Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > «Τελικός» επιβίωσης στο Λίβερπουλ!

«Τελικός» επιβίωσης στο Λίβερπουλ!

newcastleΟταν ο Ράφα Μπενίτεθ συμφώνησε στις 11 Μαρτίου να αναλάβει τη Νιούκαστλ, κάποιος «καλοθελητής» του υπενθύμισε την αρνητική παράδοση που καλείται να σπάσει.

Καμία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, η οποία το Μάρτιο βρισκόταν κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού δεν μπόρεσε να αποφύγει το… φούντο με νέο προπονητή στον πάγλο.

Ο Ράφα αποφάσισε να το ρισκάρει έπειτα από την αποτυχία στη Ρεάλ. Επιθυμούσε να γυρίσει στην Αγγλία και τα κατάφερε, γνωρίζοντας ότι θα μείνει εκεί, είτε η Νιούκαστλ σωθεί, είτε υποβιβαστεί, καθώς αυτό προβλέπει η συμφωνία του Ισπανού με τη διοίκηση.

Οι πέντε βαθμοί σε έξι αγώνες του Μπενίτεθ, δεν άλλαξαν ριζικά την βαθμολογική κατάσταση, όμως ομάδα και οπαδοί πιστεύουν στο θαύμα.

Η παραμονή περνά από το απόλυτο βαθμών (12) στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ώστε να μην μπλέξει στις ισοβαθμίες.

Βάσει αντιπάλων μοιάζει απίθανο να σωθεί, βάση αγωνιστικής εικόνας με Σουόνσι και προπαντός με Μάντσεστερ Σίτι, οι πιθανότητες αυξάνονται. Ο Μπενίτεθ επιστρέφει ως αντίπαλος στην έδρας της αγαπημένης Λίβερπουλ και θα προσπαθήσει να «αρπάξει» τη νίκη που αλλάζει όλο το σκηνικό.

Το ντέρμπι με την Εβερτον, την Τετάρτη, ήταν το 55ο επίσημο παιχνίδι της σεζόν της Λίβερπουλ, η οποία «βλέπει» Τσάμπιονς Λιγκ μέσω κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ.

Σαφώς η Λίβερπουλ μπορεί να προλάβει την 4η θέση μέσο 6 σερί νικών στα εναπομείναντα παιχνίδια, όμως ο Κλοπ είναι υποχρεωμένος να προβεί σε αλλαγές, καθώς την επόμενη Πέμπτη παίζει με τη Βιγιαρεάλ.

Σε αυτή τη λεπτομέρεια βασίζεται ο Μπενίτεθ, διότι ένιωσε στο πετσί του στις εποχές Νάπολι, τι σημαίνει να αγωνίζεσαι κάθε τρεις ημέρες σε διαφορετικές διοργανώσεις. Ας ξεκαθαρίσουμε μια και καλή.

Η Νιούκαστλ σώζει τη χρονιά μόνο αν κερδίσει στο Λίβερπουλ, καθώς βάσει αντιπάλων και στόχων, η Σάντερλαντ μπορεί να κερδίσει τους τρεις από τους πέντε αγώνες που τις μένουν. Επίσης, η Σάντερλαντ υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων με Νιούκαστλ (+8 γκολ) και Νόριτς (+7 γκολ).

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΠΑΡ. (21.30) 2075 ΣΤΑΝΤΑΡ Λ. – ΜΟΥΣΚΡΟΝ 2 (3,80)
ΣΑΒ. (17.00) 2245 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 2 (5,50)
ΣΑΒ. (17.00) 2216 ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ – ΣΚΑΝΘΟΡΠ 2 (2,55)
ΣΑΒ. (17.00) 2201 Φ.ΓΚΡΙΝ – ΧΑΛΙΦΑΞ 2 (4,40)
ΣΑΒ. (17.00) 2206 ΜΑΚΛΣΦΙΛΝΤ – ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ 1 (3,80)
ΣΑΒ. (19.30) 2332 ΡΟΥΜΠΙΝ – ΤΕΡΕΚ 2 (2,80)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.