Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά > Ψάξε, ψάξε και θα το βρεις…

Ψάξε, ψάξε και θα το βρεις…

goldΟι ευκαιρίες στο δελτίο του τριημέρου μοιάζουν με τους… κόκκους χρυσού στα ορυχεία της Νότιας Αφρικής. Πρέπει να ψάξεις καλά για να τους βρεις. Είναι καμουφλαρισμένες σε ματς που μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω.

Ακόμα και στα δικά μας στην αυλαία των πλέι οφ για την δεύτερη θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ η κατάσταση είναι ρευστή. Το βλέπουμε άλλωστε από την αρχή του «μίνι πρωταθλήματος». Οι παίκτες είναι κουρασμένοι, οι ομάδες αποδεκατισμένες κι ελάχιστοι ποδοσφαιριστές μπορούν να προσφέρουν… φρεσκάδα στην ομάδα τους.

Το γεγονός ότι όλα σχεδόν τα ματς με εξαίρεση αυτό της Νέας Σμύρνης στην πρεμιέρα με αντιπάλους τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό (1-1) τελείωσαν στο ένα γκολ δείχνει ότι οι ομάδες δεν… αντέχουν. Οποιος βάλει πρώτος γκολ κρατά και τους βαθμούς της νίκης.

Βέβαια αυτό μας βάζει σε σκέψεις και για τη νέα φόρμουλα της Σούπερ Λίγκας. Ο πρωταθλητής που θα βγαίνει από τα πλέι οφ θα είναι ένας «κουρασμένος πρωταθλητής». Κι ίσως ο τίτλος να μην πηγαίνει στον καλύτερο, αλλά σε αυτόν που θα έχει περισσότερες λύσεις από τον πάγκο.

Ας επανέλθουμε στα δικά μας. Στα πλέι οφ κανείς δεν ξέρει τι γίνεται με τις βαθμολογίες. Ενώ οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ολοκληρώνονται αύριο οι αστερίσκοι παραμένουν. Γεγονός είναι ότι η ΑΕΚ κέρδισε τις εντυπώσεις νικώντας δύο φορές τον ΠΑΟΚ που για να εξασφαλίσει την 1η θέση θέλει σίγουρα νίκη στη Τούμπα και τους βαθμούς του αγώνα που διεκόπη στη Λεωφόρο. Ομως και η «Ενωση» θέλει νίκη στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο για να συνεχίσει να ελπίζει. Εκεί θα έχει το νου του και ο Παναθηναϊκός που στηρίζει ΑΕΚ για να είναι βέβαιος ότι θα τερματίσει 3ος και θα αφήσει τον Πανιώνιο στα βάσανα του β’ προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η αντίστοιχη διοργάνωση στη Νότια Αμερική λέγεται Κόπα Σουνταμερικάνα και έχει 11 «καυτές» ρεβάνς που προσφέρονται για στοιχηματισμό. Μόνο που το κίνητρο της συμμετοχής δεν είναι πάντα ισχυρό. Η Ουρακάν, για παράδειγμα, δίνει μάχη να σωθεί στην Αργεντινή. Κι η σωτηρία προηγείται….

Στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος ανάβουν οι μάχες στο Κύπελλο Βραζιλίας. Πλέον συμμετέχουν στη προημιτελική φάση και οι ισχυρές ομάδες, αυτές που ξέρουμε. Ατλέτικο Μινέιρο, Φλουμινένσε, Παλμέιρας, ακόμα και η Ιντερνασιονάλ που μπορεί να υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία, αλλά διατήρησε το ρόστερ της.

Αυτή την Πέμπτη θα διεξαχθεί και ο 2ος τελικός στην Α1 Ανδρών (Μπάσκετ). Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στο ΟΑΚΑ, όπου θα γίνει η δεύτερη αναμέτρηση. Οπως φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι θα «πέσουν»… κορμιά στη «μάχη» της κατάκτησης του τίτλου, άλλωστε πάντα οι τελικοί κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.