Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Κύπελλο Σουηδίας: Κάτι σαν επίσημα… «φιλικά»

Κύπελλο Σουηδίας: Κάτι σαν επίσημα… «φιλικά»

svenska_cupen_IFKUddevallaΣτη Σουηδία βρισκόμαστε σχεδόν έναν μήνα πριν την έναρξη της Αλσβένσκαν. Αφορμή για να αναφερθούμε στους Σουηδούς όμως από τώρα, είναι το κύπελλο. Ένα μαραθώνιος στη κυριολεξία, αφού ο θεσμός εκεί κρατάει πάνω από ένα χρόνο! Η πρώτη φάση ξεκινάει τον Ιούνιο με ομάδες από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και σιγά-σιγά φτάνει στη μορφή που το συναντάμε τώρα!

Στην 3η φάση του κυπέλλου συμμετέχουν 32 ομάδες. Έχουμε οκτώ ομίλους με τέσσερις ομάδες σε κάθε όμιλο. Η κάθε μία θα δώσει από ένα παιχνίδι με κάθε αντίπαλό της. Προκρίνεται στους «8», η πρωτη ομάδα από κάθε όμιλο. Τα παιχνίδια των τριών αγωνιστικών είναι προγραμματισμένα για τα διήμερα 21-22 Φεβρουαρίου, 28 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου και 7-8 Μαρτίου.

Οι ομάδες της Allsvenskan βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας, οπότε κάθε χρονιά, τα συγκεκριμένα παιχνίδια τα «βλέπουν» ως φιλικά προετοιμασίας, με τη διαφορά πάντως ότι νοιάζονται για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΟΠΑΠ επέλεξε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του ορισμένα παιχνίδια από τη πρώτη αγωνιστική των ομίλων και όχι όλα (6 από τα 14). Μάλιστα ακόμα και τα επιλεγμένα ματς που πρόσθεσε, τα βλέπουμε να έχουν εκείνο το πράσινο κουτάκι αριστερά τους, που σημαίνει … «τριάδα».

 

Αίκ – Λάντσκρονα  -> ασιατικό όβερ 3 γκολ @1.70
Δύο κατηγορίες χωρίζουν Αίκ και Λάντσκορνα. Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Το σετ αποδόσεων λέει την αλήθεια. Το 1.20 του ΟΠΑΠ μάλιστα είναι αυτή τη στιγμή (Παρασκευή μεσημέρι) η καλύτερη τιμή της αγοράς. Ρισκάρω με ειδικά στοιχήματα στα γκολ, επιλέγοντας το ασιατικό όβερ 3 γκολ (με ακριβώς τρία τέρματα, έχουμε επιστροφή χρημάτων).

Έρεμπρο – Βάμπεργκ  -> όβερ 2.5 γκολ @1.55
Κερδισμένη σε εμπειρία η Έρεμπρο στο μεταγραφικό παζάρι. Πέρσι στα παιχνίδια της έμπαιναν 3.26 γκολ ανά ματς. Λογικά θα δούμε ανοικτό παιχνίδι με πολλά τέρματα. Σ’ αυτό θα βοηθήσει και η Βάμπεργκ αφού στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε, σημειώθηκαν πολλά γκολ.

Έλφσμποργκ – Σίριους  ->  1 @1.30
Το 1.45 του ΟΠΑΠ.. είναι μακράν η καλύτερη απόδοση! Στο 1.30 έξω… Και οι δύο ομάδες πέρσι τα πήγαν καλά στο κύπελλο. Η Έλφσμποργκ έφτασε στο τελικό, εκεί όπου έχασε στα πέναλτι από τη Μάλμε. Η Σίριους πέρσι στο κύπελλο, αν και ομάδα της 2ης κατηγορίας, έφτασε στους «4». Στον πάγκο της Έλφσμποργκ ο Χάγκλουντ, που το 2006 οδήγησε την ομάδα στον τίτλο μετά από 45 χρόνια. Η Σίριους «έχασε» πέντε βασικούς παίκτες της, ενώ στα μεταγραφικά δεν κινήθηκε «δυνατά». Ο άσος στο κουπόνι μας…

Βάσμπι – Μπρομαποϊκάρνα  -> όβερ 2.5 @1.70
Γειτονικό ντέρμπι χωρίς όμως αντιπαλότητες. Θυμάστε τη παλιά ομάδα της Σουηδίας που λεγόταν Καφέ Όπερα; Ε, αυτή από το 2012 είναι η Βάσμπι, αποτέλεσμα οικονομικών προβλημάτων και συγχωνεύσεων! Φέτος ανέβηκε στην 2η κατηγορία και οι εκτιμήσεις λένε ότι θα διεκδικήσει την άνοδο. Η Μπρομαποϊκάρνα πέρσι υποβιβάστηκε από την Αλσβένσκαν, φυσιολογικά, αφού είχε στηριχτεί σε παίκτες από τις ακαδημίες της. Έτσι θα είναι τα πράγματα και φέτος για την «Μπρόμα». Όλοι οι παίκτες της προέρχονται από τις ακαδημίες της και αυτή τη στιγμή διαθέτει το νεανικότερο σύνολο στη Σουηδία! Όταν και όπου παίζει η Μπρομαποϊκάρνα, το λέγαμε και από πέρσι, ξεκινάμε με όβερ…

Τζουργκάρντεν – Άνγκελχολμς  -> 1/1 @1.83
Πολλά τα οικονομικά προβλήματα της Άνγκελχολμς. Πέρσι την έσωσε ο Δήμαρχος της πόλης. Φέτος για να ανακουφιστεί λίγο το ταμείο της, αναγκάστηκε να διώξει 7 βασικότατους ποδοσφαιριστές, χωρίς να τους αντικαταστήσει. Μεγάλη έκπληξη θα έχουμε εδώ, αν δούμε οποιοδήποτε άλλο σημείο πλην του άσου…

Μάλμε – Ασιρίσκα  -> ασιατικό όβερ 3 γκολ @1.65
Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Μάλμε. Σε σχέση με πέρσι, οι πρωταθλητές αποδυναμώθηκαν (έχασαν τους Φόρσμπεργκ, Ταλίν, Τερν, Ρικαρντίνιο, Ερικσον και Νίλσον). Εξακολουθούν πάντως να βρίσκονται κάποια σκαλοπάτια πιο πάνω από τους υπόλοιπους! Πόσο μάλλον, από την Ασιρίσκα…

ΥΓ Για περαιτέρω … ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας Like στη σελίδα της στήλη (Bet With Loxagos)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.