Είστε εδώ : Αρχική > Εκπαίδευση, Κορονοϊός > Φήμες για κλείσιμο των σχολείων μέσα στο Νοέμβριο

Φήμες για κλείσιμο των σχολείων μέσα στο Νοέμβριο

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έως τώρα, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί πάνω από 44.400 κρούσματα στις νεαρές ηλικίες μέχρι 17 ετών.

Με την πανδημία να επελαύνει, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες κρούσματα και γεμίζοντας μέχρι ασφυξίας τα νοσοκομεία, αναστάτωση έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι «το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα σενάριο «βόμβα» για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κοροναϊού στα παιδιά».

Κάτι που αν και διέψευσε άμεσα το υπουργείο Παιδείας, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία με δεδομένο ότι συνέπεσε χρονικά με την περσινή απόφαση για κλείσιμο Γυμνασίων και των Λυκείων, στις 9 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων που είχαν ληφθεί τότε για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έως τώρα, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί πάνω από 44.400 κρούσματα στις νεαρές ηλικίες μέχρι 17 ετών (από 13/9/2021 έως 8/11/2021 καταγράφηκαν 44.427 κρούσματα στις ηλικίες έως 17 ετών).

 

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την «αδιανόητα αντιπαιδαγωγική και υγειονομικά επικίνδυνη» – όπως χαρακτηρίζεται- απόφαση για τις συγχωνεύσεις των σχολικών τμημάτων, έχει προκαλέσει φόβο και αγωνία στην εκπαιδευτική κοινότητα, που θέλει και εκείνη, να κερδίσει το στοίχημα «ανοιχτά σχολεία». Αντιδράσεις έχει προκαλέσει εξάλλου και το σύστημα «50+1», η πρόβλεψη δηλαδή να κλείνει ένα σχολικό τμήμα, μόνο όταν νοσήσουν οι μισοί συν ένας μαθητής.

Κεραμέως: Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων

Η κυβέρνηση από την πλευρά της ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία. Κάτι που επαναλαμβάνει με κατηγορηματικό τρόπο, σε ανάρτησή της, σήμερα στο twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25% #MaxFM», αναφέρει η κ. Κεραμέως.

 

Σε ό,τι αφορά την διασπορά του κοροναϊού στα σχολεία, οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αποδίδοντάς την αφενός στους πολλούς ελέγχους και αφετέρου στην γενικότερη πορεία της πανδημίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διαβεβαίωσε μέσω Σκάι, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και δεν υπάρχει καμιά σκέψη για κλείσιμό τους».

 

Δεν είναι πάντως λίγες οι φωνές που εγκαλούν την κυβέρνηση ότι εμφανίζει μια πλασματική εικόνα για την κατάσταση στα σχολεία, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι αντί να προχωρήσει στη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, προχωράει εν μέσω πανδημίας, σε συγχωνεύσεις τμημάτων και τάξεων.

 

Πηγή: in.gr

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.