Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > «Αλλαγές» στην Τουρκία…

«Αλλαγές» στην Τουρκία…

vareseΗ περιβόητη υπόθεση «Μπόσμαν» άλλαξε τις συνήθειες του ποδοσφαίρου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υποχρεώνοντας τα υπόλοιπα κράτη να εφαρμόσουν δικούς τους κανόνες.

Αρχικά ήταν οι Ρώσοι που άνοιξαν τα σύνορα με την αγορά γνωστών παικτών, γεγονός που ενίσχυσε τους συλλόγους αλλά αποδυνάμωσε αισθητά την Εθνική ομάδα. Ενώ οι Ρώσοι κατάλαβαν το λάθος τους μειώνοντας σταδιακά των αριθμό ξένων ενόψει του Μουντιάλ 2018, οι Τούρκοι αποφάσισαν να μιμηθούν την Ευρώπη.

Με την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος, οι 18 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας μπορούν να δηλώσουν 14 ξένους παίκτες από τους 28 του κλειστού ρόστερ. Μάλιστα, κατήργησαν τον κανονισμό που τις υποχρέωνε να χρησιμοποιούσουν μόνο 5 ξένους στην βασική ενδεκάδα, όπως και να έχουν άλλους τρεις στο πάγκο. Πλέον οι τουρκικές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν με 11 ξένους (!), ενώ στο πάγκο θα κάθονται 8 Τούρκοι από τους οποίους ο ένας να είναι τερματοφύλακας.

«Επιτέλους θα μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα», δήλωνε χαρούμενος ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ. «Η απόφαση θα φέρει την καταστροφή της Εθνικής ομάδας», αντέδρασαν οι δημοσιογράφοι, οι οποίο βλέπουν τα γήπεδα να αδειάζουν και τους νέους να ψάχνουν άλλες ευκαιρίες.

Η πολυσυζητημένη κάρτα του φιλάθλου «passolig» που επέβαλε η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία, μείωσε αισθητά την προέλευση των οπαδών, με τους διοικούντες να προσφέρουν πλέον δωρεάν εισιτήρια σε γυναίκες και παιδιά. Το μοναδικό θετικό στοιχείο του νέου κανονισμού αφορά στους γηγενείς ς παίκτες που έχουν επιλέξει να αγωνιστούν σε άλλες Εθνικές ομάδες, οι οποίοι μέχρι το Μάιο θα λογίζονται ως Τούρκοι, ενώ από την επόμενη περίοδο καταμετρούνται ως ξένοι.

«Αφού το ζήτησαν οι σύλλογοι, εμείς δεν είχαμε αντίρρηση, ωστόσο θα αυξήσουμε την αποζημίωση στους παίκτες που θα φορέσουν την φανέλα της Εθνικής. Αυτή η κίνηση μπορεί να υποχρεώσει τους προπονητές να μην δεχτούν μετεγγραφές ξένων με σκοπό να γεμίσουν τα ρόστερ» – ανακοίνωνε ικανοποιημένη η Ομοσπονδία.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
111 ΑΛΜΙΡΕ – ΤΕΛΣΤΑΡ Χ2 2,16
120 ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ 2 3,85
122 ΠΑΡΤΙΚ Θ. – ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ 2 3,65

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.