Είστε εδώ : Αρχική > Σαν Σήμερα > Σαν σήμερα στον αθλητισμό (2 Ιουλίου)

Σαν σήμερα στον αθλητισμό (2 Ιουλίου)

1904: Ο πρώτος καταγεγραμμένος αγώνας ταχύτητας με αυτοκίνητα διοργανώνεται στο Πόρτμαν Ρόουντ, στο Ίπσουιτς της Αγγλίας.

1916: Αρχίζει το πρώτο Κόπα Αμέρικα στο ποδόσφαιρο. Η διοργάνωση γίνεται στην Αργεντινή και το τρόπαιο καταλήγει στην Ουρουγουάη.

1921: Στον πρώτο αγώνα με χρηματικό έπαθλο ένα εκατομμύριο δολάρια, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος βαρέων βαρών στο Τζέρσεϊ, ο Τζακ Ντέμπσεϊ κερδίζει με νοκ άουτ στον 4ο γύρο τον Γάλλο Ζορζ Καρπεντερ.

1922: Ο 19χρονος αμερικανός Ραλφ Σαμούελσον είναι ο πρώτος άνθρωπος που χρησιμοποιεί πέδιλα θαλάσσης, κάνοντας σκι στη λίμνη Πέπιν της Μινεσότα.

1932: Η Βουλγαρία επικρατεί με 2-0 της Εθνικής Ελλάδος στο Βελιγράδι για το Βαλκανικό Κύπελλο. Τα γκολ σημειώνουν: 71′ Αγγέλοφ, 85′ Πέσεφ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Λουκάς Πανουργιάς παρέταξε τους: Σκλαβούvο, Κλ. Βικελίδη (αρχηγός), Μάλλιο, ∆. Συµεωνίδη, Σιδηρόπουλο, Υποφάντη, Τερεζάκη, Αγγελάκη, Κίτσο, Αργυριάδη, Τριανταφύλλη.

1952: Ο Παναθηναϊκός επικρατεί 2-1 της πανίσχυρης Ραπίντ Βιέννης, σε φιλικό παιγνίδι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

1960: Ο αμερικανός Ντόναλντ Μπραγκ καταρρίπτει στο Στάνφορντ το παγκόσμιο ρεκόρ του επί κοντώ με 4,80 μ. Ένα χρόνο μετά, το ρεκόρ θα ανέβει στα 4,83 μ. από τον Τζορτζ Ντέιβις. Το 1963, όταν θα χρησιμοποιηθούν τα πλαστικά κοντάρια θα έχουμε ραγδαία εξέλιξη των ρεκόρ.

1961: Ο Ολυμπιακός σημειώνει ρεκόρ στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδος, όταν κατακτά το 5ο συνεχόμενο τρόπαιο, νικώντας στον τελικό τον Πανιώνιο με 3-0 (Γιώργος Σιδέρης 68′, 89′ και Κώστας Παπάζογλου 34′).

1961: Την Καλαμάτα επισκέπτεται ο Παναθηναϊκός. Δίνει φιλικό με τον τοπικό Ολυμπιακό και τον νικάει με 3-1.

1965: Ο Ολυμπιακός νικά 3-1 την ΑΕΚ και προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

1967: Ο μεγάλος Φέρεντς Πούσκας βρίσκεται στην Κύπρο και αγωνίζεται με τη φανέλα του Πεζοπορικού, σε δύο αγώνες των πρασίνων με την Ανόρθωση (διεκόπη στο 3-2 στο 80′, λόγω εισβολής φιλάθλων) και με την ΑΕΛ 3-0, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ, αφού προηγουμένως ντρίπλαρε διαδοχικά όλους τους αντιπάλους του.

1977: Η βραζιλιάνικη Πορτουγκέζα νικά 2-0 τον Παναθηναϊκό, σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

1991: Ο άσος της Βέροιας Αλέκος Αλεξανδρής υπογράφει στην ΑΕΚ, αντί 63 εκατομμυρίων δραχμών.

1994: Ο αμυντικός της Εθνικής Κολομβίας, Αντρέ Εσκομπάρ, δολοφονείται από αγνώστους, που του χρέωσαν την αποτυχία της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ.

2000: Η Γαλλία νικά 2-1 την Ιταλία και κατακτά το κύπελλο στο πλαίσιο του Euro 2000, που διεξήχθη στα γήπεδα της Ολλανδίας.

2007: Ο Κώστας Δουβαλίδης καταρρίπτει στα «Τσικλιτήρεια» την πανελλήνια επίδοση στα 110 μ. μετ’ εμποδίων με χρόνο 13.54.

2010: Σε δημόσια διαπόμπευση υποβάλλονται από το κομμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας τα μέλη της αποστολής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για τις τρεις ήττες που υπέστησαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κιμ Γιονγκ Χαν διαγράφεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα και εξαναγκάζεται να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει εργάτης.

2011: Η Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα κατακτά το πρώτο της Γκραν Σλαμ, επικρατώντας της Ρωσίδας Μαρία Σαράποβα με 2-0 σετ στον τελικό του απλού γυναικών στο Ουίμπλεντον

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.