Είστε εδώ : Αρχική > Ολυμπιακός, Ποδόσφαιρο > Πραξικόπημα στη Γουινέα εγκλωβισμένοι οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά

Πραξικόπημα στη Γουινέα εγκλωβισμένοι οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά

Στη Γουινέα εξελίχθηκε πραξικόπημα απ’ το στρατό με τους Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά και τον Μαμαντού Κανέ να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα.

Πραξικόπημα εξελίσσεται στη Γουινέα, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, με μήνυμά τους στην κρατική τηλεόραση να υποστηρίζουν πως συνέλαβαν τον πρόεδρο, Άλφα Κόντε. Μάλιστα, video που φέρεται να είναι απ’ την στιγμή της σύλληψης κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Επιπλέον, τα σύνορα της Γουινέας έχουν κλείσει, ενώ μάχες έχουν ξεσπάσει απ’ το πρωί.

“Αποφασίσαμε να καταλύσουμε την Κυβέρνηση και το ισχύον Σύνταγμα. Αποφασίσαμε επίσης να κλείσουμε τα σύνορα, στο έδαφος και στον αέρα” ανέφεραν οι πραξικοπηματίες στο μήνυμά τους.

Οι εξελίξεις στη χώρα επηρεάζουν και παίκτες του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, ο Αγκιμπού και ο Μαντί Καμαρά, όπως και ο Κανέ, βρίσκονται στη Γουινέα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το εντός έδρας με το Μαρόκο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα (6/9), αναβλήθηκε εξαιτίας των εξελίξεων, όπως ανακοίνωσε η Αφρικανική Ομοσπονδία.

Μέχρι στιγμής οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα. Η αποστολή της ομάδας του Μαρόκο κατάφερε να αποχωρήσει, ενώ να σημειωθεί πως ανάμεσά τους δεν ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.