Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Πιάνει κορυφή η Γκέτεμποργκ

Πιάνει κορυφή η Γκέτεμποργκ

Ifk_goteborg_osk

Ολοκληρώνεται απόψε το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στη μεγάλη κατηγορία της Σουηδίας, με τέσσερις αναμετρήσεις, εκ των οποίων οι τρεις παρουσιάζουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Στο «Γκάμλα Ούλεβι» η Γκέτεμποργκ φιλοξενεί τη Σούντσβαλ, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την επαναφέρει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για την ομάδα του Γιέργκεν Λέναρντσον, το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε έχει ως εξής: Χάλμσταντ (εντός), Τζουργκάρντεν (εκτός), Αίκ (εκτός) και Κάλμαρ (εντός).

Στο στρατόπεδο της Γκέτεμποργκ επικρατεί αισιοδοξία και πίστη όχι μόνο τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και ότι στο τέλος οι «κυανόλευκοι» θα είναι αυτοί που θα σηκώσουν τη κούπα! Για τη σημερινή αναμέτρηση αναμένεται sold out καθώς μέχρι το πρωί είχαν ήδη πουληθεί πάνω από 13.000 εισιτήρια.

Στο «Γκάμλα Ούλεβι» η Γκέτεμποργκ έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ σε σύνολο 12 παιχνιδιών, όμως η Σούντσβαλ θέλει λίγο περισσότερο προσοχή καθώς έχει την ιδιαιτερότητα μακριά από τη γήπεδό της να παρουσιάζεται πιο δυνατή απ’ ότι εντός. Στα «πλην» για τους γηπεδούχους είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Φράντσεν δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα τη σωτηρία της και θα παλέψει τουλάχιστον για το βαθμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πλην του τραυματία βασικού αμυντικού Ρόγκνε (19 συμμετοχές και 1 γκολ) που θα απουσιάσει για ένα ακόμη παιχνίδι άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι και στη διάθεση του Λέναρντσον. Στον αντίποδα, θα απουσιάσει για τους φιλοξενούμενους ο βασικότατος μέσος Σιγκουργιόνσον (22 συμμετοχές, 4γκολ και 1 ασίστ) που συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό για τον διαιτητή του αγώνα, Glenn Nyberg. Ο συγκεκριμένος ρέφερι, στα τελευταία εννιά παιχνίδια που διεύθυνε στη Σουηδία, μόλις το ένα «πλήρωσε» στο όβερ 2.5 γκολ (κι αυτό οριακά με 3-0). Φέτος, έπαιξε σαν πρώτος διαιτητής  σε 18 ματς και το «διπλό» επαληθεύτηκε μόλις 4 φορές (τις δύο από αυτές ήταν η Γκέτεμποργκ).


 


Από τα υπόλοιπα του προγράμματος…

>>> Αδιάφορο βαθμολογικά το Τζουργκάρντεν – Χέλσινμποργκ. Για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο πρώτος τερματοφύλακας, Χάνσον (21 συμμετοχές). Ο άσος άνοιξε σε τιμές κοντά στο 2,00. Πλέον δύσκολα μπορεί να τον βρει κάποιος πάνω από 1,60. Μπορεί η Τζουργκάρντεν να κερδίσει και 5-0 αλλά προσωπικά δε μπορώ να βάλλω τα χρήματά μου πάνω σε μία ομάδα η οποία το τελευταίο διάστημα είναι τραγική. Πόσο μάλλον τώρα που η νίκη της πληρώνει τόσο χαμηλά! Ιδανικότερη επιλογή εδώ για κάποιον που θέλει σώνει και καλά να ασχοληθεί, είναι πιστεύω το όβερ 2,5 γκολ. Το στηρίζω στην αμυντική λειτουργία και των δύο, αλλά και στην έλλειψη κινήτρου.

>>> Στο Έλφσμποργκ – Ατβίταμπεργκ και οι δύο ομάδες θα παίξουν για να διατηρήσουν τις μαθηματικές πιθανότητες που έχουν προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Η αλήθεια είναι όμως, ότι δύσκολα η Έλφσμποργκ θα μπει τριάδα και το ίδιο δύσκολα η Ατβίταμμπεργκ θα κρατηθεί στην Allsvenskan. Η τιμές πάντως της αναμέτρησης, λογικές. Ο άσος έχει σαφές  προβάδισμα. Εξαιτίας μάλιστα της αγωνιστικής συμπεριφοράς και των δύο ομάδων, αυτός συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να συνοδευτεί και με το όβερ 2.5 γκολ.

>>> Στο Έρεμπρο – Κάλμαρ έχουμε παιχνίδι «έξι» βαθμών. Ο άσος παρουσιάζει ζήτηση στην αγορά. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι Μπούκμεϊκερς να προχωρήσουν σε διορθώσεις των αρχικών τιμών. Η τάση της αγοράς μπορεί να δικαιολογηθεί καθώς η ομάδα του Άξεν είναι αυτή τη στιγμή πιο φορμαρισμένη από τη Κάλμαρ. Ωστόσο, αν ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι το φινάλε, θα διαπιστώσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που «καίγονται» σήμερα για τους βαθμούς της νίκης. Προσωπικά…No Bet

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Γκέτεμποργκ – Σούντσβαλ   1 με -1,5 (1,77)
Έλφσμποργκ – Ατβίταμπεργκ  1 & όβερ 2.5 (1,80)
Τζουργκάρντεν – Χέλσινμποργκ   όβερ 2.5 (1,67)

 

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.