Είστε εδώ : Αρχική > Κόσμος, Ποδόσφαιρο > Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ άντεξε στην πίεση της Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος και δάγκωσε σαν κόμπρα στο δεύτερο στον τελικό του Παρισιού, με τον Βινίσιους να νικάει τον Άλισον στο 59ο λεπτό και να χαρίζει στους Μαδριλένους το 14ο Champions League της ιστορίας τους.

Το μοναδικό ευρωπαϊκό dna πρωταθλητισμού της Ρεάλ μίλησε και πάλι! Μετά από τις Παρί, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι που τις πέταξε εκτός συνέχειας στις προηγούμενες νοκ-άουτ σειρές στο δρόμο προς την Πόλη του Φωτός η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έλαμψε και στον μεγάλο τελικό του “Σταντ ντε Φρανς” αφού επιβλήθηκε 1-0 της Λίβερπουλ και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της, αφήνοντας τους κόκκινους στα 6.

Σκόρερ του χρυσού τέρματος για τους μερένγκες ήταν ο Βινίσιους στο 59ο λεπτό, με τον Βραζιλιάνο να μοιράζεται πάντως τον τίτλο του κορυφαίου με τον Τιμπό Κουρτουά, με τον Βέλγο κίπερ να είναι ανίκητος καθόλη τη διάρκεια του τελικού και να ολοκληρώνει το ματς έχοντας πραγματοποιήσει πολλές σωτήριες επεμβάσεις για λογαριασμό της ομάδας του.

Υπενθυμίζεται πως ο Κάρλο Αντσελότι ξεπέρασε τους Πέισλι και Ζιντάν και έγινε πλέον ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει 4 φορές το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά, με τον ομόλογό του, Γιούργκεν Κλοπ, να μετράει πλεον 1 επιτυχία σε 4 παρουσίες του σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.