Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Ιστορίες αγάπης και προδοσίας

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Ιστορίες αγάπης και προδοσίας

Πέρασαν 19 χρόνια από την πρώτη τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με 32 ομάδες (Γαλλία, 1998). Ηταν επίσης η πρώτη φορά που η FIFA αποφάσισε να θεσπίσει τα πλέι οφ για τις δεύτερες των ευρωπαϊκών ομίλων. Διαδικασία από την οποία κανείς δεν θα ήθελε να περάσει, όμως σε κάποια στιγμή της ιστορίας έλαχε ο κλήρος σε μεγάλες και τρανές ομάδες.

Η ιστορία δοκίμασε τις ποδοσφαιρικές και ψυχικές αντοχές Γερμανίας και Ισπανίας, έστειλε δυο φορές στα πρόθυρα του… εγκεφαλικού τη Γαλλία. Την ίδια τύχη είχε και πριν 20 χρόνια η Ιταλία. Στο τέλος προκρίθηκαν οι δυνατές. Στο ντεμπούτο του 19χρονου Τζίτζι Μπουφόν στο χιονισμένο και πάνω απ’ όλα λασπωμένο γήπεδο της Ντινάμο στη Μόσχα, η Ιταλία πήρε την ισοπαλία, αποτέλεσμα που της άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση η οποία σφραγίστηκε με το ισχνό 1-0 του Καζιράγκι στο «Σαν Πάολο» της Νάπολι. Η ιστορία γράφει ότι η Ιταλία δεν χάνει στην Σουηδία από το 1998. Μετά την φιλική ήττα 1-0 στο Γκέτεμποργκ, μετράει 4 νίκες και μια ισοπαλία.

Τα τελευταία θετικά αποτελέσματα της Ιταλίας άνοιξαν την ψαλίδα στα μεταξύ τους αποτελέσματα, καθώς οι σημερινοί φιλοξενούμενοι προηγούνται 11-6 στις νίκες. Πάντως, οι Ιταλοί δεν μπορούν με τίποτα να ξεχάσουν το «στημένο» 2-2 της Σουηδίας με τη Δανία στην τελική φάση του Euro 2004 στην Πορτογαλία, αποτέλεσμα που τους απέκλεισε στον όμιλο. Συνήθως είναι οι Βόρειοι που βλέπουν με καχυποψία τους Νότιους. Η ιστορία αποδεικνύει το αντίθετο, διότι οι «κρύοι» Βόρειοι πράττουν και δεν γκαρίζουν.
Λίγοι θυμούνται την σχέση του καλύτερου τενίστα όλων των εποχών, Μπιορν Μποργκ με την αυτοκαταστροφική τραγουδίστρια, Λορεντάνα Μπερτέ. Η τελευταία υποστηρίζει ότι τον γλίτωσε από την αυτοκτονία μέχρι που δοκίμασε ή ίδια τη γλύκα λίγα χρόνια αργότερα. Και ύστερα άρχισαν οι απιστίες μέχρι που η Μπερτέ ζήτησε 5 εκατ. ευρώ αποζημίωση όταν ο Μποργκ παντρεύτηκε ξανά. Δεν υπάρχει επικυρωμένο διαζύγιο σε κάποιο δικαστήριο. Κι όμως, η ταραγμένη σχέση ανάμεσα σε Μποργκ και Μπερτέ δεν ήταν η πρώτη στις στενές ερωτικές σχέσεις Σουηδών και Ιταλών. Το 1948, η «Θεά του Σινεμά» Ινγκριντ Μπέργκμαν, έγραφε στο σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι: «Αν χρειαστείς Σουηδή ηθοποιό που μιλά άπταιστα αγγλικά, ελάχιστα γαλλικά αλλά στα ιταλικά ξέρει μόνο το ti amo, είμαι έτοιμη να έρθω στην Ιταλία». Λίγες ημέρες αργότερα η Μπέργκμαν έγινε επίσημη ερωμένη του Ροσελίνι που παράτησε την άλλη «Θεά», Ανα Μανιάνι. Το ζεύγος θα χωρίσει μετά την παραγωγή τριών παιδιών εν μέσω σκανδάλων και διπλού κερατώματος. Ισοπαλία και η μπάλα στη σέντρα.

Η συνέχεια προέβλεπε την παράνομη σχέση του Αβοκάτο Ανιέλι με την Ανίτα Εκμπεργκ, τη Σουηδέζα που μπήκε στην ιστορία για την ατάκα «Marcello, come here» στην ταινία «Dolce Vita». Μέχρι ο Αβοκάτο να αφήσει αυτό τον όμορφο κόσμο λίγοι γνώριζαν την σχέση. Ηταν ή ίδια ή Εκμπεργκ που παραδέχτηκε ότι ήταν ο πιο σημαντικός άνδρας της ζωής της. Στην ποδοσφαιρική «προδοσία» το έριξε και ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, Σουηδός με σλάβικο αίμα που φόρεσε τις φανέλες των Γιουβέντους, Ιντερ και Μίλαν. Πριν είχαν περάσει από το ιταλικό ποδόσφαιρο οι Λίντχολμ, Χάμριν, Στρόμπεργκ, Μπρολίν, κτλ. Συνολικά 68 παίκτες, όμως ελάχιστοι συνέχισαν να ζουν στην Ιταλία.

ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5

ΠΑΡ.(15.00) 1607 ΓΕΩΡΓΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ OV 3,5 (3,75)
ΠΑΡ.(20.00) 1620 ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ OV 3,5 (4,25)
ΠΑΡ.(23.15) 1741 ΖΟΥΒΕΝΤΟΥΔΕ – ΟΕΣΤΕ 2 (3,05)
ΣΑΒ.(17.00) 1674 ΜΠΟΡΕΑΜ – ΧΑΡΤΛΕΠΟΥΛ 2 (3,70)
ΣΑΒ.(19.30) 1733 ΠΓΔΜ – ΝΟΡΒΗΓΙΑ OV 3,5 (3,75)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.