Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Το «στοιχειωμένο» ξενοδοχείο…

Το «στοιχειωμένο» ξενοδοχείο…

martino-tataΟσο υπάρχει το κουπόνι του στοιχήματος, η Εθνική ομάδα της Χιλής δεν προσφέρθηκε ποτέ φαβορί στους εντός έδρας αγώνες κόντρα στην αντίστοιχη της Αργεντινής.

Μπορεί να νίκησε 6 φορές σε 85 επίσημους αγώνες, (πάντα στο γήπεδο της), όμως μια φορά τα κατάφερε σε προκριματικά Μουντιάλ, σε εκείνο το 1-0 του 2008.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ήταν Αργεντινοί οι προπονητές που έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της Χιλής. Ηταν ο Μπιέλσα, ο οποίος τους έβγαλε από το… τέλμα, συνέχισε το έργο ο Κλάουντιο Μπόργκι, τους ανέβασε στα ουράνια ο Χόρχε Σαμπάολι με πρόκριση σε Μουντιάλ και κατάκτηση για πρώτη φορά του Κόπα Αμέρικα!

Μέχρι να αναλάβει την ομάδα ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι, Αργεντινός γαρ, με ισπανική κουλτούρα ποδοσφαίρου και πείρα στη χώρα μετά από τη διετία (2009-11) στους πάγκους των Σαντιάγκο Μόρνινγκ και Ουν. Κατόλικα.

Οι συγκυρίες υποχρεώνουν τον Πίτσι να προβεί σε αλλαγές, καθώς οι προηγούμενοι αγώνες φόρτωσαν με κάρτες του Βιδάλ, Βαλδίβια και Βάργκας, ενώ απουσιάζει λόγω τραυματισμού ο μέσος Αράνγκις.

Υπάρχουν επίσης πέντε παίκτες στο όριο καρτών, ωστόσο ο Πίτσι σκέφτεται μόνο την Αργεντινή, καθώς σε 4 ημέρες στη Βενεζουέλα επιστρέφουν οι Βιδάλ και Βαλδίβια. Να μην χάσει στοχεύει ο Πίτσι, σε αντίθεση με τον συνάδελφο του «Τάτα» Μαρτίνο που δεν έχει άλλη επιλογή παρά να κυνηγήσει τους τρεις βαθμούς. Μέχρι και το «στοιχειωμένο» ξενοδοχείο άλλαξε η Εθνική Αργεντινής.

Η επίσημη εκδοχή της αλλαγής καταυλισμού από το «Ιντερκοντινένταλ» στο μικρότερο «Ράντισον» της περιφέρειας του Σαντιάγκο, αφορούσε στην ασφάλεια και ηρεμία των παικτών. Ομως η αλήθεια της αλλαγής σχετίζεται με την προκατάληψη του Μαρτίνο, ο οποίος ενημερώθηκε για την παράδοση που ήθελε όλες τις ομάδες που έμεναν στο «Ιντερκοντινένταλ» να μην κερδίζουν την Χιλή. Τελευταίο «θύμα» η Βραζιλία και το περασμένο καλοκαίρι η ίδια η Αργεντινή που έχασε στα πέναλτι το Κόπα Αμέρικα από τους γηπεδούχους.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

2215 ΧΙΛΗ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 2 (2,20)
2749 ΤΑΜΠΟΡΣΚΟ – ΒΑΡΝΣΝΤΟΡΦ 2 (3,60)
2358 ΤΣΕΣΤΕΡ – ΜΠΑΡΟΟΥ 1 (2,25)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.