Είστε εδώ : Αρχική > Μπάσκετ, Ολυμπιακός > Αναβλήθηκε το Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ λόγω κορονοϊού

Αναβλήθηκε το Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ λόγω κορονοϊού

Με τον Ολυμπιακό να έχει πλέον μόλις 7 υγιείς παίκτες, η EuroLeague πήρε την αναμενόμενη απόφαση και ανακοίνωσε την αναβολή του αυριανού (29/12) αγώνα τους με την ΤΣΣΚΑ για την 18η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ήταν αναμενόμενο, τώρα πλέον είναι γεγονός. Ο αυριανός (29/12) αγώνας του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στους “ερυθρόλευκους”, αφού η ομάδα του Πειραιά δεν έχει τον ελάχιστο αριθμό των 8 παικτών που απαιτούνται βάσει κανονισμών.

Ο Ολυμπιακός έμεινε πλέον με εφτά διαθέσιμους παίκτες, αφού έχει άλλους εφτά στο πρωτόκολλο κορονοϊού και ακόμα έναν (Κουίνσι Έισι) δηλωμένο ασθενή.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του καταστατικού της διοργάνωσης, ένας αγώνας μπορεί να επαναπρογραμματιστεί μέχρι τρεις φορές, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η ομάδα που ήταν αρχικώς υπεύθυνη για την αναβολή χάνει τον αγώνα στα χαρτιά.

Το Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ είναι ο τρίτος αγώνας της φετινής διοργάνωσης που αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Έχουν προηγηθεί το Αρμάνι – Ζάλγκιρις, λόγω των κρουσμάτων στην ιταλική ομάδα και το Ρεάλ – Φενέρμπαχτσε, λόγω των κρουσμάτων στους Μαδριλένους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague Basketball:

“Ο αγώνας Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ για την 18η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague που ήταν αρχικώς προγραμματισμένος για την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή επειδή διάφορα μέλη της ομάδας διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνει τον ελάχιστο αριθμό των 8 παικτών που χρειάζονται βάσει κανονισμών για να αγωνιστεί.

Ακολουθώντας τους κανονισμούς για τον κορονοϊό που έχουν πάρει την έγκριση από την επιτροπή των μετόχων, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί μέχρι τρεις φορές, αν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η EuroLeague Basketball θα συνεργαστεί και με τις δύο ομάδες δίνοντάς τους τις καλύτερες επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων. Οι εναλλακτικές ημερομηίες θα ανακοινωθούν στην πλατφόρμα της EuroLeague Basketball όταν επιβεβαιωθούν”.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.