Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Διαπλοκή και ανωμαλία

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Διαπλοκή και ανωμαλία

Τελευταία αγωνιστική για τις 20 ομάδες. Τρεις διαφορετικές βαθμολογίες, μόνο πέντε θεωρητικά οι «αδιάφορες» όσο μπορούμε να το πούμε αυτό για την Κολομβία της διαπλοκής μεταξύ ποδοσφαίρου και πολιτικής.

Στην παραδοσιακή βαθμολογία του «Φιναλισασιόν 2017», από την οποία βγαίνουν οι 8 ομάδες που συνεχίζουν στα πλέι οφ, προστίθεται εκείνη του υποβιβασμού. Πάλι δεν φθάνουν ώστε να καθοριστούν οι στόχοι των ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Conmebol, η Κολομβία βγάζει από τέσσερις ομάδες σε Λιμπερταδόρες και Σουνταμερικάνα της επόμενης χρονιάς. Εύκολη η απάντηση για τις τέσσερις του Σουνταμερικάνα, καθώς προκρίνονται οι επόμενες της γενικής βαθμολογίας 2017 που δεν εξασφάλισαν θέση στο Λιμπερταδόρες.

Ιδού τα δύσκολα:

Μια θέση στους ομίλους την έχει καπαρώσει η πρωταθλήτρια «Απερτούρα 2017», η Ατλέτικο Νασιονάλ.

Η δεύτερη ομάδα που περνά απευθείας σε όμιλο θα είναι η νικήτρια των πλέι οφ του «Φιναλισασιόν». Μένουν άλλες δυο θέσεις, άλλα η μία ανήκει ήδη στην κάτοχο Κυπέλλου, Τζούνιορ Μπαρανκίγια, ενώ η τελευταία θέση θα γίνει «περιουσία» της δεύτερης της γενικής βαθμολογίας 2017, όπου μετρούν όλες οι συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων που δίνουν οι ομάδες στα πλέι οφ.

Κάπου εδώ ξεκινούν τα σενάρια. Σε περίπτωση που η Τζούνιορ (κατεβάζει εναλλακτική ομάδα κόντρα στην Πάστο) κατακτήσει το Σουνταμερικάνα (παίζει ημιτελικά με τη Φλαμένγκο), οι ομάδες της Κολομβίας θα γίνουν πέντε. Κερδισμένη, βεβαίως, η τρίτη της γενικής βαθμολογίας. Τώρα καταλαβαίνουμε το γιατί η Σάντα Φε θέλει τη νίκη στην έδρα της Πετρολέρα, διότι δεν κυνηγά μόνο την πρώτη θέση στη βαθμολογία «Τρανσισιόν 2017»  (θα έχει προβάδισμα έδρας μέχρι το τέλος των πλέι οφ), αλλά και την 2η θέση της γενικής βαθμολογίας 2017, που της εξασφαλίζει θέση στο Λιμπερταδόρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αν κατακτήσει το «Τρανσισιόν 2017» μια εκ των Ατλέτικο Νασιονάλ, Τζούνιορ, Σάντα Φε ή Μιγιονάριος, στο Λιμπερταδόρες θα παίξει η επόμενη της γενικής βαθμολογίας.

Κλείνουμε με την ανωμαλία του κανονισμού που επιτρέπει στην ήδη υποβιβασμένη Τίγκρε (παίζει στην έδρα της απογοητευμένης και με ελάχιστες πιθανότητες για πλέι οφ, Ουίλα) να διεκδικήσει μεν τον τίτλο στα πλέι οφ, αλλά ως ομάδα της Β’ Κατηγορίας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Λιμπερταδόρες 2018!

ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5

ΣΑΒ (14.00) 612 ΧΕΤΑΦΕ – ΑΛΑΒΕΣ 2 (4,70)

ΣΑΒ (17.00) 603 ΓΚΟΡΤΣΜΟΥΘ – ΣΑΟΥΘΕΝΤ 2 (3,35)

ΣΑΒ (17.00) 699 ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ – ΜΟΡΚΑΜ 2 (3,75)

ΣΑΒ (22.30) 966 ΑΤΛ. ΟΥΪΛΑ – ΤΙΓΚΡΕΣ 2 (4,25)

ΚΥΡ (17.00) 902 ΛΕΪΡΙΑ – ΑΒΕΣ 1 (4,90)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.