Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Αργεντινή: Τι είδαμε και τι… βλέπουμε!

Αργεντινή: Τι είδαμε και τι… βλέπουμε!

boca-1Οι περισσότεροι (για να μην γράψουμε όλοι) επαγγελματίες προπονητές υποστηρίζουν ότι «ουδείς μπορεί να ‘πιάσει’ τις δυνατότητες μιας ομάδας βλέποντας, μόλις ένα παιχνίδι της». Και σωστά «λένε».

Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για πρεμιέρα πρωταθλήματος (αναφερόμαστε στην Αργεντινή), με τις ομάδες να κάνουν τα… πρώτα τους βήματα, έπειτα από μεγάλο μεταγραφικό παζάρι.

Από την άλλη, πάντως, οφείλουμε να καταγράψουμε τα γεγονότα – πεπραγμένα (της πρεμιέρας) κι σήμερα αποφασίσαμε να «χωρίσουμε» όσα σημαντικά τσεκάραμε σε «θετικά» και «αρνητικά».

Χωρίς να σημαίνει ότι όσα διαβάσετε παρακάτω αποτελούν και τις… ετικέτες των ομάδων για τη φετινή σεζόν. Ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να χαρακτηρίσουμε μια ομάδα «καλή», «κακή» ή «μέτρια». Ας τα πάρουμε ένα προς ένα…

+ Τρομερή η Χιμνάσια Λα Πλάτα. Αρχίζει να θυμίζει ομάδα του… Γκουστάβο Αλφαρο. Με 10 παίκτες από το 7ο λεπτό και διέλυσε τη Βελέζ! Κέρδισε 2-0, θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ…Το έκανε το «2» και την Παρασκευής (χθες) στην έδρα της Πατρονάτο, μας… πλήρωσε!

Η Κίλμες. Αντεξε έως το 30ό λεπτό. Δύσκολο το ξεκίνημα για τους «ζυθοποιούς», ο τεχνικός Γκρέλακ έκανε λόγο για «απροπόνητους παίκτες», μη λησμονούμε και ότι άλλαξε πολλά στο ρόστερ…

Η Κολόν Ή καλύτερα ο… δικός μας Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο πρώην φορ της ΑΕΚ έδωσε άλλη «βαρύτητα» στην επίθεση της ομάδας της Σάντα Φε. Σκόραρε το πρώτο γκολ, έδωσε την ασίστ στο δεύτερο, στην εκτός έδρας νίκη επί της Αλντοσίβι…

– Μένουμε στο ίδιο ματς (Αλντοσίβι – Κολόν 0-2), γιατί η… ιστορία – ίσως – να γραφόταν διαφορετικά αν στο 66′ ο «πλάγιος» δεν ακύρωνε (λανθασμένα) γκολ των γηπεδούχων ως οφ σάιντ.

Ο Ντ’ Αλεσάντρο της Ρίβερ Πλέιτ. Αντέδρασε άκομψα όταν ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο αποφάσισε να τον «βγάλει» από το ματς (με τη Μπάνφιλντ) στο 75ο λεπτό. Γύρισε προς τον πάγκο και άρχισε τα «γαλλικά» με τον προπονητή. Στη Ρίβερ υποστηρίζουν ότι το θέμα θεωρείται λήξαν.

Η Ροζάριο. Εμεινε στο 0-0 με την Ντεφένσα αλλά στο πρώτο ημίχρονο «πετούσε»… φωτιές. Θα βοηθήσει πολύ ο μεταγραφή του Τέο Γκουτιέρες, «κόλλησε» αμέσως με την ομάδα και την εξέδρα. Ο «τρελός», πλην όμως ποιοτικός, Κολομβιανός φορ, λογικά θα κάνει… θραύση στα «καθάρματα» (σ.σ. έτσι αποκαλούν το… σύστημα Ροζάριο στην Αργεντινή).

Η Τάγιερες. Στον πρόλογος του κειμένου της πρεμιέρας γράψαμε επί λέξη, για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρασίνγκ: «Αξιόλογη η νεοφώτιστη, θα κάνει… ζημιές». Και το έκανε, με το «καλημέρα». 1-1 στην Αβεγιανέδα, παίζοντας με «ποδοσφαιρικό τσαμπουκά» (σ.σ. τώρα υποδέχεται τη Ρίβερ Πλέιτ).

Σε συνέχεια του προηγούμενου «σχολίου», πάμε στη Ρασίνγκ. Εκανε διάνα στην επιλογή προπονητή. Ο Ρικάρντο Σιελίνσκι «φτιάχνει» ομάδες. Το απέδειξε στη Μπελγράνο, στην οποία έμεινε για 5,5 χρόνια! Το «παρατσούκλι» του είναι «ο Φέργκιουσον της Αργεντινής». Τυχαίο; Βέβαια για να «δέσει το γλυκό» στην «Ακαδημία» πρέπει να κάνουν υπομονή και όχι να αρχίσουν τις κρίσεις και τις επικρίσεις από το πρώτο ματς. Υπενθυμίζουμε ότι ο Σιελίνσκι (με τη Μπελγράνο)… έριξε τη Ρίβερ Πλέιτ στη Β’ κατηγορία (σε «διπλούς» αγώνες μπαράζ) τον Ιούνιο του 2011.

Η Σαν Λορέντζο. Εχει προβλήματα στην άμυνα. Σε κάθε «κατεβασιά» της Σαν Μαρτίν επικρατούσε πανικός. Ο πρώην τεχνικός Γκέδε άφησε πίσω τους κακοδουλεμένη οπισθοφυλακή και ο Αγκίρε εκεί πρέπει να ρίξει το… βάρος. Γιατί μεσο-επιθετικά η «Σικλόν» έχει πολύ καλούς παίκτες.

+ Η Ουρακάν κινήθηκε «έξυπνα» την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. «Κάλυψε» το κενό του Αμπιλα (ε. 15/11, πέρσι, πήγε στην Κρουζέιρο) με τους Μπαράλες και Ντεπέτρις. Ο πρώτος «πέρασε» από τον Αστέρα Τρίπολης (25 γκολ σε 64 ματς πρωταθλήματος), εννοείται ότι μπορεί να κάνει… πλάκα στην Αργεντινή. Ο Ντεπέτρις, που ξεκίνησε την καριέρα του στην Ατλέτικο Ραφαέλα, έπαιζε πέρσι στη Σπαρτάκ Τρνάβα και σε 21 συμμετοχές πέτυχε 15 γκολ. Είναι 27 ετών, έχει περάσει, μεταξύ άλλων και από τη Μονάρκας (Μεξικό), όπου σε 23 παιχνίδια σκόραρε 4 φορές. Στο ματς με την Κίλμες, την Παρασκευή, έμεινε στο 1-1, εννοείται ότι οι «νεοφερμένοι» παίκτες θέλουν χρόνο για να δέσουν με τους υπόλοιπους…

Η Τίγκρε. Ναι τη συμπεριλαμβάνουμε στα «θετικά» της πρεμιέρας. Κι ας έχασε 3-0 από την Εστουδιάντες. Ηταν καλύτερη αλλά άτυχη, απέναντι σε μια ομάδα που σκόραρε στις 2 πρώτες ευκαιρίες της, σε κρίσιμα χρονικά σημεία. Προσοχή: το 0-1 έγινε στην τελευταία φάση του 1ου ημιχρόνου και το 0-2 στην πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου. Ούτε η… Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να αντιδράσει στη συνέχεια.

– Οι οπαδοί της Νιούελς. Εχουν διαφορές με τη διοίκηση, αλλά με τις αγριότητες επηρεάζουν και τους παίκτες. Πέρσι μετά από ήττα σε ντέρμπι από τη Ροζάριο «έπεσαν» σφαίρες στο πατρικό σπίτι του Μάξι Ροντρίγκες. Την περασμένη Κυριακή… έριξαν 30 σφαίρες σε σπίτι στελέχους της διοίκησης.

+ Η Ομοσπονδία αρχίζει δειλά – δειλά να δίνει εισιτήρια σε φιλοξενούμενες ομάδες, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχει πλάνο για «απελευθέρωση» της μετακίνησης των οπαδών στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αρκεί φυσικά οι οργανωμένοι να δείξουν καλή διαγωγή. Στην δεύτερη αγωνιστική εισιτήρια θα πάρουν οι φιλοξενούμενοι σε 3 αναμετρήσεις. Στα Ολίμπο – Λανούς, Ντεφένσα – Σαν Λορέντζο και Εστουδιάντες – Σαρμιέντο.

Ατλέτικο Τουκουμάν. Από τις έδρες που τη… χαρακτηρίζεις άνετα «κάστρο». Κερδίζει ο κόσμος! Βράζει το γήπεδο. Ηταν ανύπαρκτη στο ματς με την Ατλέτικο Ραφαέλα και πάλι δεν έχασε! Μπροστά στο κοινό της «τρέχει» αήττητο σερί 27-6-0.

——– Και ένα τελευταίο (αρνητικό) σχόλιο: Επιλέξαμε μια φωτογραφία του Ρικέλμε, για να θυμηθούμε, έστω και μερικά δευτερόλεπτα, τις «παλιές καλές εποχές», όταν βλέπαμε όμορφο ποδόσφαιρο στην Αργεντινή. Προσοχή: Ωραία μπάλα, με ποιοτικούς παίκτες, που όχι μόνο ήξεραν τι ήθελαν στο γήπεδο, αλλά αρκούσε ένα άγγιγμα τους στη «στρογγυλή θεά» για να σε… απογειώσει. Πλέον, βλέπουμε, απλά «δυνατά» και αμφίρροπα ματς. Οχι καλή μπάλα… Η οικονομική κρίση επηρέασε και το ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούσε να γλιτώσει ο «βασιλιάς των σπορ»… Το χειρότερο για τους Αργεντινούς είναι ότι μειώθηκαν αισθητά τα ταλέντα, δηλαδή οι παίκτες που σου… τραβάνε το μάτι και λες «αυτός θα κάνει καριέρα». Ας δούμε το ρόστερ της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής. Και αν κάτσουμε να σκεφτούμε με ποιους θα πάει στο επόμενο Μουντιάλ (και σε τι ηλικία, βέβαια, θα είναι οι διεθνείς) θα μας πιάσει… κατάθλιψη. Μακάρι η ιστορία να μας διαψεύσει!
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

ΚΥΡ. (00.00) 1124 ΝΤΕΦΕΝΣΑ – ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ OVER (2,15)
ΚΥΡ. (20.00) 1354 ΝΙΟΥΕΛΣ – ΤΙΓΚΡΕ 2Χ (Δ.Ε.) —- (1,70)

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ

ΚΥΡ. (00.30) 1128 ΒΙΤΟΡΙΑ ΜΠ. – ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ 2-3 G (1,72)

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματούρας

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.