα και προέρχεται από νικηφόρο σερί 8 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Δοκιμάζεται στην έδρα της Γουέστ Μπρόμγουιτς, όπου «πέρασε» χωρίς απώλεια πέρσι και πρόπερσι. Ανεβασμένη είναι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπορεί να παραχώρησε ισοπαλία στην Αστον Βίλα, την προηγούμενη αγωνιστική, όμως αγνοεί την ήττα από τις 2 Νοεμβρίου (έκτοτε: 6-1-0) και έχει επανέλθει στο κυνήγι των πρώτων θέσεων.

Δράση υπάρχει και στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας, με αρκετές γειτονικές αναμετρήσεις, ενώ πλήρης αγωνιστική διεξάγεται στη Β’ Ιταλίας, κατηγορία στην οποία έχει αποδειχτεί φέτος πως κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε άλλη.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, όταν θα κυκλοφορήσει εκτάκτως το «Ποντάρισμα». Χρόνια πολλά, με υγεία.

Διαβάστε τις στήλες:
«ΣΤΑΥΡΟ-ΦΟΡΟΣ», με το Σταύρο Κολίλα
«Λάθος αποδόσεις», με τον Κώστα Φίλιο
«ΑΙΧΜΗΡΟΣ», «ΛΙΟΝΤΑΡΙ»

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.