Είστε εδώ : Αρχική > Υγεία > Προσωπικός γιατρός: Αμοιβές έως 60.000 ευρώ

Προσωπικός γιατρός: Αμοιβές έως 60.000 ευρώ

Λεπτομέρειες σχετικά με τις αμοιβές των γιατρών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γιατρός για όλους» και θα γίνουν προσωπικοί γιατροί δίνει στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, οι αμοιβές που θα λαμβάνουν οι ιδιώτες γιατροί και οι γιατροί των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (ΠΦΥ), που θα επιλέξουν να δηλώσουν διαθεσιμότητα για να ενταχθούν στο σύστημα του «προσωπικού γιατρού» κρίνονται ως άκρως ικανοποιητικές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για Όλους»της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Οι αμοιβές εμφανίζονται αυτή τη φορά αρκετά υψηλές, καθώς η διαχρονική αποτυχία των προγραμμάτων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα οφειλόταν στο γεγονός, ότι η πολιτεία δεν αποζημίωνε ικανοποιητικά τους γιατρούς κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποτονική συμμετοχή τους.

Έτσι, τώρα με βάση σχετικές ανακοινώσεις οι αμοιβές θα κυμαίνονται από 40.000 ευρώ τον χρόνο κατ’ ελάχιστο έως 60.000 ευρώ για τους γιατρούς που θα εξαντλήσουν το όριο των εγγεγραμμένων ασθενών, δηλαδή 2.000 ασθενείς το χρόνο. Αυτό μεταφράζεται σε πληρωμή κατά ασθενή από 20 έως 40 ευρώ για τους προσωπικούς γιατρούς.

Επίσης, υπό όρους που θα διευκρινισθούν με υπουργικές αποφάσεις οι αμοιβές μπορούν να κυμαίνονται και πάνω από αυτό το ποσό.

Σε ο,τι αφορά τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των άλλων δημόσιων δομών ΠΦΥ θα λαμβάνουν επιπλέον από 10.000 έως 15.000 ευρώ το έτος για την κάλυψη πολιτών στο πλαίσιο του θεσμού του προσωπικού γιατρού.

Όπως έχει τονιστεί εξαρχής, οι πολίτες θα καλύπτονται δωρεάν για τις υπηρεσίες υγείας που θα λαμβάνουν από τον προσωπικό τους γιατρό.

 

Πηγή: newsit.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.