Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Αναβιώνει το «Old Firm»

Αναβιώνει το «Old Firm»

oldfirmΠέρασαν ήδη 33 μήνες από την τελευταία φορά (29/4/2012) που οι παλιοί… μονομάχοι του ξακουστού «Old Firm» της Γλασκόβης θα ξαναβρεθούν στο ίδιο γήπεδο.

Οι Σκοτσέζοι περιμένουν με ανυπομονησία το ντέρμπι που διχάζει τους κατοίκους της πόλης. Σέλτικ εναντίον Ρέιντζερς, καθολικοί κόντρα σε διαμαρτυρόμενους, οπαδοί της ανεξαρτησίας κόντρα στους φιλοβασιλικούς.

Φρόντισε η κλήρωση των ημιτελικών του Λιγκ Καπ να αναβιώσει το ντέρμπι που εξαφανίστηκε με τον υποβιβασμό της Ρέιντζερς στην 4η κατηγορία. Με την ευκαιρία, οι οπαδοί της Σέλτικ αγόρασαν σελίδα στην εφημερίδα «Scottish Sunday» για να εκφράσουν επίσημα τη θέση τους για ένα ντέρμπι που κατά εκείνους δεν… υφίσταται.

«Η Ρέιντζερς που ξέραμε απεβίωσε το 2012, την Κυριακή παίζουν με νέα ομάδα και με την ευκαιρία να την γνωρίσουμε από κοντά», ανέφεραν προκλητικά! Η στάση των φανατικών οπαδών της Σέλτικ δημιούργησε σύγχυση σε αρκετούς παλιούς παίκτες και μάνατζερ της Σέλτικ, με πρώτο και καλύτερο τον Κένι Νταλγκλίς.

«Παίζει Σέλτικ – Ρέιντζερς, ντέρμπι που το ζηλεύει όλος ο κόσμος, ας μην μηδενίσουμε τα πάντα», δήλωνε το γέννημα θρέμμα της Σέλτικ, ο οποίος γνωρίζει την αξία του «Old Firm». Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, ο υποβιβασμός της Ρέιντζερς, αφαίρεσε από το πρόγραμμα τρία ντέρμπι και περίπου 120 εκατομμύρια Λίρες από την αγορά.

Ηταν η ανελέητη κόντρα ανάμεσα σε Σέλτικ και Ρέιντερς που έκανε γνωστό το σκοτσέζικο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Οταν οι δυο σύλλογοι προσπάθησαν να ενσωματωθούν στο αγγλικό ποδόσφαιρο, βρέθηκαν μπροστά στην σφοδρή αντίδραση πολιτικών και οπαδών των άλλων ομάδων.

Μια ημέρα νωρίτερα, στο ίδιο γήπεδο, το «Χάμπντεν Παρκ» διεξάγεται το «New Firm», το κλασικό ντέρμπι ανάμεσα σε Αμερντίν και Νταντί Γιουνάιτεντ, όμως οι δυο σύλλογοι δεν μπορούν με τίποτα να αντικαταστήσουν την ιστορία του «Old Firm» ντέρμπι που διεξάγεται για την 400η φορά από το 1888 που συναντήθηκαν για πρώτη φορά.

Στις νίκες (159-144) και τίτλους (115-95) προηγείται η Ρέιντζερς, στην πίστη και αφοσίωση στα χρώματα και την ατμόσφαιρα, η Σέλτικ.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
217 ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ – ΡΕΪΘ ΡΟΒΕΡΣ 2 6,25
220 ΠΙΤΕΡΧΕΝΤ – ΣΤΕΝΧΑΟΥΣΙΜΙΟΥΡ 2 4,50
269 ΑΟΥΝΤΑΞ – ΠΑΛΕΣΤΙΝΟ 1 2,30

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.