Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά > Περί «μακροχρόνιων στοιχημάτων»…

Περί «μακροχρόνιων στοιχημάτων»…

spain1Περί μακροχρόνιων στοιχημάτων ο λόγος (με αφορμή την πρεμιέρα του Euro)… Η στήλη έχει άποψη και την «καταθέτει».

Το να επιλέξεις σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου, τον νικητή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή τον πρώτο σκόρερ, είναι τουλάχιστον «επιπόλαιο». Επαναλαμβάνουμε, αυτή είναι η άποψη της «στήλης».

Και εξηγούμαστε. «Νωπός» ο αποκλεισμός της Ουρουγουάης από το Κόπα Αμέρικα. Τα ξημερώματα ηττήθηκε από την Βενεζουέλα και… αποχωρεί από τα γήπεδα των ΗΠΑ. Η Ουρουγουάη, η οποία είναι… μακράν η πιο «δεμένη ομάδα» της Λατινικής Αμερικής…

Συνεχίζουμε: Οι εθνικές ομάδες δεν είναι… ομάδες. Δεν «κουβαλούν» φόρμα. Οι διεθνείς «συναντιούνται» για να παίξουν ελάχιστες φορές το χρόνο.

Στις περισσότερες δεν υπάρχει «χημεία». Λογικό. Γι’ αυτό κατά καιρούς βλέπουμε είτε «μεγάλες» εκπλήξεις (Euro 1992 με Δανία, Euro 2004 με Ελλάδα), είτε να επικρατούν στο τέλος οι τα συγκροτήματα που έχουν «κορμό», ο οποίος στηρίζεται από συλλόγους πρωταθλημάτων (Ισπανία – Μπαρτσελόνα, Γερμανία – Μπάγερν κ.λ.π.)…

Αυτός είναι και ο λόγος που με το πέρασμα των χρόνων… παρατηρείται  πιο συχνά το φαινόμενο, οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί να «επιμένουν» στις κλήσεις τους, αγνοώντας παίκτες που κάνουν «μπαμ» («πετούν» με τις ομάδες τους) σε μία σεζόν.

Ο Ταμπάρες (Ουρουγουάη), ο Ρεχάγκελ (Ελλάδα) και όσοι Ισπανοί πέρασαν από τον πάγκο της εθνικής τους ομάδας έδειξαν το δρόμο. Εφτιαξαν «κορμό», οι παίκτες έπειτα από 20 και πλέον επίσημα παιχνίδια «βρέθηκαν» στο γήπεδο και έγιναν… ομάδα. Αγνοώντας τα ΜΜΕ (των… προπονητών της εξέδρας) που είτε υποδείκνυαν, είτε γκρίνιαζαν για τις επιλογές τους.

Κάτι που δεν κάνουν (για παράδειγμα) τα τελευταία χρόνια οι Βραζιλιάνοι και αυτή ήταν η αιτία της αποτυχίας τους στο… δικό τους Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν στεκόμαστε στην… 7άρα από την Γερμανία, αλλά στην εν γένει παρουσία τους. Η Χιλή κατέκτησε το προηγούμενο Κόπα Αμέρικα επειδή ο Σαμπάολι «δούλευε» – πεισματικά – με τους ίδιους παίκτες (άλλο ένα παράδειγμα, «ομάδας»)…

Το «μακροχρόνιο στοίχημα» για κατάκτηση διοργάνωσης (εθνικών ομάδων) κρύβει και άλλες παγίδες.

Τις διασταυρώσεις και τα νοκ άουτ παιχνίδια. Επειδή, πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι… θέμα «στιγμής», «φορμαρίσματος» ενός μήνα, «άστρου» το ποιος θα σηκώσει τελικά το τρόπαιο, το συγκεκριμένο στοίχημα είναι ασύμφορο. Τουλάχιστον πριν από τη σέντρα, πριν από την ολοκλήρωση των 2 αγωνιστικών.

Ας αφήσουμε να κυλήσει η μπάλα, να πάρουμε «γεύση» από τις ομάδες και τότε (έστω και σε… χαμηλότερες αποδόσεις) ίσως «μαντέψουμε» τον τελικό νικητή.

Με την προϋπόθεση (πάντα) ότι θα είμαστε τυχεροί στα νοκ άουτ παιχνίδια. Γιατί αν εγώ επιλέξω Γαλλία κι εσύ Ιταλία (παράδειγμα) και ο μεταξύ τους προημιτελικός κριθεί στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, θα μπορούμε να «μιλάμε» για (στοιχηματικά) «χαμένο»; Και βέβαια, όχι…

ΥΓ: Ισπανία. Κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro…

—-Η ενδεκάδα της στον τελικό με την Ολλανδία το 2010 στα γήπεδα της Ν. Αφρικής:

Κασίγιας, Σ. Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια

—-Η ενδεκάδα της Ισπανίας στον τελικό του Euro το 2012 με αντίπαλο την Ιταλία:

Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σ. Ράμος, Ζόρντι Αλμπα, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Μπουσκέτς, Φάμπρεγκας, Ντ. Σίλβα, Ινιέστα. Μπήκαν αλλαγή: Πέδρο, Φ. Τόρες, Μάτα.

—-Η ενδεκάδα της Ισπανίας στον τελικό του Euro του 2008 με την Γερμανία:

Κασίγιας, Σ. Ράμος, Μαρτσένα, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Σένα, Ινιέστα, Τσάβι, Ντ. Σίλβα, Φ. Τόρες. Μπήκαν αλλαγή: Τσάμπι Αλόνσο, Σ. Καθόρλα, Γκουϊσα.

***Mε μαύρα γράμματα οι παίκτες που έπαιξαν και στους 3 τελικούς…

ΥΓ2: Μας ρώτησαν στο FB… Να «κοπανήσω» πρώτο σκόρερ τον Λεβαντόφσκι;;;

Η απάντηση, αυθόρμητη: Δεν ξέρω ρε φιλαράκι. Παικταράς. Αλλο να έχεις όμως από… πίσω σου Ρόμπεν, Ριμπερί, Ντάγκλας Κόστα, Βιδάλ (κ.α.) και άλλο τους Μπλατζικόφσκι, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Γκροσίτσκι, Πέτσκο… Ξέχωρα ότι τους συγκεκριμένους δεν τους έχω δει με τις ομάδες τους, δεν γνωρίζω αν έχουν «χημεία» με τον Λεβαντόφσκι…

Αυτά…

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματούρας

Δεν υπάρχει επιλεγμένη γκαλερί ή η γκαλερί έχει διαγραφεί

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.