Είστε εδώ : Αρχική > Κόσμος, Ποδόσφαιρο > Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι!

Ο Τόμας Τούχελ «κλείδωσε» τον Πεπ Γκουαρδιόλα και την Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο του «Ντραγκάο» και ο Κάι Χάβερτς την έστεψε δικαίως Βασίλισσα της Ευρώπης για πρώτη φορά από το 2012 και δεύτερη συνολικά.

Κάποτε, Πεπ Γκουαρδιόλα και Τόμας Τούχελ τα έλεγαν για ώρες γευματίζοντας, με τον πρώτο να χρησιμοποιεί το αλάτι και το πιπέρι για Λιονέλ Μέσι και Αντρές Ινιέστα. Ο δεύτερος άκουγε και σημείωνε νοερά, για να εφαρμόσει ιδανικά το αντίδοτο στις (σχεδόν) τέλειες μηχανές που φτιάχνει ο Καταλανός, όταν οι δύο τους βρέθηκαν στο πιο σημαντικό ραντεβού σε συλλογικό επίπεδο, τον τελικό του Champions League.

Ο Γερμανός έστησε τέλεια την Τσέλσι, δεν άφησε την Μάντσεστερ Σίτι να πάρει ανάσα, την περιόρισε επί της ουσίας σε… υποψίες ευκαιριών και, πανάξια, πανηγύρισε την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά (1-0) στο «Ντραγκάο» του Πόρτο, παρουσία 14 χιλιάδων θεατών.

Οι Μπλε λειτούργησαν ιδανικά, δεν έχασαν λεπτό την συγκέντρωσή τους, «χτύπησαν» σε ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο (λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους), έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι με το άγχος των Πολιτών και πήραν δικαίως το Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη από το 2012.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.