Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Αργεντινή: Γιατί «βλέπουμε» Over…

Αργεντινή: Γιατί «βλέπουμε» Over…

Argentine boyΤα Over στην Αργεντινή ήταν (μέχρι πρόπερσι) σπάνιο… είδος. Τη νέα αγωνιστική περίοδο, όμως, όλα έχουν αλλάξει… Με Over 2,5 έχει λήξει το 51% των αγώνων, ποσοστό, πραγματικά, «τεράστιο» για τα δεδομένα του πρωταθλήματος. Τι συνέβη;

Μετά την αλλαγή του κανονισμού, που προβλέπει μόλις έναν υποβιβασμό (σε… 30 ομάδες), το «παιχνίδι» άλλαξε, πλέον τα πολλά γκολ είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Είναι προφανές ότι οι ομάδες παίζουν με μεγαλύτερη «άνεση», χωρίς άγχος, παίρνουν περισσότερα επιθετικά ρίσκα. Ταυτόχρονα μεγάλο ρόλο έπαιξε και η «στροφή» των διοικήσεων σε προπονητές με «επιθετική φιλοσοφία».

Λογικά, και όπως… κυλάει το πρωτάθλημα οι αποδόσεις των Over θα φτάσουν σε χαμηλότερα επίπεδα, τα «2,30» και «2,40» που σε ορισμένα ματς «αντέχουν» έως σήμερα, ίσως αποτελέσουν παρελθόν…

Σημειώνουμε επίσης, κάτι πολύ σημαντικό. Σε 57 ματς εμφανίστηκε 17 φορές το «4-6 γκολ», ενώ το 0-1 γκολ έχει εμφανιστεί 14 φορές. «Αγαπημένο» των Αργεντινών παραμένει το «2-3 γκολ» (26 φορές) αλλά με τάση προς τα 3 γκολ συνολικά.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.