Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σταύρος Κολίλας: Το τρένο σταμάτησε στο Λαντσιάνο…

Σταύρος Κολίλας: Το τρένο σταμάτησε στο Λαντσιάνο…

cagliariΠριν από μια εβδομάδα της έδωσαν πίσω τους 3 από τους 7 βαθμούς που της είχαν αφαιρεθεί λόγω οικονομικών ατασθαλιών, ενώ την Τρίτη ο Εισαγγελέας ζήτησε να της αφαιρέσουν άλλους δύο βαθμούς!

Το χάος ζει και βασιλεύει στην Β’ Ιταλίας. Πρόκειται για τη Βίρτους Λαντσιάνο, την αγαπημένη των φτωχών και μισητή του συστήματος.

Η επιστροφή βαθμών στη Λαντσιάνο προκάλεσε πανικό στις ομάδες που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό, αλλά οι μικρές σεισμικές δονήσεις μόλις άρχισαν.

Ο μικρός σύλλογος θυμίζει περικυκλωμένο αγρίμι. Αφαίρεση βαθμών εσείς, αγωγή εμείς στις ομάδες που ενεπλάκησαν στο περυσινό σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων με πρωταγωνίστρια την Κατάνια.

Μπορεί την ομάδα της Σικελίας να την έστειλαν «αδιάβαστη» στη Γ’ Κατηγορία, όμως ο δικαστής ξέχασε τους άλλους πέντε συλλόγους που είχαν «σημαδέψει» ματς.

Πέντε «αγορασμένες» σερί νίκες πέτυχε η Κατάνια, με Αβελίνο, Βαρέζε, Τράπανι, Λατίνα και Τερνάνα. Πλήρωσε ο καταδικασμένος πλέον πρόεδρος Πουλβιρέντι, οι πέντε σίγουρα κάτι εισέπραξαν, αλλά κανείς δεν τους τιμώρησε. Το σκάνδαλο «στημένων» αγώνων, επονομαζόμενο και ως το «τρένο των γκολ», έκανε στάση στο Λαντσιάνο.

«Τρέμουν» με την ιδέα της αφαίρεσης βαθμών οι παράγοντες των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, τρέμει η Ολυμπιακή Επιτροπή ως εγγυήτρια ενός καθαρού πρωταθλήματος. Η πρώτη σκέψη της Λίγκας ήταν να αλλάξει τις ημερομηνίες στα πλέι οφ και πλέι άουτ, περιμένοντας την εξέλιξη της υπόθεσης. Στη Λαντσιάνο χαμογελούν ειρωνικά με τον Εισαγγελέα που θέλει να τους τιμωρήσει ξανά για την ίδια υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, η Λαντσιάνο βρήκε συμμάχους τις Σαλερνιτάνα, Λιβόρνο και Μόντενα που βλέπουν… φως αν το «τρένο»… πατήσει τις Αβελίνο, Λατίνα και Τερνάνα! Αν υπάρχει δωροδοκία, κάποιος τα έδωσε και κάποιος τα πήρε. Αυτός που τα έδωσε υπέστη αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμό, εκείνοι που τα πήραν συνεχίζουν ανενόχλητοι, όμως η τελική απόφαση που αφορά την υπόθεση του «τρένου» αναμένεται να εκδοθεί στις 30 Ιουνίου. Τσάμπα οι υπολογισμοί ισοβαθμιών και όλων των περιπτώσεων στην ουρά της βαθμολογίας. Η Σαλερνιτάνα του Λοτίτο και σωθεί και οι άλλες να πάνε να… πινγούν!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΠΑΡ (21.30) 767 ΠΡΟ ΒΕΡΤΣΕΛΙ – ΚΑΛΙΑΡΙ Χ (2,55)
ΚΥΡ (14.00) 1198 ΡΑΝΤΕΡΣ – ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ 2 (2,35)
ΚΥΡ (18.00) 1278 ΜΙΡΑΝΤΕΣ – ΓΙΑΓΚΟΣΤΕΡΑ 2 (5,40)
ΚΥΡ (19.00) 1309 ΡΑΝΧΑΪΜ – ΣΤΡΟΜΕΝ 2 (4,15)
ΚΥΡ (21.00) 1132 ΣΕΡΟ – ΦΕΝΙΞ Χ (3,15)
ΚΥΡ (22.15) 1357 ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ – ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΖ 1 (4,40)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.