Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Ντέρμπι μίσους στο «Γκάμλα Ούλεβι»

Ντέρμπι μίσους στο «Γκάμλα Ούλεβι»

maxresdefault

Με το μεγάλο ντέρμπι μίσους ανάμεσα στη Γκέτεμποργκ και την Αικ Στοκχόλμης θα ασχοληθεί στοιχηματικά η στήλη σήμερα. Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε εγρήγορση προς αποφυγή επεισοδίων, μιας και οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν έντονη αντιπαλότητα μεταξύ τους. Μάλιστα τον Αύγουστο του 2002, σε σύγκρουση οπαδών της Αίκ και της Γκέντεμποργκ, ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του.

Η ένταση αυτή, περνάει και μέσα στο αγωνιστικό χώρο και αυτό φαίνεται από τις κόκκινες κάρτες που συχνά κάνουν την εμφάνισή τους όταν αγωνίζονται οι δύο ομάδες.  Ένα άλλο χαρακτηριστικό του μίσους μεταξύ Αικ και Γκέτεμποργκ, είναι το γεγονός ότι το επίσημο site της Αίκ, πέρσι, όταν ο αγώνας γινόταν στη «Φρεντς Αρένα», δεν ανέφερε το όνομα της ομάδας του Γκέτεμποργκ. Ο αγώνας είναι μεταξύ της Αίκ με… την «όχι Αίκ» έγραφε τότε στην αρχική σελίδα το site, αναφερόμενη στα εισιτήρια…Χωρίς-τίτλο

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Γιέργκεν Λέναρντσον βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση καθώς προέρχεται από πέντε σερί παιχνίδια χωρίς ήττα (4-1-0) στο πρωτάθλημα, ενώ τη Κυριακή κατέκτησε για 7η φορά το κύπελλο στη Σουηδία κερδίζοντας την Έρεμπρο (με ανατροπή) 2-1. Σήμερα δε θα είναι διαθέσιμος ο βασικός αμυντικός Ματίας Μπίερμιρ (7/1). Για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι εκτός έδρας εμφανίζονται αποδυναμωμένοι φέτος τα προβλήματα είναι σημαντικότερα καθώς θα απουσιάσει ο βασικός αμυντικός Βαϊσάνεν (5/1) και ο βασικότατος μεσοεπιθετικός Μπαχούι (5/3).

Κοιτάζοντας τη παράδοση βλέπουμε τα δύο τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες να φέρνουν τα ίδια σκορ. Πέρσι το 0-2 (κέρδισαν και στα δύο παιχνίδια οι φιλοξενούμενοι) και πρόπερσι 3-1 (κέρδισαν και στα δύο παιχνίδια οι γηπεδούχοι). Στα τελευταία έξι, μέσα στο «Ούλεβι» έχουμε 3-0-3

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Η Γκέτεμποργκ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας παρουσία της Αίκ μέχρι στιγμής, ο άσος στο 1.97 μοιάζει να είναι δυνατός!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.