Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Γιορτή στη Στοκχόλμη

Γιορτή στη Στοκχόλμη

imagesρΓια 91η φορά από το 1924 που ιδρύθηκε, ανοίγει αυτό το Σαββατοκύριακο η αυλαία της φετινής Allsvenskan. Το πρωτάθλημα της Σουηδίας είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και αμφίρροπα πρωταθλήματα που υπάρχουν. Ρίξτε μια ματιά στις πρωταθλήτριες ομάδες  των τελευταίων ετών και θα καταλάβετε το γιατί!

Στις τελευταίες 10 σεζόν, έξι διαφορετικές ομάδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα! Πιο συγκεκριμένα, οι πρωταθλήτριες από το 2005 μέχρι σήμερα ήταν: Μάλμε (πέρσι, πρόπερσι και 2010), Έλφσμποργκ (2012), Χέλσινμποργκ (2011), ΑΙΚ (2009), Κάλμαρ (2008), Γκέτεμποργκ (2007), Έλφσμποργκ (2006), Τζουργκάρντεν (2005)…

Ο πρωταθλητής αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η, τη 3η αλλά και η κάτοχος του κυπέλλου θα παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Το δρόμο για τη 2η κατηγορία θα πάρουν οι δύο τελευταίες ομάδες (15η και 16η) ενώ η 14η θα δώσει αγώνα μπαράζ  (μέσα-έξω) με την 3η της Σουπερέταν.

Πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και της φετινής πρωτιάς εμφανίζεται η Μάλμε. Η παρουσία της ομάδας του Άγκε Χαρέιντε στους περσινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχει σαν αποτέλεσμα η τιμής της, για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος τώρα, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να προσφέρεται σε τιμές οριακά κάτω του 2.00. Πολύ μικρό το ποσοστό για τα δεδομένα της Allsvenskan.

Από μακροχρόνια στοιχήματα «παίζω» Γκέτεμποργκ για πρωτάθλημα. Η απόδοση στο 6.00. Μεταγραφικά ενισχύθηκε σε σχέση με πέρσι, κάτι το οποίο φάνηκε στα φιλικά, αλλά και στα παιχνίδια κυπέλλου που έδωσε μέχρι τώρα. Στα μάτια μου δείχνει ως η μοναδική ομάδα που μπορεί να κοντράρει τη Μάλμε και θεωρώ ότι αυτό 6άρι που προσφέρουν οι Μπουκ για κατάκτηση πρωταθλήματος στη Γκέτεμποργκ, αξίζει τη προσοχή μας.

Πάμε στα σημερινά παιχνίδια…

Media

Μεγάλος ενθουσιασμός και γιορτινή ατμόσφαιρα επικρατεί στη Στοκχόλμη αυτές τις ημέρες. Όχι για την Αίκ, αλλά για τη Χάμαρμπι η οποία επέστρεψε μετά από χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και οι υποσχέσεις που άφησε στα παιχνίδια κυπέλλου πριν λίγες μέρες ήταν πολλές. Πάνω από 30.000 φίλοι της θα βρεθούν σήμερα το μεσημέρι στην «Tele2 Arena» στη πρεμιέρα της ομάδας τους στα μεγάλα σαλόνια της Σουηδίας. Η αντίπαλός της όμως διαθέτει σταθερά καλή ομάδα τα τελευταία χρόνια και το παιχνίδι μόνο εύκολο δε θα είναι. Σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση, όμως έχει και πολλά προβλήματα στην άμυνα. Ο άσος έχει ένα μικρό προβάδισμα, κυρίως λόγω ατμόσφαιρας και γενικού κλίματος και όχι ιδιαίτερα για αγωνιστικούς λόγους. Το όβερ 2.5 γκολ από την άλλη, «παίζει» πολύ πιο δυνατά αφού από τη φύση της η Χάκεν είναι ομάδα του όβερ, αλλά εκτιμώ ότι και οι παίκτες της Χάμαρμπι θα επηρεαστούν από τον ενθουσιασμό που θα επικρατεί, με αποτέλεσμα να δούμε ένα πολύ ανοικτό παιχνίδι.

Στο Κάλμαρ – Χέλσινμποργκ ο άσος δέχεται μεγάλες πιέσεις. Βασική αιτία; Κάτω από τα γκολποστ της Χέλσινμποργκ θα βρίσκεται ή ο προπονητής τερματοφυλάκων (Ντάνιελ Άντερσον-43 χρονών), είτε ο πιτσιρικάς Κάλε Γιόενσον (19 χρονών) που παίζει βασικός με την U21. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μάλλον ο βετεράνος τερματοφύλακας θα ξεκινήσει, καθώς ο Γιόενσον έπαιξε τη Τετάρτη κόντρα στη Μάλμε για το πρωτάθλημα U21 και μάλιστα δέχθηκε 6 γκολ! Στοιχηματικά «ποντάρω» στο όβερ 1.5 γκολ της Κάλμαρ σε απόδοση 2.37

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Χάμαρμπι – Χάκεν  ΒΕΤ: όβερ 2.5 @ 1.75
Κάλμαρ – Χέλσινμποργκ  ΒΕΤ: Κάλμαρ όβερ 1.5 @2.37

Κάντε Like στη σελίδα της στήλης στο facebook (Bet With Loxagos) για να ενημερώνεστε αμέσως για αλλαγές στις αποδόσεις, τζίρους, live bet, προτάσεις τις τελευταίας στιγμής, προτάσεις για παιχνίδια εκτός ΟΠΑΠ

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.