Είστε εδώ : Αρχική > Κορονοϊός, Κύπρος > Κύπρος: Έρχεται χαλάρωση των μέτρων

Κύπρος: Έρχεται χαλάρωση των μέτρων

Σε δύο πυλώνες θα κινούνται από τώρα και στο εξής τα μέτρα που αποφασίζει το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση και εξήγησε ότι από δω και πέρα τα μέτρα θα είναι πρώτον μακρόθεσμα και δεύτερον, εύκολο να εφαρμοστούν.
Όπως είπε οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους και βαπτίσεις), ενώ τα όποια μέτρα θα αποφασίζονται με γνώμονα την ευκολία και αμεσότητα εφαρμογής τους.

“Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα μέτρα που θα είναι σε ισχύ για έναν τουλάχιστον μήνα”.

Ο Υπουργός Υγείας έκανε λόγο για σημαντική μείωση του δείκτη θετικότητας τις τελευταίες ημέρες και σταθεροποίηση των νοσηλειών, γεγονός που επιτρέπει να εξεταστούν χαλαρώσεις.

Για αυτό τον λόγο, το πρωί της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου 2022 θα έχει συνάντηση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής για να εξεταστούν προτάσεις προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αμέσως μετά, οι εισηγήσεις των ειδικών θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις δέκα το πρωί της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alphanews.live, αποτέλεσμα της διαβούλευσης που είχαν Υπουργείο Υγείας και ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων, είναι να εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί η είσοδος για μη εμβολιασμένους πολίτες σε μουσικοχορευτικά κέντρα.

Η εισήγηση που είναι επί τάπητος είναι όπως έξω από τα νυκτερινά κέντρα, στηθούν εξεταστικά κέντρα που θα διενεργούν rapid test επί τόπου.

Συνεπώς θα μπορεί ένας μη εμβολιασμένος πολίτης, να διενεργήσει το rapid test του και αν είναι αρνητικός να του επιτραπεί η είσοδος.

Αυτή τη στιγμή οι ειδικοί του Υπουργείου Υγείας, εξετάζουν τους τρόπους που θα μπορούσε να λειτουργήσει στην πράξη αυτό το μέτρο.

Σημειώνεται ότι το κόστος του εγκεκριμένου χημείου που θα αναλάβει τη διενέργεια των τεστ, θα επιβαρύνει τα κέντρα διασκέδασης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο δεν αποκλείεται επίσης να αποφασίσει αλλαγές στο μέτρο test to stay για μαθητές, σε περιπτώσεις όπου παιδιά δηλώνονται ως στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.