Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σταύρος Κολίλας: Υπό πίεση τρεις μάνατζερ…

Σταύρος Κολίλας: Υπό πίεση τρεις μάνατζερ…

premier-leagueΚανένας από τους μάνατζερ που απολύθηκαν πρώτοι τις 10 τελευταίες σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη.

Οι τρεις εκ των των «θυμάτων», Κρις Χιούτον, Νιλ Γουόρνοκ και Ρομπέρτο Ντι Ματέο βρήκαν δουλειά στην Τσάμπιονσιπ, σε Μπράιτον, Ρόδεραμ και Αστον Βίλα, αντίστοιχα. Ο Ολλανδός Ντιν Αντβοκαατ πήγε στην Φενέρμπαχτσέ, και ο Χουάντε Ράμος στη Μάλαγα.

Οι άλλοι πέντε της… παρέας (Στιβ Μπρους, Πολ Χαρτ, Μάρτιν Γιόλ, Πάολο Ντι Κάνιο και Ιάν Ντάουι) περνούν τις ώρες τους σχολιάζοντας αγώνες σε συνδρομητικά κανάλια. Τεράστιος ο ανταγωνισμός όπως τεράστια και η πίεση σε ένα πρωτάθλημα, όπου το χρήμα έβαλε ταφόπλακα στην αγγλική παράδοση των μάνατζερ.

Με εξαίρεση τον Αρσεν Βανγκέρ, ο οποίος στο τέλος της σεζόν αφήνει μετά από 20 χρόνια το πάγκο της Αρσεναλ, δεν βρίσκουμε πλέον συνάδελφο του να έχει καθίσει περισσότερο από τέσσερα χρόνια σε μια ομάδα.

Η έλευση των ξένων επενδυτών, που στη συνέχεια έγιναν κυρίαρχοι του παιχνιδιού, μετέφερε στο «Νησί» τις «παιδικές ασθένειες» των τόπων καταγωγής τους. Επειτα από 4 αγωνιστικές, ήδη οι αγγλικές εταιρίες στοιχημάτων βρήκαν τους πρώτους υποψήφιους προς απόλυση. Είναι οι Τόνι Πιούλις, Μαρκ Χιούζ και Αλαν Πάρντιου. Δύο Ουαλοί κι ένας Αγγλος στην κορυφή της λίστας. Τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία και δη μετά την «εντυπωσιακή» συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι μάνατζερ προτιμούν να αναλάβουν συλλόγους όπου η ιδιοκτησία τους επιτρέπει να κάνουν «δυνατές» μεταγραφές. Και οι Κινέζοι, νέοι ιδιοκτήτες της Γουεστ Μπρομ δεν εμπιστεύονται τον Τόνι Πιούλις. «Tony Pulis, your football is shit», έγραφε ένα πανό των οπαδών της Γουέστ Μπρομ στον αγώνα με τη Μπόρνμουθ. Ξέχασαν ότι ο Πιούλις τους έσωσε, όπως αρκετοί οπαδοί ξέχασαν πως ο Ουαλός κράτησε στην Πρέμιερ Λιγκ την Κρίσταλ Πάλας κι έβγαλε από το τέλμα των «μικρών» κατηγοριών την Στόουκ. «Η μπάλα ψηλά και τρέξε», είναι το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Πιούλις στα δύσκολα και αυτό δεν ταιριάζει στη κινέζικη φιλοσοφία, όμως το ρόστερ δεν αφήνει περιθώρια για… θέαμα. Στην Στόουκ ο Μαρκ Χιούζ δεν μπορεί με τίποτα να βρει το σωστό σχήμα, ενώ ο Αλαν Πάρντιου πρέπει να δικαιολογήσει τα χρήματα που ξόδεψε φέτος!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. (17.00) 633 ΣΟΥΙΝΤΟΝ – ΜΠΕΡΙ 1 (2,45)
ΣΑΒ. (17.00) 644 ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ – ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ 2 (2,55)
ΣΑΒ. (19.00) 699 ΒΙΚΙΝΓΚ – ΜΟΛΝΤΕ 2 (2,25)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.