Είστε εδώ : Αρχική > Κόσμος, Ποδόσφαιρο > Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία!

Η Ιταλία έπειτα από 53 χρόνια κατέκτησε το Euro επικρατώντας 3-2 της Αγγλίας στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) με ήρωα τον Τζίτζι Ντοναρούμα να αποκρούει το πέναλτι του Σακά. Το 2ο τρόπαιο της σκουάντρα ατζούρα.

Τελικά, it’s coming to Rome! Η Ιταλία είναι η νικήτρια του Euro 2020. Οι λεγεωνάριοι του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν πιο ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι και επικράτησαν 3-2 της Αγγλίας και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι ατζούρι κατέκτησαν τον δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τους, το πρώτο έπειτα από 53 χρόνια. Ήρωας ήταν ο Τζίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος απέκρουσε το καθοριστικό πέναλτι του Σακά, ενώ νωρίτερα είχε αποκρούσει και του Πίκφορντ.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού, ενώ διαχειρίστηκε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η Ιταλία ανέβασε ρυθμό και βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση στο 67ο λεπτό με τον Λεονάρντο Μπονούτσι. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, χωρίς να αλλάξει κάτι, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στα πέναλτι

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.