Είστε εδώ : Αρχική > Συνέντευξη > Νίκος Σαργκάνης: «Παίκτες έχει, να φτιάξει ομάδα»

Νίκος Σαργκάνης: «Παίκτες έχει, να φτιάξει ομάδα»

Στα νειάτα του ήταν το «φάντομ». Οι …πτήσεις του έχουν μείνει ιστορικές. Από την Κοπεγχάγη μέχρι το ΟΑΚΑ και το Καραϊσκάκης. Ο Νίκος Σαργκάνης με τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδο προσπαθεί να εξηγήσει το… ανεξήγητο. Το πως στο ντέρμπι της Κυριακής το 0-2 έγινε 3-2!
«Μπορεί στο ποδόσφαιρο όλα να γίνονται, αλλά για να γίνουν πρέπει να βοηθήσουν και οι ομάδες. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να διαχειριστεί ούτε το 1-0, ούτε πολύ περισσότερο το 2-0. Το γεγονός ότι έχασε δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά
– Κι αυτός είναι ο Καπίνο;
«Σε καμία περίπτωση. Εάν έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα έχει λογική η τιμωρία του. Αν είναι αγωνιστικοί οι λόγοι είναι απαράδεκτο. Με την Σπόρτινγκ μπορεί να δέχτηκε τρία γκολ, αλλά έσωσε άλλα τόσα τουλάχιστον. Και με την ΑΕΚ είχε επεμβάσεις. Στα γκολ δεν φταίει μόνο ο τερματοφύλακας. Φταίει όλη η ομάδα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί.»
– Στο Τορίνο τι θα γίνει;
«Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, με τον Ολυμπιακό πληγωμένο θα πρέπει να πάει και να παίξει για την ιστορία του. Κι οι ποδοσφαιριστές να σκεφτούν το όνομά και τα συμβόλαια τους. Χρειάζονται χαμηλοί τόννοι. Να μην πέσουμε να τους… φάμε και να περιμένουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Ετσι κι αλλιώς το ματς ήταν από μόνο του δύσκολο. Απλά τώρα ήρθε στη χειρότερη στιγμή. Την ώρα που η ομάδα είναι πληγωμένη.»
-Το πρόβλημα στον Ολυμπιακό δεν το δημιούργησε μόνο η ήττα από την ΑΕΚ
«Σίγουρα. Ούτε είναι σωστό να τα φορτώνουμε όλα στον Χάσι που έφυγε. Εκανε κι αυτός τα λάθη του, αλλά δεν έχει όλη την ευθύνη. Αυτό που πιστεύω είναι ότι άλλαξε πολλούς παίκτες. Η ομάδα δεν κατάφερε να δέσει. Δεν έχει βρει κι ένα μόνιμο σχήμα κι έγινε το κακό. Καλό είναι το ροτέισον, αλλά αυτό γίνεται όταν η ομάδα είναι δεμένη. Εχεις ένα κορμό κι αλλάζεις κάποιους παίκτες. Οταν αλλάζεις από αγώνα σε αγώνα τους μισούς παίκτες, τότε δεν κάνεις ροτέισον, αλλά πειράματα. Για να επιστρέψω στο Τορίνο ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να διαχειριστεί τη κρίση κάτω από δύσκολες συνθήκες. Κι αυτό ίσως του βγει σε καλό. Παίκτες καλούς έχει. Δεν μπορούμε να τα μηδενίζουμε όλα. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να φτιάξει και ομάδα.»

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.