Στην πρώτη παράταση του Euro 2020, η χώρα που έχει συνδέσει το όνομά της με τον εξτρά χρόνο, η Ιταλία, πήρε τη νίκη 2-1 κόντρα στην Αυστρία και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου περιμένει το νικητή του Βέλγιο – Πορτογαλία.
Η Ιταλία έκανε τα εύκολα δύσκολα, βρέθηκε ακόμα και κοντά να δεχθεί το πρώτο γκολ και να χάσει το απόλυτο νικών στο Euro 2020, όμως η είσοδος του Φεντερίκο Κιέζα της έδωσε τη νίκη 2-1 στην παράταση κόντρα στην Αυστρία, μπροστά στο κοινό του “Γουέμπλεϊ”.
Ο επιθετικός της Γιουβέντους σκόραρε στο 97′, ο Ματέο Πεσίνα ακολούθησε λίγο αργότερα και παρά το γκολ που δέχθηκε (πρώτο στο τουρνουά) απ’ τον Σάσα Κάλαϊτζιτς, η “σκουάντρα ατζούρα” έκλεισε θέση στο Μόναχο την Παρασκευή στις 22:00, περιμένοντας το νικητή του Βέλγιο – Πορτογαλία.
