Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > H «κατάρα» της Λίβερπουλ

H «κατάρα» της Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο προπονητής της Λίβερπουλ, ξέρει ότι βρίσκεται σε μια ομάδα δέσμια της ιστορίας της. Το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών της έχει γνωρίσει στιγμές «απόλυτης ποδοσφαιρικής ευτυχίας». Το «χθες» σε αυτή την ομάδα κυνηγά το «σήμερα» και στοιχειώνει το «αύριο».

Στη περίπτωση του Φελίπε Κουτίνιο μπορεί ο Κλοπ να ξέρει και τη μοίρα των τεσσάρων προκατόχων του που πούλησαν ακριβά αστέρια της ομάδας, αλλά στο τέλος εκδιώχθηκαν από την ομάδα. Δεν ξέρουμε εάν ενδώσει ο σύλλογος στα πολλά, πάρα πολλά, εκατομμύρια της Μπαρτσελόνα. Θα το δείξει ο χρόνος. Ας δούμε τις περιπτώσεις των προπονητών που άφησαν αστέρια να φύγουν με αντίστροφη, χρονικά, σειρά:

*Ο Μπρένταν Ρότζερς (Ιούνιος 2012- Οκτώβριος 2015) συμφώνησε να πουληθούν, το καλοκαίρι του 2014 ο Λουίς Σουάρες στην Μπαρτσελόνα (82,3 εκ. ευρώ) κι ένα χρόνο αργότερα ο Ραχίμ Στέρλινγκ στη Σίτι (50 εκ. ευρώ). Απολύθηκε λίγους μήνες μετά.

*Ο Κένι Νταγκλίς (Ιανουάριος 2001 – Μάιος 2012) τον Ιανουάριο του 2011 έδωσε τον Φερνάντο Τόρες στη Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο. Δέλεαρ τα 55 εκ. ευρώ. Κατάληξη; Δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του.

*Ο Ρόι Χόντζσον (Ιουλιος 2010 0 Ιανουάριος 2011) άφησε τον Χαβιέ Μασκεράνο να πάει στην Μπαρτσελόνα με δέλεαρ 24 εκ. ευρώ που προσέφερε.

*Ο Ράφα Μπενίτεζ (Ιούνιος 2004 – Ιούνιος 2010) είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση. Τον Αύγουστο του 2009 άφησε τον Φερνάντο Τόρες να πάει στην Τσέλσι. Τα 33 εκ. ευρώ που πήρε ο σύλλογος σκορπίστηκαν εδώ κι εκεί, ενώ όπως είπε κι ο Τζέραλντ «η απουσία του αποδιοργάνωσε την ομάδα».

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.