Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Κόσμος > Βουλγαρία: Σε παράνομα καύσιμα επιβατών αποδίδεται η φωτιά

Βουλγαρία: Σε παράνομα καύσιμα επιβατών αποδίδεται η φωτιά

Μια μικροαπάτη με τα φθηνά τουρκικά καύσιμα ίσως είναι αυτή που κόστισε τη ζωή σε 45 άτομα μέσα στο λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες στη Βουλγαρία.

Τουλάχιστον 45 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας κάηκαν ζωντανοί μέσα σε λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας, επιστρέφοντας από ταξίδι στην Τουρκία. Οι πρώτες αποκαλύψεις υποδείκνυαν πως ρόλο στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς που δεν έδωσε τη δυνατότητα στους επιβάτες να σωθούν, ήταν μια δεξαμενή για παράνομα καύσιμα φτιαγμένη μέσα στο λεωφορείο αλλά και ένα φορτίο με πυροτεχνήματα.

 

Η ιστοσελίδα «24 Ώρες» της Βουλγαρίας όμως αναφέρει μια άλλη εκδοχή. Σ’ αυτήν το παράνομο καύσιμο φέρεται να ήταν αποθηκευμένο από τους ίδιους τους επιβάτες στην καμπίνα γι αυτό και η καμπίνα τυλίχθηκε τόσο άμεσα στις φλόγες. Τα παράνομα καύσιμα δεν είναι κάτι καινούριο για Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία, καθώς η τιμή τους στην Τουρκία από την οποία ερχόταν το λεωφορείο είναι αισθητά φθηνότερη.

Αυτές οι έξτρα ποσότητες καυσίμου – σύμφωνα με το βουλγάρικο σάιτ- είναι που επιτάχυναν τόσο πολύ τη φωτιά που κατέκαψε τα πάντα – και δυστυχώς τους πάντες – μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.