Είστε εδώ : Αρχική > Συνέντευξη > Χρήστος Κωστής: Με την ορμή του ντέρμπι να πάει η ΑΕΚ

Χρήστος Κωστής: Με την ορμή του ντέρμπι να πάει η ΑΕΚ

Για τον Χρήστο Κωστή η ΑΕΚ του ντέρμπι ήταν «σκηνές από ταινία προσεχώς…». Η ανατροπή δεν έφερε μόνο ανατροπή συναισθημάτων, αλλά και ελπίδες για το μέλλον. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.
«Πρέπει να κρατήσει την ορμή που πήρε από το ντέρμπι. Εδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες ενός ντέρμπι. Ξεκίνησε δυνατά με τον Ολυμπιακό, έκανε ευκαιρίες και δεν τα παράτησε όταν βρέθηκε να χάνει με 2-0. Αυτή την ΑΕΚ θέλει ο κόσμος της. Τώρα το ματς με την Αούστρια είναι καθοριστικό για το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας. Εχοντας το 2-1 στην Ριέκα με μια ακόμα νίκη θα βρεθεί να έχει «2 στα 2» και να απειλεί τη Μίλαν. Εχει μεγάλη σημασία η νίκη με την Αούστρια στο Στάδιο. Είναι σημαντικό βήμα για την 2η θέση, τουλάχιστον, και τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ».

– Ολη αυτή η ατμόσφαιρα μετά το ντέρμπι μήπως απογειώσει τους παίκτες και χάσουν την συγκέντρωσή τους;
«Υπάρχουν άνθρωποι στην ΑΕΚ που θα προσγειώσουν τους παίκτες. Μια μεγάλη ομάδα δεν κάνει μόνο ανατροπές σε ντέρμπι. Ξέρει να κρατά και την ψυχολογία σε υψηλό βαθμό. Πάντως η Αούστρια μπορεί να έχασε από τη Μίλαν στη Βιέννη με 5-1, αλλά στα εκτός έδρας παιχνίδια πηγαίνει καλύτερα. Μην ξεχνάμε ότι στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους νίκησε εκτός έδρας την Οσιγιεκ (2-1) κι έφερε ισοπαλία (0-0) στη Βιέννη. Βέβαια άλλο ένα ματς πρόκρισης κι άλλο ένα ματς στους ομίλους που μετράνε οι βαθμοί. Σίγουρα θα θέλει να κάνει… ζημιά στην ΑΕΚ, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την βαριά ήττα από τη Μίλαν και οι παίκτες της θα ξέρουν ότι ξεκινάνε από την ήττα και θα διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν από εκεί και πέρα.»

– Η ΑΕΚ μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε δύο διοργανώσεις;
«Η ομάδα εφέτος έχει επιλογές. Εχει προπονητή που γνωρίζει τους παίκτες, όπως γνωρίζει και τι ποδοσφαιριστές απέκτησε το καλοκαίρι και γιατι τους απέκτησε. Μου αρέσει η πολυφωνία που παρουσιάζει στα γκολ, όπως και το φορμάρισμα ποδοσφαιριστών που είναι απαραίτητοι για την υπέρβαση. Είναι μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο μια ομάδα που πέρασε τόσα πολλά να βρεθεί με τη… μία στους ομίλους και να προκριθεί στην επόμενη φάση.»

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.