Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Το… θαύμα της Λέστερ και η boxing day

Το… θαύμα της Λέστερ και η boxing day

PICTURE ALEX HANNAM - Leicester City v Stoke Friendly - Nathan Dyer - STORYΣτην Αγγλία όπως κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες στρέφεται το ενδιαφέρον αγωνιστικό και στοιχηματικό με την διεξαγωγή της Βοχing Day, όπου οι Αγγλοι παίζουν Σάββατο και Δευτέρα. Το θαύμα της Λέστερ (5 νίκες και 1 ισοπαλία στα εξι τελευταία ματς) είναι το πρώτο θέμα, αφού η ομάδα του Ρανιέρι βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και δοκιμάζεται στην έδρα της Λίβερπουλ που είναι τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ θα κάνει μαύρα Χριστούγεννα στο «Νησί». Ο Ολλανδός προπονητής αμφισβητείται έντονα, πολλοί τον θεωρούν ήδη «τελειωμένο» από τη Μάντσεστερ Γιουν. και ίσως η διοίκηση να περιμένει μία ακόμα «γκέλα»,στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Στόουκ ώστε να πάρει την απόφαση του «διαζυγίου».Τρεπορτάζ των Αγγλικών εφημερίδων κάνουν λόγο για συμφωνία με τον Ζοζέ Μουρίνιο, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να πορευτεί για ένα διάστημα η ομάδα υπό την καθοδήγηση του Ράιαν Γκιγκς. Τιμωρημένος για το ματς με τη Στόουκ ο μέσος Σβάινσταϊγκερ.

Στην Τσέλσι επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία ως προσωρινή λύση μέχρι το τέλος της σεζόν ο Γκους Χίντινκ. Πιθανή η επιστροφή στο ματς με τη Γουότφορντ για τον φορ Φαλκάο και τον μεσοεπιθετικό Αζάρ.

Η Αρσεναλ ήταν πιο αποτελεσματική από τη Μάντσεστερ Σίτι και πήρε τους τρεις βαθμούς, μένοντας σε απόσταση… βολής από την πρωτοπόρο Λέστερ, συμπληρώνοντας 3 σερί νίκες. Δεν ρίσκαρε συμμετοχή ο προερχόμενος από τραυματισμό επιθετικός Σάντσες, λογικά επιστρέφει, ίσως προλάβει και ο μέσος Αρτέτα. Συνεχίζουν εκτός δράσης ο φορ Γουέλμπεκ και οι μέσοι Γουίλσιρ, Ροσίτσκι, Κοκλέν, Καθόρλα.

Bet Dna
Στην Τσάμπιονσιπ η Γουλβς βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο. Οι «λύκοι» φτάνουν στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, ευρισκόμενοι στην δέκατη έβδομη θέση και πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, παρά σε εκείνη των πλέι οφ. Ο προπονητής Κένι Τζάκετ δήλωσε ότι καταλαβαίνει την απογοήτευση των οπαδών και την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, αφού και ο ίδιος δεν περίμενε όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα ότι η ομάδα θα βρισκόταν τόσο χαμηλά τα Χριστούγεννα.

Τα στάνταρ
2123 ΠΛΙΜΟΥΘ – ΓΕΟΒΙΛ 1 1,42
2217 ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΙΝΒΕΡΝΕΣ 1 1,55
2256 ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ – ΜΕΡΣΙΝ 1 1,55

Στην Α’ Αγγλίας θα εμπιστευτούμε την πρωτοπόρο Πλίμουθ. Επέστρεψε στις νίκες μετά από 4 αγωνιστικές, στοχεύει στην άνοδο. Υποδέχεται την αδύναμη Γέοβιλ, που συμπλήρωσε 14 σερί ματς χωρίς νίκη, με συνέπεια να βρίσκεται στις θέσεις του υποβιβασμού. Αδύναμη εκτός (1-3-7). Η Αμπερντίν «κοντράρει» στα ίσα φέτος την Σέλτικ στην Σκωτία. Βρίσκεται στο -1 από την κορυφή, «μετρά» 4 σερί νίκες και είναι αήττητη στα 6 τελευταία. Η Μπούρσασπορ ψάχνει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Χαμζά Χαμζάογλου και η αδύναμη εκτός έδρας Μερσίν (0-3-5), είναι το κατάλληλο «θύμα».

Τα καλοπληρωμένα
2118 ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ 2 2,40
2137 ΡΟΔΕΡΑΜ – ΜΠΟΛΤΟΝ 1 2,15
2244 ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2 1,93

Η Πόρτσμουθ είναι το «βαρύ» όνομα στην Β’ Αγγλίας, αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να πάρει την άνοδο. Πορεύται με μόλις 1 ήττα στα 12 πρόσφατα ματς και μπορεί να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Λέιτον Οριεντ , που έχει καταγράψει μόνο 1 νίκη σε 7 αγώνες. Σοβαρά διοικητικά προβλήματα αντιμετωπίζει η ουραγός Μπόλτον στην Τσάμπιονσιπ, ευκαιρία για την Ρόδεραμ που βρίσκει ρυθμό (3 σερί νίκες). Η Αρσεναλ προέρχεται από την σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με την Σίτι, δεν δείχνει ικανή να την «σταματήσει» η Σαουθάμπτον (5 ματς χωρίς επιτυχία).

Φουλ του Χ
2077 ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ 3,25
2125 ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 2,95
2251 ΛΑΤΙΝΑ – ΠΕΣΚΑΡΑ 2,85

Η Μπράιτον είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στην Τσάμπιονσιπ (10 τον αριθμό). Η Μπρέντφορντ δείχνει δυνατή μπροστά στο κοινό της και θα της βάλει δύσκολα. Ρισκάρουμε στην «μοιρασιά». «Ξυπνά» η ουραγός στην Πρέμιερ, Αστον Βίλα, την στιγμή που η Γουέστ Χαμ «μετρά» 4 σερί ισοπαλίες και 5 στα 6 τελευταία παιχνίδια. Από εμβόλιμη αγωνιστική προέρχεται η Β’ Ιταλίας, λογικά οι ομάδες θα «βγάλουν» κούραση. Εχει αξία το «Χ» στην αναμέτρηση Λατίνα – Πεσκάρα.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.