Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Αργεντινή: Επιλογές από δύο παιχνίδια…

Αργεντινή: Επιλογές από δύο παιχνίδια…

Ο τεχνικός της Ιντεπεντιέντε, Μ. Πελεγρίνο

Ο τεχνικός της Ιντεπεντιέντε, Μ. Πελεγρίνο

Το χθεσινό, με το Αρσεναλ Σαραντί – Χιμνάσια Λα Πλάτα (0-1), αποδεικνύει ότι πλέον στην Αργεντινή, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο… κοντά στο «κλίμα» του αγώνα, πρέπει να «διαβάζουμε» καρέ-καρέ το «ιστορικό» των ομάδων.

Επειδή απουσιάζει η «σταθερότητα» (στην απόδοσή τους), οφείλουμε – ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ- να ανοίγουμε το… αρχείο και να βλέπουμε τι «έκαναν» (και τι δεν… έκαναν) από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και για τους φιλοξενούμενους. Να μπαίνουν όλα στη ζυγαριά και στο… τέλος να κάνουμε απολογισμό.

Μέχρι πέρσι οι ομάδες «διαβάζονταν» πιο εύκολα (και κατ’ επέκταση τα παιχνίδια), αυτό φέτος άλλαξε.

Ακόμη και στο Εστουδιάντες – Ντεφένσα που «έγινε» ο «άσος» (με 2-1), η φιλοξενούμενη προηγήθηκε (στο 11′), η «Εστού» το… γύρισε στο 45′, και για ένα ημίχρονο χαροπάλευε να κρατήσει τους βαθμούς της νίκης!

Με την Ντεφένσα να έχει 54% κατοχή μπάλας, 7 σουτ έναντι 2 των γηπεδούχων!

Και στο σημερινό πρόγραμμα υπάρχουν «διαφωνίες» για τις αποδόσεις. Γοδόι Κρουζ και Ιντεπεντιέντε δίνονται… γκραν φαβορί. Κι αν για την δεύτερη υπάρχουν πέντε – έξι επιχειρήματα να τη στηρίξεις (ποιότητα, έδρα, 2 σερί νίκες) για την Γοδόι πραγματικά δεν βρίσκουμε το «στοιχείο» εκείνο που θα μας οδηγήσει στον «άσο».

Το «πινακάκι» της… λέει 6 αγωνιστικές αήττητη, αλλά οι σημειώσεις μας γράφουν ότι όλα τα ματς σε αυτό το διάστημα ήταν… ροντέο και σ’ αυτά που κέρδισε ήταν πιο εύστοχη. Στο παιχνίδι υπάρχει και η Ολίμπο.

Η οποία (αν και δεν το περιμέναμε) με τον Κριστιάν Ντίας στον πάγκο τρέχει αήττητο σερί 3 αγωνιστικών, σοβαρεύτηκε, μάζεψε την άμυνά της, παίζει καλά στις αντεπιθέσεις. Γι’ αυτό και ο «άσος» στο 1,70 δεν μας λέει τίποτα. Για την ακρίβεια, δεν ασχολούμαστε καθόλου με το ματς.

Αντίθετα θα παίξουμε τον «άσο» της Αρχεντίνος στο ματς με την Ατλέτικο Τουκουμάν. Ξέχωρα από το γεγονός ότι γηπεδούχος παλεύει για την παραμονή, πρέπει να πάρει το παιχνίδι πάση θυσία, μετά την απόλυση του προπονητή Κάρλος Μαγιόρ, οι παίκτες πήραν τα… πάνω τους. Στο 0-0 με την Τέμπερλεϊ (εκτός) η Αρχεντίνος ήταν καλύτερη ακόμη κι όταν έπαιζε με 10 παίκτες (από το 57′). Δεν είχε καμία σχέση με το… καφενείο που βλέπαμε με τον Μαγιόρ στον πάγκο, όταν η συμπεριφορά των παικτών ήταν «ύποπτη», λες και… ήθελαν να (μας) πουν ότι «δεν γουστάρουμε τον προπονητή, διώξτε τον»…

Η Τουκουμάν είναι συμπαθέστατη ομάδα. Αλλά την κοντράρουμε επειδή στα 2 τελευταία της παιχνίδια δεν έπεισε. Ουδέν σχόλιο για την ήττα με 5-0 στο Τίγκρε, ενώ στο 1-1 της περασμένης εβδομάδας με την Αλντοσίβι (εντός) πρέπει να νοιώθει τυχερή που ισοφάρισε στα χασομέρια.

Δεύτερη επιλογή, το Over στο Ιντεπεντιέντε – Πατρονάτο. Στους «κόκκινους διαβόλους», ο Πελεγκρίνο «τα άκουσε» για τα καλά από τους οπαδούς (και τα ΜΜΕ), κατάλαβε ότι η συντηρητική τακτική που ακολουθούσε και στην Εστουδιάντες δεν ταιριάζει στην Ιντεπεντιέντε, «απελευθέρωσε» την ομάδα, την έκανε 2-3 κλικ πιο επιθετική και…

1. Κέρδισε εντός 4-1 την Κολόν και…

2.Πήρε «2» στο Μπάνφιλντ με 3-1. Σε κάθε κατεβασιά της Ιντεπεντιέντε, στα 2α ημίχρονα των αγώνων, μύριζε γκολ. Για το Over στηριζόμαστε, φυσικά, και στην Πατρονάτο. Ομάδα με τσαμπουκά η νεοφώτιστη. «Παίζει» όλα τα ματς. Δεν κάθεται να περιμένει στην άμυνα (το… μοιραίο). Κυνηγάει το γκολ, στα 4 τελευταία παιχνίδια σκόραρε 6 φορές, «παράσημο» οι νίκες (εντός) με Μπελγράνο (2-1) και Ροζάριο (1-0).

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

1047. ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ – ΑΤΛ. ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ 1 (2,85)
1121. ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ – ΠΑΤΡΟΝΑΤΟ OVER (2,05)

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματούρας

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.