Είστε εδώ : Αρχική > Μπάσκετ, Ολυμπιακός > Στο Final Four του Βελιγραδίου ο Ολυμπιακός

Στο Final Four του Βελιγραδίου ο Ολυμπιακός

Μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, που άντεξε στα δύσκολα, άντεξε να κυνηγάει και στο τέλος χτύπησε τη Μονακό, την νίκησε με 94-88 και προκρίθηκε στο 11ο Final Four της ιστορίας του. Μεγάλη εμφάνιση από Γουόκαπ, Σλούκα, ΜακΚίσικ, ο Ντόρσεϊ καθάρισε με τρελό τρίποντο τους Μονεγάσκους του Μάικ Τζέιμς.

Ήταν η πιο τρελή σειρά των playoffs της EuroLeague. Ήταν μια μονομαχία δύο πυγμάχων. Ολυμπιακός και Μονακό έδωσαν ένα συγκλονιστικό show στην ευρωπαϊκή κοινότητα του μπάσκετ, με τον Κέβιν Ντουράντ στην εξέδρα, με την Έμα Στόουν λίγο πιο δίπλα να απολαμβάνει την ατμόσφαιρα, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να αντέχουν στα δύσκολα, να αντέχουν στο κυνήγι και στο τέλος να επιβιώνουν. Και να θριαμβεύουν. Και να πετυχαίνουν ακόμη έναν στόχο, τον τρίτο της φετινής σεζόν τους.

Ο θρίαμβος επί των Μονεγάσκων (94-88) τους έστειλε στο Final Four του Βελιγραδίου (19-21/5), στο ενδέκατο μίνι τουρνουά της ιστορίας τους και πάνω στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές, για το σαραντάλεπτο που θα οδηγήσει στον αγώνα του τροπαίου. Το βράδυ της Τετάρτης (4/5) ήταν δύσκολο, ήταν θριλερικό, ήταν ένα μεγάλο μπασκετικό βράδυ που μας είχε λείψει, ένα βράδυ που το χρειαζόταν το ελληνικό μπάσκετ για να γυρίσει στην ελίτ της Ευρώπης.

Μεγάλο ματς από τον Κώστα Σλούκα (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) που πήγε στο ένατο Final Four, μεγάλο ματς από τον Τόμας Γουόκαπ (17 πόντοι, 4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα), μεγάλο ματς από τον Σακίλ ΜακΚίσικ που κράτησε την ομάδα του στη δεύτερη περίοδο (18 πόντοι, 4/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές), μεγάλο ματς και από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (16 πόντοι) που έβαλε το μεγάλο, το νικητήριο σουτ. Πολλά συγχαρητήρια αξίζει η Μονακό για την προσπάθειά της. Τρύπησε το ταβάνι της, με τον Σάσα Ομπράντοβιτς να αναλαμβάνει ομάδα που δεν έχτισε και να την οδηγεί σε ένα πολύ υψηλό ράφι.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.