Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Εκπαίδευση > ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα

ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα

Συνάντηση με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και τα πρακτικά της συνεδρίασης για το άνοιγμα των σχολείων ζητά η ΟΛΜΕ, η οποία προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και στάση εργασίας 12.00-14.00 μ.μ. την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης σημειώνει ότι θα προχωρήσει και σε διερεύνηση θεσμικών και νομικών ενεργειών για τη διασφάλιση της προστασίας εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.

 

«Καμία θετική ανταπόκριση δεν υπήρξε στα προβλήματα και στα επιστημονικώς τεκμηριωμένα αιτήματα και τις προτάσεις που έθεσε η ΟΛΜΕ, ούτε καν δόθηκε μια λύση για την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε αντίθεση με ότι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ μετά τη συνάντησή της με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Οι προτάσεις της ΟΛΜΕ είναι:

  • αραίωση των πολυπληθών τμημάτων,
  • πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας,
  • δωρεάν rapid test σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με ευθύνη του ΕΟΔΥ,
  • προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ,
  • αποσυμφόρηση στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στα ΜΜΜ, με τα οποία μετακινούνται δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες και δωρεάν χορήγηση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες υψηλής προστασίας και αντισηπτικά).

Η ΟΛΜΕ διαφωνεί, επίσης, με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και με το μέτρο που προβλέπει κλείσιμο τμήματος μόνο εφόσον νοσήσει το 50%+1 των μαθητών/τριών.

 

 

Η Ομοσπονδία κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας, ότι κάλεσε την ΟΛΜΕ «για να καλύψει επικοινωνιακές ανάγκες», μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων που αποφάσισε το ΥΠΑΙΘ για την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει εγγράφως στις 16/12 άμεση συνάντηση με την υπουργό Παιδείας. «Η κ. Κεραμέως δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει, έστω και αρνητικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: cnn.gr

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.