Είστε εδώ : Αρχική > Κόσμος, Πολιτική > Νέα επικοινωνία σήμερα μεταξύ Μακρόν – Πούτιν

Νέα επικοινωνία σήμερα μεταξύ Μακρόν – Πούτιν

O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα επικοινωνήσει σήμερα εκ νέου με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανέφεραν γαλλικές διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η επικοινωνία γίνεται μετά τη χθεσινή επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφταλι Μπένετ στη Μόσχα και το Βερολίνο, με τον οποίο ο Πρόεδρος της Γαλλίας βρίσκεται επίσης σε διαρκή επαφή.

 

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία συνομιλία μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε την περασμένη Πέμπτη, στις 03 Μαρτίου. Την ίδια ημέρα ο Μακρόν κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως είχε ανακοινώσει η γαλλική προεδρία.

Η συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο είχε διάρκεια μιάμιση ώρα, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία και είναι η τρίτη μεταξύ των δύο ανδρών από τότε που εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι στις 16:00 ώρα Ελλάδας αναμένεται να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο, στο Μπρεστ της Λευκορωσίας, όπως ανακοινώθηκε.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.