Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Επιστήμη/Τεχνολογία, Κόσμος > Άγνωστο αντικείμενο θα προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Άγνωστο αντικείμενο θα προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

“Δεν επιβεβαιώνουμε την απειλή, συνεχίζουμε την παρακολούθηση”, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας.
Ένα άγνωστο αντικείμενο θα προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roskosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

 

Τα ρωσικά μέσα ελέγχου παρακολουθούν σύμφωνα με το ΑΠΕ την κατάσταση και κρίνουν πως δεν υπάρχει απειλή, ενώ η προσέγγιση προβλέπεται να γίνει στις 08.07.2021 και 16:16:05 ώρα Μόσχας.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η αμερικανική πλευρά, η προσέγγιση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) με διαστημικό αντικείμενο που χαρακτηρίζεται «UNKNOWN», προβλέπεται να γίνει στις 08.07.2021 και 16:16:05 ώρα Μόσχας. Η ελαχίστη απόσταση είναι 4,8 χιλιόμετρα. Η πιθανότητα σύγκρουσης είναι 1.28Ε-05. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικών μας μέσων παρακολούθησης, η προσέγγιση με τον ISS με το διαστημικό αντικείμενο που χαρακτηρίζεται «ΑΓΝΩΣΤΟ» προβλέπεται να γίνει 08.07.2021 και 16:16:05 ώρα Μόσχας. Η ελαχίστη απόσταση είναι 4.584 χιλιόμετρα. Η πιθανότητα σύγκρουσης είναι 1.12Ε-11» έγραψε ο Ρογκόζιν στο κανάλι του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Ο Ρογκόζιν υπογράμμισε ότι η ρωσική πλευρά συμφωνεί μόνο ως προς την εκτίμηση της απόστασης. «Δεν επιβεβαιώνουμε την απειλή, συνεχίζουμε την παρακολούθηση», διευκρίνισε ο ίδιος.

 

Πηγή: news247.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.