Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Στ. Κολίλας: Κινεζική αποικία στα Δυτικά Μίντλαντς…

Στ. Κολίλας: Κινεζική αποικία στα Δυτικά Μίντλαντς…

ama343793-1Τρεις µάνατζερ σε τρεις µήνες. Το ρεκόρ της νέας ιδιοκτησίας στη Γουλβς. Πρώτα «καθάρισαν» τον Κένι Τζάκετ, που σκέφτεται πώς θα πάρει εκδίκηση το Μάρτιο, αν βέβαια είναι µέχρι τότε στον πάγκο της Ρόδεραµ. Αρχικά η επιλογή του Βάλτερ Τζένγκα δικαίωσε τους Κινέζους ιδιοκτήτες µέχρι να έρθει ο… µαύρος Οκτώβρης.

Ο ένας βαθµός στους τελευταίους πέντε αγώνες λειτούργησε ως καταλύτης στην απόλυση, κίνηση που ενόχλησε τους παίκτες. Στη νέα εποχή του αγγλικού ποδοσφαίρου, το δίκιο είναι µε τη µεριά εκείνων που πληρώνουν. Μέχρι το Σάββατο µπορεί να ανακοινωθεί ο νέος µάνατζερ.

Γράφουν για τον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα, τον πρώην του Ολυµπιακού, τον προστατευµένο του µάνατζερ Μέντες και τον φανατικό οπαδό της οµάδας, Σαµ Αλαρνταϊς.

Τα νέα δεν θα αργήσουν, όµως στα Δυτικά Μίντλαντς έχει ανοίξει µεγάλη συζήτηση. Τέσσερις «µεγάλες» οµάδες, τέσσερις Κινέζοι ιδιοκτήτες. Η πρώτη που πέρασε στα χέρια των επενδυτών από την Απω Ανατολή ήταν η Μπέρµιγχαµ. «Ηταν επιθυµία της αγγλικής κυβέρνησης να προσελκύσει πλούσιους Κινέζους», ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ.

Η επιλογή ήταν στοχευµένη. Κάποιος θα έπρεπε να φτιάξει την νέα γραµµή τραίνων υψηλών ταχυτήτων, Λονδίνο – Μπέρµιγχαµ, η οποία θα επεκταθεί προς Λίβερπουλ, Μάντσεστερ και Λιντς. Προς το παρόν οι Κινέζοι κατέκτησαν τα Δυτικά Μίντλαντς. Μετά την Μπέρµιγχαµ, ήρθε η σειρά των Γουλβς, Γουέστ Μπροµ και Αστον Βίλα. Σε λίγους µήνες θα ακούσουµε ότι οι Κινέζοι θα ζητήσουν την αγορά των Λίβερπουλ, Λιντς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Στη εύλογη ερώτηση προς τους νέους ιδιοκτήτες «γιατί επιλέξατε τις συγκεκριµένες οµάδες;», η απάντηση ξαφνιάζει. Ο µίστερ Τόνι Τσία της Αστον Βίλα αγάπησε την οµάδα όταν σπούδασε στην Οξφόρδη, ο Γκουόντσουν Λάι της Γουέστ Μπροµ θυµάται το τουρνουά της οµάδας στην Κίνα το µακρινό 1978, ενώ ο Τζεφ Σι στη Γουλβς εκµυστηρεύεται ότι έχει αδυναµία στους… λύκους. Τον Κάρσον Γιάνγκ της Μπέρµιγχαµ,ας τον αφήσουµε στην άκρη. Εκεί κάνει κουµάντο ο… δικός µας, Παύλος Παυλάκης, καθώς ο εκ του Χονγκ Κονγκ επιχειρηµατίας έχει δικαστικά προβλήµατα.

ΜΕΓΑΛΟ το ντέρµπι της Κοιλάδας του Ρουρ, τεράστια η απόδοση του «διπλού» της Σάλκε. Η εικόνα που µετέφερε στα µάτια µας η Ντόρτµουντ των πρώτων δύο µηνών, δεν άφηνε περιθώρια επιλογής. Ο συνδυασµός φοβερής επίθεσης µε την κλειστή άµυνα την έφεραν στην κορυφή, µέχρι να µπει ο Οκτώβριος. Πέντε αγώνες, µόνο µια νίκη (στην Πορτογαλία µε τη Σπόρτινγκ), 9 γκολ παθητικό στην άµυνα. Στο ίδιο χρονικό διάστηµα, η Σάλκε άλλαξε συµπεριφορά και ταχύτητα.

Σωστή η κίνηση της διοίκησης να µην απολύσει τον προπονητή Βάιντσιρλ, ο οποίος είδε την οµάδα του να κερδίζει τους 4 από τους 5 τελευταίους αγώνες (δεν υπολογίζεται το χθεσινό µατς Κυπέλλου στη Νυρεµβέργη), µε άµυνα, που δεν θυµίζει την… τρύπια του Σεπτεµβρίου. Σε ντέρµπι όπου η ψυχολογία και το πάθος παίζουν καθοριστικό ρόλο, η έννοια του φαβορί πάει περίπατο. Χαρούµενοι µεν για τον αποκλεισµό της Λέβερκουζεν, κουρασµένοι και καταπονηµένοι όσο ποτέ δε, οι παίκτες της Λότε. Είµαστε περίεργοι να δούµε πώς θα αντιδράσουν το Σάββατο, στον εντός έδρας αγώνα µε τη Φορτούνα Κολωνίας.

ΔΙΑΘΕΤΕΙ την καλύτερη επίθεση αλλά και προβληµατική άµυνα. Σε 13 επίσηµους αγώνες η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε 36 γκολ, αλλά δέχθηκε 15. Σύµφωνα µε τα στατιστικά, το πρόβληµα εστιάζεται στην απουσία του αµυντικού µέσου Καζεµίρο. Η Ρεάλ δέχθηκε γκολ σε όλους τους αγώνες, στους οποίους δεν έπαιξε λόγω τραυµατισµού ο Βραζιλιάνος. Χωρίς τον Καζεµίρο, η Ρεάλ δέχθηκε 11 γκολ σε 8 αγώνες, ενώ όταν αγωνίστηκε, η οµάδα δέχθηκε µόλις 4 γκολ. Η επιστροφή του υπολογίζεται για τις 19 Νοεµβρίου, την ηµέρα του ντέρµπι στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτή την αγωνιστική, η Ρεάλ παίζει στην έδρα της Αλαβές.

Φαβορί χωρίς νόηµα

Με µεγάλη ευκολία χρίζουν αδιαφιλονίκητα φαβορί τις Φέγενορντ και Ουτρέχτη κόντρα σε Χέρενφεν και Ναϊµέγκεν, αντίστοιχα. Οι αποδόσεις οδηγούν σε νίκες µε τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά των γηπεδούχων, ωστόσο η Χέρενφεν έχει… χτυπήσει φόρµα (6-1-0) και η Νάιµεγκεν διακρίνεται για την σκληράδα των παικτών της. Κάτι συµβαίνει στις τάξεις της Αϊντχόφεν, αλλιώς δεν εξηγείται ο… διασυρµός στο Κύπελλο από τη Σπάρτα.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5)

ΣΑΒ. (17.00) 673 ΕΛΓΚΙΝ – ΚΑΟΥΝΤΕΝΜΠΙΘ 2 (4,10)
ΣΑΒ. (19.00) 705 ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ Χ (3,05)
ΚΥΡ. (13.00) 792 ΕΪΜΠΑΡ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Χ (3,00)
ΚΥΡ. (13.00) 794 ΣΕΒΙΛΛΗ Β’ – ΕΛΤΣΕ 2 (2,80)
ΚΥΡ. (13.30) 797 ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΤΖΕΝΟΑ Χ (3,05)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.