Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σταύρος Κολίλας: “Τριπλοβάρδιες” και ταξίδια

Σταύρος Κολίλας: “Τριπλοβάρδιες” και ταξίδια

Οι υποχρεώσεις των Εθνικών κατά τους 5 τελευταίους μήνες του χρόνου, «σπάνε στα τρία» το πρόγραμμα των εγχώριων πρωταθλημάτων. Διαφορετικές φιλοσοφίες και προετοιμασίες χαρακτηρίζουν μικρές και μεγάλες ομάδες. Στο αρχικό σπριντ συναντήσαμε αρκετές φορμαρισμένες, οι οποίες θα πληρώσουν την ενδεχόμενη χαλαρή προετοιμασία από τα μέσα Νοεμβρίου κι έπειτα. Λίγες οι ομάδες που την έβγαλαν «καθαρή» στο γεμάτο πρόγραμμα του Αυγούστου, ενώ τα πράγματα διορθώθηκαν στα 7 μαζεμένα ματς στις 22-23 ημέρες ανάμεσα σε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Από τα φαβορί για εγχώριο τίτλο και Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο οι Παρί, Μπαρτσελόνα και οι δυο ομάδες του Μάντσεστερ γλίτωσαν την ήττα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* Από σήμερα αρχίζει ο νέος «Γολγοθάς» των 7 ματς σε 22-23 ημέρες, καθώς σε 4 εβδομάδες έρχεται η τελευταία διακοπή του 2017. Κάθε τρεις ημέρες μια μάχη κι ένα ταξίδι, με τους προπονητές να υποχρεώνονται στην εφαρμογή του γνωστού ροτέισον. Αδύνατο να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα των 32 ομάδων που ανταγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η επιλογή έπεσε στις 14 που -θεωρητικά- αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες.
* Ποια έχει τελικά το χειρότερο πρόγραμμα; Μάλλον ο Ολυμπιακός και η Λειψία! Ο πρωταθλητής παίζει εκτός με Πανιώνιο και Μπαρτσελόνα, περιμένει ΠΑΟΚ και πάει στην έδρα του Παναθηναϊκού. Τέσσερα σκληρά παιχνίδια σε 15 ημέρες. Που θα βρει χειρότερα; Στην «άμαθη» Λειψία, η οποία πρέπει να τα βάλει με Ντόρτμουντ, Πόρτο, Στουτγάρδη, Μπάγερν στο Κύπελλο, Μπάγερν στο πρωτάθλημα, Πόρτο και Αννόβερο! Τουλάχιστον Ολυμπιακός και Λειψία θα επιστρέψουν σε 8 ημέρες στο γήπεδο τους. Κοιτάξτε με προσοχή το πρόγραμμα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σεβίλλης.

Η αήττητη φέτος σε Ευρώπη και Πρέμιερ Λιγκ ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ξεκινά τις υποχρεώσεις της το Σάββατο στο Λίβερπουλ, ταξιδεύει σε τρεις ημέρες στη Λισσαβώνα για να παίξει με την Μπενφίκα, πηγαίνει στο Χάντερσφιλντ και από εκεί στο Σουόνσι για το Λιγκ Καπ, στις 24 Οκτωβρίου. Τέσσερις σερί εκτός έδρας αγώνες, ισάριθμα ταξίδια. Καμία φορά δεν έχει σημασία ο αντίπαλος, αλλά η κούραση και οι τραυματισμοί. Ο πρώτος εντός έδρας αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 28/10, με την Τότεναμ, η οποία σκέφτεται το δικό της «Γολγοθά», καθώς θα παίξει 2 φορές με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει μπροστά της Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τέσσερα σερί εκτός η Γιουνάιτεντ, τέσσερα σερί εντός η τυχερή Σίτι, με τρεις βατούς αντιπάλους όπως είναι οι Στόουκ, Μπέρνλι και Γουλβς (Λιγκ Καπ) και τη Νάπολι ενδιάμεσα.
* Ιδιαίτερη προσοχή στο πρόγραμμα της Σεβίλλης. Τέσσερις σερί εκτός έδρας παιχνίδια, ισάριθμα ταξίδια από τα οποία το δεύτερο είναι στη Μόσχα, για να αντιμετωπίσει τη Σπαρτάκ. Πρώτα πηγαίνει στο Μπιλμπάο, εκεί όπου ηττήθηκε στους 7 τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος. Μετά μαζεύει βαλίτσες για Ρωσία, στις 21 Οκτωβρίου την περιμένει η Βαλένθια στο «Μεστάγια», για να παίξει ξανά 3 μέρες αργότερα στην Καρταχένα για το Κύπελλο. Στον 5ο αγώνα της σειράς περιμένει τη Λεγκανές και μετά υποδέχεται τη Σπαρτάκ Μόσχας πριν πάει στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα. «Φωτιά και λάβρα»! Με αυτό το πρόγραμμα, ο προπονητής Μπερίτσο είναι υποχρεωμένος να διαχειριστεί ιδανικά το υπάρχον ρόστερ, όσο μπορεί και οι συγκυρίες το επιτρέπουν.
* Πάντως δεν έχουν όλες οι ομάδες 7 ματς σε περίπου 3 εβδομάδες. Αυτές είναι οι Γαλλικές και όλες όσες αποκλείστηκαν από τα εγχώρια Κύπελλα ή απλά το πρόγραμμα τις αφήνει στην ηρεμία τους. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται οι Λίβερπουλ, Μονακό, Παρί, Μπεσίκτας, Μπενφίκα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Πόρτο, αν και οι πορτογαλικές ζήτησαν αναβολή των αγώνων του Λιγκ Καπ. Η Λίβερπουλ αποκλείστηκε από τη Λέστερ στο Λιγκ Καπ, διοργάνωση που μάλλον αντιπαθεί σφόδρα ο μάνατζερ Γιούργκεν Κλοπ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Λίβερπουλ χωρίς τον τραυματία Μανέ έχει βατό πρόγραμμα. Η ανηφόρα ξεκινά στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουάιτεντ, ηρεμεί κάπως με τη Μάριμπορ και σε μια εβδομάδα πάει στο γήπεδο της Τότεναμ. Στις ομάδες που έχουν να «τραβήξουν» ζόρια τις επόμενες τρεις εβδομάδες, συμπεριλαμβάνονται οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σέλτικ και Νάπολι, αν και για τελευταία οι δυνατοί αντίπαλοι περιορίζονται στο διάστημα 8 ημερών. Πρώτα παίζει στην έδρα της Ρόμα, μετά στο Μάντσεστερ με τη Σίτι και το επόμενο Σάββατο εντός με την Ιντερ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΠΑΟΚ (εντός)
Αχαρναίκός (Κυπ.)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μπαρτσελόνα
Πλατανιάς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ
ΣΟΥΟΝΣΙ (Λ.Καπ)
Τότεναμ
Μπενφίκα
ΤΣΕΛΣΙ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Στόουκ
Ναπολι
Μπέρνλι
Γουλβς (Λ.Καπ)
ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ
ΝΑΠΟΛΙ
Αρσεναλ

ΤΣΕΛΣΙ
ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ
Ρόμα
Γουότφορντ
Εβερτον (Λ.Καπ)
ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ
ΡΟΜΑ
Μάντσεστερ Γ.

 

ΡΟΜΑ
Νάπολι
ΤΣΕΛΣΙ
ΤΟΡΙΝΟ
Κροτόνε
Μπολόνια
Τσέλσι
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

ΝΑΠΟΛΙ
ΡΟΜΑ
ΜΑΝ. ΣΙΤΙ
Ιντερ
ΤΖΕΝΟΑ
Σασουόλο
Μαν. Σίτι
ΚΙΕΒΟ

ΣΕΒΙΛΛΗ
ΜΠΙΛΜΠΑΟ
ΣΠΑΡΤΑΚ Μ.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΚΑΡΤΑΓΕΝΑ (Κ)
Λεγκανές
Σπαρτάκ Μ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΧΕΤΑΦΕ
Τότεναμ
Εϊμπαρ
ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ (Κυπ.)
ΧΙΡΟΝΑ
ΤΟΤΕΝΑΜ
Λας Πάλμας

ΛΕΙΨΙΑ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Πόρτο
Στουτγάρδη
Μπάγερν (Κυπ.)
ΜΠΑΓΕΡΝ
ΠΟΡΤΟ
Αννόβερο

ΤΟΤΕΝΑΜ
Μπόρνμουθ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Λίβερπουλ
Γουέστ Χαμ (Λ.Καπ)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.
Ρεάλ Μαδρίτης
Κρίσταλ Πάλας

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔ.
Ολυμπιακος
Μάλαγα
ΡΕΑΛ ΜΟΥΡΘΙΑ (Κυπ.)
ΜΠΙΛΜΠΑΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σεβίλλη

ΣΕΛΤΙΚ
Νταντί
ΜΠΑΓΕΡΝ
ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ (Λ.Καπ)
ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ
Κιλμάρνοκ
Μπάγερν
ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ

ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 6 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Μάντσεστερ Γ.
ΜΑΡΙΜΠΟΡ
ΤΟΤΕΝΑΜ
Χάντερσφιλντ
Μάριμπορ
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

 

ΜΟΝΑΚΟ
ΛΥΩΝ
Μπεσίκτας
Καέν
ΜΠΟΡΝΤΟ
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
Γκινκάμπ

 

ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5

ΠΑΡ.(21.45) 1266 ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΚΑΡΝΤΙΦ 1 (3,00)
ΠΑΡ.(22.00) 1274 ΣΑΜΡΟΚ Ρ. – ΣΛΙΓΚΟ Ρ. 2 (3,75)
ΣΑΒ.(16.00) 1343 ΠΡΟ ΒΕΡΤΣΕΛΙ – ΜΠΑΡΙ Χ (2,85)
ΣΑΒ.(16.00) 1337 ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ – ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ 2 (3,25)
ΚΥΡ.(13.00) 1531 ΡΕΟΥΣ – ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ Χ (3,05)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.