Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > «Χάος» στην Αργεντινή…

«Χάος» στην Αργεντινή…

boca_sanlorenzo_supercopa_1«Χάος» (και) σήμερα στην Αργεντινή. Ούτε για δείγμα υπάρχει «στήριγμα». Τι εννοούμε; Για τον βαθμό ετοιμότητας των ομάδων οι αποδόσεις των «άσων» των Σαν Λορέντζο και Ρασίνγκ δεν έχουν αξία, ενώ στα υπόλοιπα ματς δεν βλέπουμε να «ξεχωρίζει» κάποια ομάδα.

Ολες έχουν (ακόμη) ατέλειες, μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε, μόλις, στην δεύτερη αγωνιστική.

Και χθες αποδείχθηκε ότι το «δείγμα» (των ομάδων) της πρώτης αγωνιστικής δεν είναι αρκετό (μάλλον είναι… ανύπαρκτο), προκειμένου να αποτελέσει «οδηγό» για το στοίχημά μας (την δεύτερη αγωνιστική).

Η Κολόν πέτυχε 4 (!!) γκολ στην έδρα της Κίλμες χωρίς τον Αλαν Ρουίς που ήταν ο κορυφαίος παίκτης της στην πρεμιέρα…

Η Αρσεναλ Σαραντί που επιθετικά δεν έπεισε στο παιχνίδι με την Κολόν (1η αγωνιστική) «έριξε» 3 γκολ στην Μπάνφιλντ… Σε αυτό το τοπίο, λοιπόν, και με δεδομένο ότι οι ομάδες ακόμη «μοντάρονται» τα… ανοίγματα μπορεί να αποβούν μοιραία. Δεν είναι όλες οι «ημέρες» – «αγωνιστικές» ίδιες, αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας.

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι στην Αργεντινή τα «σημεία»… βγαίνουν μετά την 5η-6η αγωνιστική. Οταν «στρώνουν» οι ομάδες. Πολλές φορές έχουμε επισημάνει ότι «με το ζόρι στοίχημα δεν παίζουμε», αυτό θα πράξουμε και σήμερα, αφού το πρόγραμμα δεν είναι βατό.

ΥΓ (Χιλή): Δεν βλέπω πως θα… καθαρίσει η Τσίλε με την Παλεστίνο, μετά τον αποκλεισμό – σοκ από το Λιμπερταδόρες.

ΥΓ2 (Χιλή): Καλή η ισοπαλία στο Σαν Λούις – Ικίκε.

ΥΓ3 (Αργεντινή): Ποντάρισμα, μόνο, στο Over της Σαν Λορέντζο με την Σαρμιέντο. Τίποτα άλλο…

ΑΛΝΤΟΣΙΒΙ – ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖ.

*2ος όμιλος.
Η Αλντοσίβι δεν είχε εύκολο έργο, όπως δείχνει το τελικό 3-0, με την Ολίμπο. Το α’ μέρος ήταν μοιρασμένο, μάλιστα, η φιλοξενούμενη είχε τις δύο καλές ευκαιρίες. «Ελυσε» τον… γόρδιο δεσμό στο 71′ με πέναλτι του Γκ. Ντίας, μάλιστα σε εκείνο το σημείο η Ολίμπο έμεινε με 10 παίκτες. Στο 79′ έγινε το 2-0 και στο 92′ το 3-0. Οι «νεοφερμένοι» Γιάμα (μ.-ε.) και Πένκο (ε.) φάνηκε ότι θέλουν χρόνο για να «βρεθούν» στην επίθεση, μετά την αποχώρηση των σκόρερ Μαρτίνες και Σαντ (σ.σ. και οι δύο μαζί πέτυχαν πέρσι 18 γκολ). Η Αρχεντίνος Τζούνιορς έπαιξε με τη… φωτιά στο ματς με την Τίγκρε, αλλά δεν κάηκε (1-1). Μετά το 0-1 (16′) επιτέθηκε μαζικά και είδε τη φιλοξενούμενη να χάνει ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Τελικά ο Κάρλος Μαγιόρ (νέος τεχνικός) δικαιώθηκε για τα ρίσκα που πήρε στο 72′, όταν ισοφάρισε ο Καμπράλ. Πολύ καλός, όσο είχε αντοχές, ο επιτελικός Φεδερίκο Ινσούα (επέστρεψε φέτος από την Μιγιονάριος), αξιόπιστη επιθετική λύση -για το επίπεδό της- ο Σελάγια. Αμφίβολος δίνεται ο Κόμπο (μ. 1/0).

ΑΤΛ. ΡΑΦΑΕΛΑ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ

*2ος όμιλος.
Καλή ψυχολογία στην Ραφαέλα έπειτα από αρκετούς μήνες, χρειάζεται το «ηθικό» ο Μπουρουσάγα, καθώς, όπως αναφέραμε και την περασμένη εβδομάδα, «χτίζει» από την αρχή την ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 11άδα του τελευταίου περσινού αγώνα (0-1, εντός με Σαν Λορέντζο) βασικός ξεκίνησε μόνο ο Γκρατσιάνι (μ.). Εκανε «διπλό» στην έδρα της Ουρακάν, το ματς κρίθηκε με… απίθανο αυτογκόλ (25′), δεν φάνηκε στη συνέχεια. Δεν μας εξέπληξε η εικόνα της Εστουδιάντες, ήταν όπως την περιμέναμε. Με… δική της τη μπάλα στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα, αλλά με φανερή την «απουσία» παίκτη που να «ξέρει» να τη «στείλει» στα δίχτυα (όπως και τα προηγούμενα χρόνια). Στα σημεία έχασε από τη Λανούς το ματς κρίθηκε στο 86′ από «στημένη» φάση. «Οτι έγινε, έγινε. Δεν θα ψάξω δικαιολογίες, γυρίζω σελίδα», είπε απογοητευμένος ο Ν. Βίβας, που ανέλαβε φέτος τα ηνία, προερχόμενος από της Ακαδημίες. Παραμένουν τιμωρημένοι Αντούχαρ (τ.), Νταμόντε (μ.), αμφίβολος ο Χιλ (μ.).

ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ – ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ

*1ος όμιλος.
Την «πάτησε» στην πρεμιέρα η Σαν Λορέντζο, άφησε βαθμούς στην έδρα της νεοφώτιστης Πατρονάτο. Εδωσε συνέχεια στις εμφανίσεις των φιλικών αγώνων, δηλαδή προβλημάτισε με την αμυντική συμπεριφορά. Μετά το 2-1 των γηπεδούχων (48′), πήρε τα ηνία του αγώνα, ισοφάρισε στο 66′ (πέναλτι), ο… γνωστός μας Μπελούτσι (πρώην μέσος του Ολυμπιακού) που «μπήκε» στο 53′ της έδωσε ώθηση, λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή. Υπάρχει κούραση, την Τετάρτη έπαιξε με την Μπόκα στον τελικό του Σούπερ Καπ, στο ουδέτερο γήπεδο της Μπελγράνο. Διαθέσιμοι οι Ανχελέρι (α.), Μπουφαρίνι (μ.), που έχασαν την πρεμιέρα για διαφορετικούς λόγους. Μόνο τους τρεις πολύτιμους βαθμούς «κρατάει» η Σαρμιέντο από το ματς της πρεμιέρας με την Βελέζ. Δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο και οι δύο ομάδες έδειξαν σοβαρές αδυναμίες στην «δημιουργία». Το γκολ πέτυχε ο «νεοφερμένος» επιθετικός Μπουένο (αποκτήθηκε από την Σαν Μαρτίν) σε αντεπίθεση στο 79′. Αποκτήθηκε ο Φρανσόια (ε., από Αρχεντίνος) εκτός απρόοπτου θα βρίσκεται στην αποστολή.

ΒΕΛΕΖ – ΟΛΙΜΠΟ

*1ος όμιλος.

«Σκληρή» κριτική με το… καλημέρα δέχεται η Βελέζ και ο (άπειρος) τεχνικός Μπασέδας! Σαν να μην πέρασε μια μέρα, από την περσινή σεζόν, ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Σαρμιέντο (1-0), ήταν κάκιστη επιθετικά, δεν την «ένοιωσαν» οι γηπεδούχοι. «Θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε», είπε ο Κριστιάν Μπασέδας, που έχει στα χέρια του ρόστερ με αρκετούς πιτσιρικάδες, καθώς εδώ και περίπου 1 χρόνο η διοίκηση εφαρμόζει «πρόγραμμα περικοπών». Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση των οπαδών, μετά την ήττα. Αμφίβολος ο πολύτιμος Σομόσα (μ.). Αδικείται η Ολίμπο από το 3-0 με την Αλντοσίβι, δεν ήταν τόση μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων. Ναι μεν έκαναν «μπαμ» οι απουσίες των Ενσίνα (μ.), Κόμπο (μ.) -που αποχώρησαν-, αλλά δέχθηκε το 1-0 στο 71′ με πέναλτι στην ίδια φάση έμεινε με 10 παίκτες και στη συνέχεια… κατέρρευσε. Όσο το ματς ήταν στο 0-0 διεκδικούσε τη νίκη. Τιμωρημένος ο Μπορέγκο (μ. 1/0). Λογικά επιστρέφουν οι Κιρόγα (α.) και Μανσίγια (μ.), αμφότεροι βασικοί πέρσι.

ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛ. – ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ

*2ος όμιλος.
Με πολλά λάθη στην πρεμιέρα (σ.σ. ο Σάχα «έπνιξε» το 2-0) ηττήθηκε από την νεοφώτιστη Τουκουμάν. Μείωσε νωρίς (60′, 2-1), πίεσε στη συνέχεια για το 2-2, «έκλεισε» τους γηπεδούχους στα «καρέ» τους, αλλά «έφτιαξε» μόνο μία «καθαρή» ευκαιρία. Απέκτησε και τον Πολ (μ., από την Βαλένθια), έκανε ντεμπούτο (!) με την Τουκουμάν. Αποθεραπεύτηκε ο Λόλο (στ.), τιμωρημένος ο Καμπράλ (α. 1/0). Ισως γίνει ροτέισον. «Μεγάλη» νίκη για την Σαν Μαρτίν, «λύγισε» 2-1 τη Νιούελς. «Μουδιασμένη» στο ξεκίνημα, γλίτωσε το γκολ σε 4 φάσεις (2′, 19′, 20′, 24′), όμως στη συνέχεια ισορρόπησε – «ξεψάρωσε», πέτυχε 2 τέρματα (38′, 50′) με κεφαλιές κι έφτασε κοντά σε τρίτο (51′). Στις καθυστερήσεις δέχθηκε το γκολ, δεν «επέτρεψε» πολλές φάσεις στους φιλοξενούμενους μετά το 2-0, οι παίκτες της έπεφταν σαν «καμικάζι» στις διεκδικήσεις.

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματούρας

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.