Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Η υποψία και η φαντασία

Η υποψία και η φαντασία

a-muΠριν από πολλά χρόνια σε ένα ναυάγιο επέζησε μόνο ένας επιβάτης, επειδή ταξίδευε με τον φόβο της καταστροφής και φορούσε σε όλο το ταξίδι το σωσίβιο του έτοιμος να πέσει στα κύματα αν γινόταν το κακό. Και οι άλλοι επιβάτες είχαν την ίδια ανησυχία, αλλά δεν πήραν τα ίδια μέτρα προφύλαξης, επειδή τοποθέτησαν σε χαμηλότερη βαθμίδα τον κίνδυνο.
Σε άλλες περιπτώσεις οι αυξημένες προφυλάξεις αποδεικνύονται υπερβολές μέχρι και γραφικότητες, όμως οι έρευνες γύρω από τους κινδύνους δικαιώνουν τους υποψιασμένους. Και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο πεζός που περνάει ανυποψίαστος τη διάβαση, επειδή άναψε πράσινο κινδυνεύει περισσότερο από τον πεζό που παραβιάζει το κόκκινο αφού προηγουμένως έχει ελέγξει πλήρως την κίνηση στο δρόμο.

Τα πράσινα και τα κόκκινα είναι εντολές που πρέπει να τηρούνται, όμως στην πράξη δεν τηρούνται, για διάφορους λόγους, από όλους και ο καθένας που κινείται ανυποψίαστος πρέπει να γνωρίζει αυτή τη λεπτομέρεια. Η υποψία είναι παράγωγο της ανθρώπινης φαντασίας, της κινητήριας δύναμης στην ανθρώπινη εξέλιξη. Αν η φωτιά, ο τροχός και ευρύτερα η ενέργεια αποτελούσαν ανακάλυψη των λιονταριών και των αρκούδων, σήμερα το ανθρώπινο είδος θα ζούσε στα δάση και στις σπηλιές.
Οι εξτρεμισμοί στην ανθρώπινη σκέψη αποτελούν την παράπλευρη απώλεια αυτού του προνομίου. Ο καχύποπτος και ο φαντασιόπληκτος αποτελούν τμήμα της καθημερινότητας και ειδικά στον θαυμαστό κόσμο του τζόγου τα σενάρια υπαρκτά ή ανύπαρκτα δίνουν και παίρνουν.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα το οποίο όμως δεν είναι σε θέση να «απαντήσει» αρνητικά στο ερώτημα για το περιεχόμενο της αθέατης πλευράς του φεγγαριού, των γεγονότων και των καταστάσεων.

TIPS


Το βράδυ στη Στοκχόλμη διεξάγεται ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ με διεκδικητές τον Αγιαξ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για την ολλανδική ομάδα υπάρχει το γόητρο του τίτλου, καθώς έχει πάρει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως για την Μάντσεστερ του Μουρίνιο, που τερμάτισε έκτη στην Πρέμιερ Λιγκ παίζεται και η συμμετοχή της στο επόμενο ραντεβού των αστέρων.
O Α
γιαξ προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ και στην αρχή της σεζόν παρουσιάστηκε ασταθής και ευάλωτος στα μετόπισθεν. Απέκλεισε τον ΠΑΟΚ με ισοπαλία 1-1 στο Αμστερνταμ και νίκη με 2-1 στην Τούμπα σε τιμές «διπλού» πάνω από το 2,50. Στα πλέι οφ αποκλείστηκε με 1-1 εντός από την Ροστόφ και ήττα 1-4 στον επαναληπτικό.
Στον όμιλο του Γιουρόπα αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των ομίλων επικρατώντας με 2-1 στο «Απ. Νικολαΐδης», σε τιμές που ξεπέρασαν και το 3.20 σημειώνοντας τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στην Ευρώπη μετά από αυτή της Τούμπας. Στα νοκ άουτ έκανε το απόλυτο στο γήπεδο του και αποδείχτηκε ευάλωτος στις εξόδους του με τρεις ήττες.
Η Μάντσεστερ έπαιξε πολλές φορές με τη φωτιά στη διοργάνωση, αλλά τα κατάφερε. Με τη Ροστόφ 1-1 εκτός και νίκη 1-0 στον επαναληπτικό. Δύο ισοπαλίες στο 1-1 με την Αντερλεχτ και πρόκριση στην παράταση ενώ με τη Θέλτα κέρδισε 1-0 στο «Μπαλαϊδος» και έφερε 1-1 στο «Ολντ Τράφορντ», με την ισπανική ομάδα να χάνει μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις για το 1-2. Στοιχηματικά επιβεβαίωσε μόνο μία από τις πέντε φορές τον τίτλο του μεγάλου φαβορί και συγκεκριμένα στο εντός 1-0 επί της Ροστόφ και πλήρωσε τους κυνηγούς του Under με το «6 στα 6».
Η αγγλική ομάδα είναι το φαβορί του τελικού σε τιμές από 1,75 έως 1,80. Η κατάκτηση κυμαίνεται από 1,35 έως 1,40 ενώ η κατάκτηση από τον Αγιαξ αγγίζει το 3,00. Δεν προκαλεί έκπληξη ο φαβοριτισμός του Under , σε τιμές από 1,65 έως 1,70 και με πτωτικές τάσεις με το over να ξεπερνάει και το 2,15.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.